Mexico

Mexico is de perfecte zonbestemming voor een relaxte en veelzijdige singlereis! Tijdens onze reizen naar Mexico verblijven we op het schiereiland Yucatán, ook bekend als 'Peninsular Maya', Maya-schiereiland. Dankzij de prachtige stranden, rijke historie en gezellige plaatsen is dit een unieke bestemming voor onze singlereizen!

Geschiedenis
Ongeveer 65 miljoen jaar geleden is een enorme meteoor ingeslagen in het noorden van Yucatán. Wetenschappers geloven dat deze meteoor gezorgd heeft voor het einde van de dinosaurussen. Mexico kent veel oude beschavingen zoals de Olmeken, de Maya's, de Tolteken en de Atzeken. De Maya's waren het grootste en bekendste volk in het zuiden van Mexico. Zij staan vooral bekend om hun astronomische kennis, hoogontwikkelde cultuur en bijzondere architectuur. Ze bouwden gigantische steden met indrukwekkende bouwwerken zoals Palenque, Uxmal, Tulum, Cobá en natuurlijk Chichén Itzá. Ook hadden de Maya's hun eigen kalender en deze bestond uit 260 dagen. En ze hadden ze berekend dat op 21 december 2012 de wereld tot een einde zou komen, hetgeen zoals jullie allemaal weten niet is gebeurd! De Maya's bestaan nog steeds, echter is hun klassieke cultuur verdwenen. Dit kwam doordat in 1519 Spaanse ontdekkingsreizigers Mexico ontdekten. De Spanjaarden wisten binnen zeer korte tijd het gehele Mexicaanse Rijk te veroveren. In 1821 is Mexico onafhankelijk van Spanje geworden.

Bezienswaardigheden
Dankzij de rijke historie van het land zijn er ontzettend veel bijzondere bezienswaardigheden! Eén van de belangrijkste van Yucatán is Chichén Itzá. Deze eeuwenoude Maya-stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en behoort tot één van de zeven wereldwonderen. Naast Chichén Itzá zijn er nog veel meer Maya-steden die een bezoek waard zijn zoals onder andere Tulum, Cobá en Uxmal.

In de provincie Yucatán vind je maar liefst 3000 cenotes. Tijdens jouw vakantie in Yucatán moet je minstens één van deze magische natuurverschijnselen gezien hebben. Deze ondergrondse waterpoelen zijn ontstaan door de klap van de meteoor die 65 miljoen jaar geleden in het noorden is ingeslagen. Voor de Maya's is dit een heilige plaats omdat zij geloven dat een cenote de ingang is naar de onderwereld. De poelen werden dan ook gebruikt om offers te brengen.

Ook een bezoek aan de Koloniale stad Merida is onmisbaar tijdens jouw vakantie in Mexico. Wandel door de vrolijke en kleurrijke straatjes naar Plaza Grande. De kathedraal van Merida is gebouwd tussen 1561 en 1598, en is daarmee de oudste van heel Amerika.

Vanuit Playa del Carmen ben je met de ferry binnen een uur op het eiland Cozumel. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en vooral goede duiklocaties. Ook kun je hier tax-free shoppen!

Feitjes en weetjes
De Ranchera is de beroemde Mexicaanse muzieksoort dat gespeeld wordt door de typische Mariachi band. Denk aan een man of vijf in pak met uiteraard een gigantische sombrero! De muziek klinkt heel vrolijk maar vaak zijn de teksten heel treurig.

De Mexicaanse keuken wordt gekenmerkt door tortilla's, taco's, guacamole, Maïs en bonen. In bijna elke maaltijd is maïs een basisingrediënt en daarnaast zien we ook veel chilipepers en tomaten. Eet bij je ontbijt een heerlijk stuk papaja of ananas! Wist jij dat chocola oorspronkelijk uit Mexico afkomstig is? In plaats van koffie drinken de Mexicanen ook vaak chocolademelk! Bekende alcoholische dranken zijn mescal, bier, aguardiente en natuurlijk tequila!

Enthousiast geworden? Boek dan snel een groepsreis naar Mexico!

Reizen