FAQ coronavirus

Veelgestelde vragen - coronavirus (COVID-19)

Beste reiziger,

Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen rondom de gevolgen van het coronavirus (Covid-19).

Ik heb een vakantie geboekt met een vertrekdatum tot en met 31 mei 2020; gaat mijn vakantie door? 

Nee, jouw vakantie gaat helaas niet door. Dit besluit is enerzijds het gevolg van de maatregelen die onze overheid heeft gecommuniceerd, waarbij niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig worden afgeraden. Daarnaast zijn ook op vrijwel alle vakantiebestemmingen op dit moment vergaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, waardoor geen vakantiegangers meer kunnen worden ontvangen en luchthavens, hotels en restaurants gesloten zijn. Naar verwachting gaat deze situatie nog geruime tijd duren. Daarnaast willen wij voorkomen dat je nu nog een restbetaling moet gaan doen voor een vakantie die naar alle waarschijnlijkheid toch niet kan doorgaan; we kunnen ons voorstellen dat je liever zelf over dat geld blijft beschikken. Uiteraard kan je vanaf dit moment ook al een nieuwe vakantie bij Crusj boeken met vertrek later dit jaar en (deels) betalen met de waarde van jouw voucher.

Wat betekent het financieel voor mij als mijn vakantie niet doorgaat?

Wij annuleren jouw vakantie maar je bent jouw geld niet kwijt. Je houdt het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) voor een volgende vakantie. Wij sturen de coronavoucher met jouw tegoed via de e-mail naar je toe rond 8 april.  Ook de eventueel betaalde kosten voor een stoelreservering, bagage-, reis- en/of annuleringsverzekering worden onderdeel van dit tegoed.

Je hoeft niet meteen te beslissen voor welke nieuwe vakantie je kiest; je kunt hier rustig de tijd voor nemen. Je kunt daarna zelf jouw nieuwe vakantie telefonisch boeken. Je kunt kiezen uit ons gehele aanbod; het hoeft niet hetzelfde hotel of dezelfde bestemming te zijn. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, brengen we je de meerkosten in rekening. Wanneer de reissom van de nieuwe reis lager uitvalt, blijft het restbedrag op jouw voucher staan. Je kunt dit gebruiken voor een volgende reis. Wanneer er minder dan 10% aan tegoed overblijft, wordt dit bedrag van de voucher aan jou terugbetaald. Eventuele kortingen die voor jouw oorspronkelijke vakantie golden, zijn helaas niet geldig op een nieuw geboekte vakantie. Deze kortingen komen dus te vervallen.

Wordt de coronavoucher wettelijk geaccepteerd?

We realiseren ons dat wij – onder normale omstandigheden – bij een annulering door de reisorganisator jouw gehele reissom moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat wij ons op het standpunt stellen dat het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken. Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de ACM hebben recent aangeraden om de voucher te accepteren

Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde reis via de coronavoucher geldig?

Met het tegoed van jouw geannuleerde reis kan je tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties. De vertrekdatum van jouw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021. Alle verdere voorwaarden van de voucher vind je op: Voorwaarden Crusj coronavoucher.

Wanneer ontvang ik de fysieke Crusj coronavoucher waarmee ik een nieuwe vakantie kan boeken?

Wij verwachten dat deze voucher rond 8 april klaar is. Heb je hier recht op maar de e-mail nog niet gezien, dan raden wij je aan om jouw ‘ongewenste e-mail’ map te controleren. Het is mogelijk dat deze hierin terecht is gekomen. Meer informatie over het gebruik van de voucher is hierin ook terug te vinden.

Wat gebeurt er als ik met het tegoed op mijn voucher een nieuwe vakantie boek in de komende zomer, en door het coronavirus de nieuwe vakantie alsnog niet doorgaat?

In dat geval krijg je van ons een nieuwe voucher. Met het tegoed van jouw geannuleerde reis kun je tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties en voor losse vluchten. De vertrekdatum van jouw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021. Alle verdere voorwaarden van de voucher kun je vinden bij de vraag ‘Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde reis via de Crusj coronavoucher geldig?’. Vouchers voor pakketreizen die worden uitgegeven vóór 1 juni 2020, zijn bovendien gedekt door de SGR. Het is nog niet duidelijk of deze periode door de SGR verlengd gaat worden.

