FAQ coronavirus

Veelgestelde vragen - coronavirus (COVID-19)

Beste reiziger,

Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen rondom de gevolgen van het coronavirus (Covid-19).

Ik heb een vakantie geboekt met vertrekdatum in deze zomer; gaat mijn reis door?

Per bestemming en per vertrekdatum wordt in de komende periode bekeken of vluchten kunnen doorgaan. Landen waarvan het reisadvies op geel staat, gaan in principe gewoon door. Wanneer er in jouw vakantie onverhoopt iets wijzigt ten opzichte van de oorspronkelijk geboekte reis, informeren wij jou hier schriftelijk over. We vragen je daarom met klem om hierover geen contact op te nemen met ons Contact Center of via onze sociale media kanalen. Onze collega’s daar hebben geen concrete aanvullende informatie over jouw vakantie.

Ik heb een vakantie geboekt met een vertrekdatum vanaf 1 augustus 2020; wanneer moet ik het restbedrag betalen?

Dit hangt af van jouw vertrekdatum. Normaal gesproken betaal je vier weken voor vertrek het restbedrag van jouw vakantie. Tegelijkertijd is het nog onzeker of jouw reis op korte termijn kan doorgaan. Dit is afhankelijk van de maatregelen die op dat moment in Nederland gelden, maar ook op jouw vakantiebestemming. Als je nu jouw restbetaling zou doen, bestaat de mogelijkheid dat we je alleen kunnen terugbetalen in de vorm van een voucher als we onverhoopt jouw reis toch zouden moeten annuleren. We begrijpen dat je onder deze omstandigheden jouw restbetaling daarom liever later wilt voldoen. Daarom hebben we besloten dat we flexibel met de termijnen voor het betalen omgaan, met uitzondering van de zeilvakanties in Griekenland.

Welke vakantiebestemmingen heeft Crusj geannuleerd met vertrekdata na 1 augustus 2020 (met uitzondering van de zeilvakanties in Griekenland*)?

Als gevolg van de maatregelen die door overheden zijn genomen vanwege het coronavirus heeft Crusj bepaalde vluchten en vakanties naar verschillende vakantiebestemmingen moeten annuleren. Wanneer dit een vakantie is die jij geboekt hebt, heb je hierover een brief van ons ontvangen. De volgende bestemmingen hebben wij helaas moeten annuleren:

• Samos is geannuleerd tot en met 31 oktober 2020;

• Bali is geannuleerd tot en met 31 augustus 2020;

• Noord-Cyprus is geannuleerd tot en met 31 oktober 2020.

Wat betekent het financieel voor mij als mijn vakantie niet doorgaat?

Wij annuleren jouw vakantie maar je bent jouw geld niet kwijt. Je houdt het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) voor een volgende vakantie. Ook de eventueel betaalde kosten voor een stoelreservering, bagage-, reis- en/of annuleringsverzekering worden onderdeel van dit tegoed.

Je hoeft niet meteen te beslissen voor welke nieuwe vakantie je kiest; je kunt hier rustig de tijd voor nemen. Je kunt daarna zelf jouw nieuwe vakantie telefonisch boeken. Je kunt kiezen uit ons gehele aanbod; het hoeft niet hetzelfde hotel of dezelfde bestemming te zijn. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, brengen we je de meerkosten in rekening. Wanneer de reissom van de nieuwe reis lager uitvalt, blijft het restbedrag op jouw voucher staan. Je kunt dit gebruiken voor een volgende reis. Wanneer er 10% of minder aan tegoed overblijft, wordt dit bedrag van de voucher uiterlijk één jaar na de uitgiftedatum van de voucher aan je terugbetaald. Eventuele kortingen die voor jouw oorspronkelijke vakantie golden, zijn helaas niet geldig op een nieuw geboekte vakantie. Deze kortingen komen dus te vervallen.

Wordt de reisvoucher wettelijk geaccepteerd?

