De 5 mooiste stranden van Europa

26-10-2023

Europa heeft meer te bieden dan alleen historische steden en prachtige landschappen; het beschikt ook over enkele van de meest adembenemende stranden ter wereld. Als single op zoek naar een ontspannende, maar opwindende reiservaring, zijn deze 5 prachtige Europese stranden een must-visit op je lijst.

Navagio Beach, Zakynthos, Griekenland

Navagio Beach, ook wel bekend als "Shipwreck Beach," is een van de meest iconische stranden ter wereld. Dit schilderachtige stukje paradijs wordt omringd door dramatische kalkstenen kliffen en het turquoise water van de Ionische Zee. Ondanks dat je het strand niet meer op mag, is het zeker waar om mee te gaan met onze singlereis naar Zakynthos om dit strand te bewonderen en een verfrisssende duik te nemen in het helderblauwe water.

Myrtos Beach, Kefalonia, Griekenland

Een ander juweel in Griekenland is Myrtos Beach, gelegen op het eiland Kefalonia. Dit strand staat bekend om zijn azuurblauwe water en de witte kiezels die het een betoverende uitstraling geven. Je kan hier ontspannen op het strand, zwemmen in het heldere water en genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Costa Smeralda, Sardinië, Italië

Ga je met onze singlereis mee naar Sardinie? Dan mag je zeker Costa Smeralda niet overslaan. Dit is een bestemming die bekendstaat om zijn luxe uitstraling, maar het heeft ook enkele van de mooiste stranden in Europa. Hier kun je genieten van zonovergoten dagen op witte zandstranden, omringd door kristalhelder water. Het nachtleven in de nabijgelegen stadjes is perfect voor singles die 's avonds willen socializen.

Praia da Marinha, Algarve, Portugal

De kust van de Algarve in Portugal biedt tal van betoverende stranden, maar Praia da Marinha steelt echt de show. Dit strand wordt omringd door gouden kliffen en grotten die je kunt verkennen. Tijdens ene single reis op zoek naar rust en schoonheid? Dan is Praia da Marinha de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de natuurlijke pracht.

Cala Macarelleta, Menorca, Spanje

Cala Macarelleta op het Spaanse eiland Menorca is een afgelegen parel met fijn wit zand en turquoise water. Het is de perfecte plek voor als je op zoek bent naar rust en stilte. Je kunt hier heerlijk zwemmen, snorkelen of gewoon ontspannen op het strand. De omgeving is ongerept en ideaal voor natuurliefhebbers.

Of je nu een avontuurlijke single bent die graag duikt in de geschiedenis van scheepswrakken, een zonaanbidder die wil ontspannen op prachtige stranden, of een reiziger die de schoonheid van de Middellandse Zee wil verkennen, deze Europese stranden bieden voor elk wat wils. Voeg deze bestemmingen toe aan je lijst voor je volgende singlereis en geniet van de schoonheid en charme die de Europese stranden te bieden hebben.