Ik heb een vakantie geboekt met een vertrekdatum in de periode tot 1 juni 2020, maar ik heb geen annuleringsbrief gehad; wat moet ik doen?

In dit geval is er onverhoopt iets mis gegaan; onze excuses hiervoor. Je kunt contact opnemen met ons team om jouw gegevens door te geven, zodat je alsnog van ons de mail ontvangt.

Ik heb een vakantie bij Crusj geboekt met een vertrekdatum vanaf 1 juni 2020; gaat mijn vakantie door?

Hier kunnen we nog geen uitsluitsel over geven, maar we hopen uiteraard van wel. Crusj heeft nu alle vakanties met vertrekdatum tot en met 31 mei geannuleerd.

Ik word gevraagd het restbedrag te betalen voor mijn vakantie later dit jaar; moet ik dit betalen gezien de huidige coronasituatie?

Ja, dit restbedrag moet door jou betaald worden. We hanteren hiervoor de normale reisvoorwaarden. We begrijpen dat je je zorgen maakt maar jouw geboekte reis later dit jaar gaat voorlopig gewoon door. De reguliere voorwaarden voor het betalen blijven dus ook bestaan. Het volledige bedrag van de reis moet uiterlijk vier weken voor vertrek betaald zijn.

Ik heb met mijn tegoed op de coronavoucher een nieuwe vakantie geboekt en krijg nu een mail voor een aanbetaling waarbij dit aanbetalingsbedrag lager ligt dan mijn tegoed; wat moet ik doen?

Je hoeft niets te doen. Dit is een automatisch gestuurde mail en deze kun je als niet-verzonden beschouwen. Wanneer het aanbetalingsbedrag hoger ligt dan het tegoed op jouw coronavoucher, moet je het verschil aan ons betalen.

Is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus?

Wij raden altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit, dus je moet de polisvoorwaarden vooraf goed checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden wij je aan om te checken wat jouw ziektekostenverzekering precies dekt. Het is goed om te weten dat het Calamiteitenfonds in geval van ziektes als het coronavirus geen dekking verleent. Op basis van de Wet op de Reisovereenkomst vergoedt ook de touroperator geen kosten ná de oorspronkelijke terugreisdatum, mocht je in je hotel in quarantaine worden geplaatst. Daarnaast zijn wij als touroperator en airline niet verantwoordelijk voor het regelen en betalen van je nieuwe terugvlucht als je door quarantaine jouw oorspronkelijk geboekte terugvlucht mist. We zijn wél verplicht om je in een situatie als deze bij te staan en te ondersteunen en dat zullen wij ook doen. Daarnaast helpen wij je, waar mogelijk, om je terugvlucht zo goedkoop mogelijk te regelen.

Gelden er in het algemeen extra maatregelen vanwege het coronavirus?

We volgen de richtlijnen van de World Health Organization (WHO) en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Hierin wordt aangegeven dat er vooralsnog geen aanvullende maatregelen nodig zijn. In het algemeen krijgt iedereen het advies om goed op de algemene hygiëne te letten: was handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoeken. Heb je griepverschijnselen of een van de coronasymptomen (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen) en ben je mogelijk in contact geweest met iemand die het coronavirus kan hebben? Neem dan voor de zekerheid contact op met de GGD.

Gelden er extra maatregelen aan boord van vliegtuigen?

Alle airlines worden wat betreft de vluchtuitvoering geadviseerd door verschillende instanties zoals de GGD, het RIVM, EASA en Schiphol. Mondkapjes worden niet aangeraden en ook het screenen van passagiers op airports is volgens het RIVM niet nodig. Wanneer airline-personeel toch het vermoeden heeft dat iemand aan boord met het virus is geïnfecteerd, handelen zij volgens bestaande luchtvaartprotocollen.

Volg Crusj op