Verenigde Staten

De Verenigde Staten, ook bekend als Amerika, is een bijzonder land om jouw singlereis door te brengen. Er zijn maar liefst 50 staten met allen hun eigen kenmerken. Je kent de Verenigde Staten van Route 66, Wallstreet, gele taxi’s, Yellowstone National Park, Broadway, Hollywood, Coca Cola, Fastfood en nog veel meer. Alles is groter dan groot en wij weten zeker dat je je ogen uitkijkt!

Geschiedenis
De oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten zijn de indianen. Aan het eind van de 15de eeuw ontdekten de Europeanen het continent Amerika op zoek naar rijkdommen. In 1775 begon de Amerikaanse Vrijheidsoorlog en op 4 juli 1776 verklaarde de kolonie zich onafhankelijk. Een nieuw land was ontstaan: de Verenigde Staten van Amerika. George Washington was de eerste president. Slavernij was normaal in de zuidelijke staten. Vanaf het einde van de 18de eeuw kwam er steeds meer protest tegen slavernij en in het noorden was het al snel verboden om slaven te bezitten. Verschillen tussen de noordelijke en zuidelijke Staten zorgden ervoor dat de Amerikaanse Burgeroorlog begon. in 1865 gaven de zuidelijke staten zich over en moesten zij de afschaffing van slavernij accepteren. De Verenigde Staten hebben meegevochten in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog was de rust nog niet teruggekeerd en begon de Koude Oorlog. In de 21ste eeuw is de Verenigde Staten nog steeds één van de machtigste landen ter wereld. Ze zijn zeer invloedrijk op militair gebied en voor de handel, de NAVO en de Verenigde Naties.

Bezienswaardigheden
De Verenigde Staten is enorm divers als het aankomt op een vakantie. Je kunt op strandvakantie in Florida of op stedentrip naar bijvoorbeeld New York. De beste manier om het land te ontdekken is toch wel door middel van een rondreis. Hierdoor kun je veel zien en een gevarieerde reis maken. In de Verenigde Staten vind je namelijk alles! Van gigantische steden tot prachtige natuurparken. De natuurparken zijn zeer divers want het land kent maar liefst zes klimaat zones. Denk aan The Grand Canyon, The Rocky Mountains, Death Valley, Yosemite en the Everglades. Prachtige parken die enorm van elkaar verschillen. De bekende steden zijn New York, Los Angeles, Las Vegas, Washington D.C., Miami, San Fransisco en New Orleans. Ook deze steden hebben allemaal een zeer wisselende vibe. Wat alle steden overeenkomstig hebben is dat zij echt een smeltkroes van allerlei mogelijke culturen zijn.

Feitjes en weetjes
The bigger, the better! Alles is groot in Amerika. Bestel altijd het kleinste formaat van iets en als je het dan nog niet op krijgt, vraag dan om een doggybag. Kijk niet raar op als ineens een nieuw glas Cola naast je nog half volle glas gezet wordt: je krijgt namelijk een gratis refill! Typische gerechten in de Amerikaanse keuken zijn natuurlijk cheeseburgers, pancakes, pizza, hash browns, hotdog, macaroni and cheese en pulled pork. Zin in zoetigheid? Laat je dan verwennen door een stuk New York Cheesecake! En vergeet de donut niet!

In de Verenigde Staten wonen zo’n 327 miljoen mensen. Na China en India telt Amerika het meest aantal inwoners ter wereld. Hoewel de Verenigde Staten geen officiële taal kent, is Engels de moedertaal en wordt dit gesproken door 82% van de bevolking. Je betaalt met de Amerikaanse Dollar en het is handig om een credit card mee te nemen.

Reizen