Goedkope zomervakantie in Europa

04-12-2023

De zomer is de perfecte tijd om te genieten van een ontspannende singlereis. Europa biedt tal van betaalbare bestemmingen die perfect zijn voor singlereizigers met een beperkt budget. In deze blog ontdek je enkele van de goedkoopste zomervakantiebestemmingen in Europa, waar je kunt genieten van prachtige landschappen, rijke cultuur en heerlijk eten zonder je zorgen te maken over hoge kosten.

Albanië

Albanië, gelegen aan de Adriatische Zee, biedt adembenemende stranden (zoals Ksamil en Dhermi), historische steden (zoals Berat, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat) en een rijke cultuur. Het land is nog steeds relatief onontdekt door toeristen, wat betekent dat je hier kunt genieten van zeer betaalbare accommodatie, eten en activiteiten. De stranden van de Albanese Rivièra behoren tot de mooiste van Europa. Hoewel Albanië nog niet door elke toerist is ontdekt, is het aantal bezoekers sinds 2023 aanzienlijk toegenomen. Voor een divers land, mooi weer en een mooie prijs ga je naar Albanië.

Macedonië (Noord-Macedonië)

Macedonië, nu officieel bekend als Noord-Macedonië, is een land met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Bezoek de hoofdstad Skopje of ontdek het serene Ohrid-meer. De prijzen in Noord-Macedonië zijn net zoals Albanië over het algemeen laag, waardoor het een geweldige bestemming is voor singles die op het budget willen letten.

Montenegro

Montenegro, gelegen aan de Adriatische Zee, biedt prachtige natuur, historische steden en charmante dorpjes. Montenegro staat bekend om zijn prachtige natuur, met majestueuze bergen, kristalheldere meren en een schilderachtige kustlijn aan de Adriatische Zee. Nationale parken zoals Durmitor en Biogradska Gora bieden mogelijkheden om tijdens je singlereis te wandelen, kajakken en raften. Ontdek de oude steden van Kotor en Budva, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en rijk zijn aan geschiedenis en cultuur. Het land is over het algemeen goedkoper dan zijn buurlanden Kroatië en Italië, en je kunt genieten tijdens je singlereis van de sfeer aan de kust zonder een fortuin uit te geven.

Roemenië

Roemenië heeft veel te bieden, van de middeleeuwse stad Sibiu tot de prachtige Karpaten. Bezoek kastelen zoals Bran Castle, dat wordt geassocieerd met Dracula of ontdek adembenemende landschappen, waaronder de indrukwekkende Transfăgărășan-weg. Accommodatie en maaltijden in Roemenië zijn over het algemeen zeer betaalbaar. Of je nu met je singlereis wilt wandelen, skiën in de bergen of lokale gerechten wilt proeven, Roemenië biedt betaalbare mogelijkheden voor avontuurlijke en gastronomische singles.

Griekenland

Griekenland is een populaire zomervakantiebestemming voor singles en onze populairste singlereis bestemming. Griekenland heeft een tal van eilanden met betaalbare accommodaties en lokale tavernes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten met elk hun eigen charme. Griekenland staat bekend om zijn heerlijke gerechten, zoals moussaka, souvlaki en verse vis. Proef lokale gerechten in sfeervolle tavernes. Verken de oude ruïnes in Athene, bezoek de historische stad Thessaloniki, en bewonder iconische monumenten zoals het Parthenon. Geniet tijdens je singlereis van zon, zee en strand op populaire bestemmingen zoals Santorini of Mykonos, of ontdek minder bekende pareltjes zoals Milos of Naxos. Hoe minder bekend het eiland is, hoe een meer je de drukte en hoge prijzen vermijdt. Denk bijvoorbeeld eens aan Samos, Lefkas of Naxos.

Handige tip!

Door te kiezen voor lokale gerechten en drankjes, kun je je uitgaven beperken. Bovendien is het slim om de hoge prijzen te ontlopen door niet te dineren op de meest toeristische locaties.

Europa heeft een schat aan betaalbare zomervakantiebestemmingen te bieden. Of je nu de voorkeur geeft aan zon, zee, bergen of cultuur, er is altijd een budgetvriendelijke optie beschikbaar. Met deze lijst van goedkope bestemmingen kun je plannen maken voor een zomeravontuur zonder je budget te overschrijden. Wil jij weten wat onze goedkoopste singlereizen zijn? Klik dan hier.