We realiseren ons dat wij – onder normale omstandigheden – bij een annulering door de reisorganisator van een pakketreis het bedrag dat jij daarvoor al hebt betaald, moeten terugbetalen. Je hebt wettelijk het recht om te vragen om een terugbetaling als je de voucher niet accepteert. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat wij je verzoeken de reisvoucher te accepteren. Wij voelen ons als reisorganisatie hierin gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de ACM, die eerder hebben aangeraden om de reisvoucher te accepteren.

Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde reis via de reisvoucher geldig?

Met het tegoed van jouw geannuleerde reis kan je tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties. De vertrekdatum van jouw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021. Alle verdere voorwaarden van de voucher vind je op: Voorwaarden Crusj Reisvoucher.

Ik wil of kan geen andere reis maken, wanneer krijg ik mijn geld terug?

Wanneer je uiteindelijk besluit geen gebruik te maken van de reisvoucher, dan betalen wij jou het (restant)bedrag van de reisvoucher terug. In overeenstemming met het beleid van de ACM moet Crusj het (restant)bedrag uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte terugbetalen, maar niet eerder dan na 6 maanden na de uitgifte van de voucher. Hiermee blijft jouw recht op geld terug bestaan maar ontvang je de terugbetaling op een later tijdstip, uiterlijk één jaar na de uitgiftedatum van de reisvoucher.

Omdat het nog geruime tijd zal duren voordat we in staat zijn de terugbetaling daadwerkelijk te doen, adviseren wij jouw vooralsnog de reisvoucher wel te accepteren. Indien je de reisvoucher namelijk niet accepteert, loop je gedurende al die tijd als klant het risico dat je jouw geld kwijtraakt als Crusj onverhoopt ophoudt te bestaan. Als je echter kiest voor een reisvoucher waarvoor SGR-dekking geldt – mits afgegeven vóór de datum die daartoe wordt bepaald door SGR – dan bestaat dat risico niet. De reisvouchers worden dan namelijk gegarandeerd door de SGR en kunnen eveneens aan het einde van de geldigheidsduur worden omgezet in een terugbetaling. Alle voorwaarden kan je nalezen op www.sgr.nl.

Wanneer ontvang ik de fysieke Crusj reisvoucher waarmee ik een nieuwe vakantie kan boeken?

Alle klanten die een Crusj reisvoucher moeten ontvangen met vertrekdatum tot en met 31 juli, hebben hier inmiddels een e-mail over ontvangen. Heb je hier recht op maar de e-mail nog niet gezien, dan raden wij je aan om de ‘ongewenste e-mail’ map te controleren. Het is mogelijk dat deze hierin terecht is gekomen. Meer informatie over het gebruik van de voucher is hierin ook terug te vinden.

Wat gebeurt er als ik met het tegoed op mijn voucher een nieuwe vakantie boek in de komende zomer, en door het reisvoucher de nieuwe vakantie alsnog niet doorgaat?

In dat geval krijg je van ons een nieuwe voucher. Met het tegoed van jouw geannuleerde reis kun je tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties. De vertrekdatum van jouw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021. Alle verdere voorwaarden van de voucher kun je vinden bij de vraag ‘Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde reis via de reisvoucher geldig?’. Vouchers voor pakketreizen die worden uitgegeven vóór 1 januari 2021, zijn bovendien gedekt door de SGR.

Ik heb een vakantie geboekt en denk dat die door de coronamaatregelen niet door kan gaan. Is het verstandig om zelf te annuleren?

Als jouw vakantie inderdaad niet kan doorgaan, dan zullen wij als reisorganisator jouw vakantie annuleren en betaal je géén annuleringskosten. Je krijgt dan een voucher voor het gehele bedrag dat je al aan ons hebt betaald. Die voucher wordt ook gedekt door het Garantiefonds (SGR) als hij uitgegeven wordt vóór 1 januari 2021. Als je zelf annuleert, betaal je wél annuleringskosten en krijg je een voucher voor het bedrag dat je meer hebt betaald dan de annuleringskosten. Deze voucher is níet gedekt door de SGR. Het is dus vrijwel altijd verstandiger om niet zelf te annuleren. Er zijn uitzonderingen denkbaar waardoor het voor jou toch verstandiger kan zijn om zelf te annuleren, bijvoorbeeld wanneer je een beroep kunt doen op je annuleringsverzekering vanwege ziekte. Of wanneer je in geen geval meer op vakantie wilt gaan, ook niet als jouw vakantie wel door blijkt te kunnen gaan. In dat geval zullen je annuleringskosten nu lager uitvallen dan als je tot het laatste moment wacht met zelf annuleren.

Ik heb een vakantie geboekt met vertrekdatum later dit jaar maar ik wil liever niet op vakantie; kan ik een reisvoucher krijgen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Je kunt altijd je vakantie zelf annuleren maar wij hanteren in dat geval de reguliere annuleringsvoorwaarden.

Ik heb meerdere vakanties bij Crusj geboekt; mag ik het tegoed van de reisvoucher gebruiken voor de restbetaling van een geboekte vakantie later dit jaar?

Ja, uiteraard is dit toegestaan.

Ik heb met mijn tegoed op de reisvoucher een nieuwe vakantie geboekt en krijg nu een mail voor een aanbetaling waarbij dit aanbetalingsbedrag lager ligt dan mijn tegoed; wat moet ik doen?

Je hoeft niets te doen. Dit is een automatisch gestuurde mail en deze kun je als niet-verzonden beschouwen. Wanneer het aanbetalingsbedrag hoger ligt dan het tegoed op jouw reisvoucher, moet je het verschil aan ons betalen.

Is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus?

Wij raden altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit, dus je moet de polisvoorwaarden vooraf goed checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden wij je aan om te checken wat jouw ziektekostenverzekering precies dekt. Het is goed om te weten dat het Calamiteitenfonds in geval van ziektes als het coronavirus geen dekking verleent. Op basis van de Wet op de Reisovereenkomst vergoedt ook de touroperator geen kosten ná de oorspronkelijke terugreisdatum, mocht je in je hotel in quarantaine worden geplaatst. Daarnaast zijn wij als touroperator en airline niet verantwoordelijk voor het regelen en betalen van je nieuwe terugvlucht als je door quarantaine jouw oorspronkelijk geboekte terugvlucht mist. We zijn wél verplicht om je in een situatie als deze bij te staan en te ondersteunen en dat zullen wij ook doen. Daarnaast helpen wij je, waar mogelijk, om je terugvlucht zo goedkoop mogelijk te regelen.

Gelden er in het algemeen extra maatregelen vanwege het coronavirus?

We volgen de richtlijnen van de World Health Organization (WHO) en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Hierin wordt aangegeven dat er vooralsnog geen aanvullende maatregelen nodig zijn. In het algemeen krijgt iedereen het advies om goed op de algemene hygiëne te letten: was handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoeken. Heb je griepverschijnselen of een van de coronasymptomen (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen) en ben je mogelijk in contact geweest met iemand die het coronavirus kan hebben? Neem dan voor de zekerheid contact op met de GGD.

Gelden er extra maatregelen aan boord van vliegtuigen?

Alle airlines worden wat betreft de vluchtuitvoering geadviseerd door verschillende instanties zoals de GGD, het RIVM, EASA en Schiphol. Mondkapjes worden niet aangeraden en ook het screenen van passagiers op airports is volgens het RIVM niet nodig. Wanneer airline-personeel toch het vermoeden heeft dat iemand aan boord met het virus is geïnfecteerd, handelen zij volgens bestaande luchtvaartprotocollen.

* De zeilvakanties in Griekenland zullen voor zover op dit moment bekend is gewoon doorgang vinden.