Veelgestelde Vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen (085-0043015), appen (06-21651095) of mailen!

 • Voor wie is Crusj?

  Voor singles/alleengaanden met een HBO(+) opleiding. Crusj verzorgt reizen in verschillende leeftijdscategorieën. Dit staat per reis aangegeven. Heb je geen HBO(+) diploma maar wel dit werk/denk-niveau? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom om mee te gaan op een van onze singlereizen.
 • Wat is Crusj?

  Crusj is een reisorganisatie die reizen voor singles organiseert. We bieden reizen aan in verschillende leeftijdscategoriën en met verschillende groepsgroottes. De ene singlereis is zeer luxe, de andere reis is meer back to basic. Alle accommodaties zijn altijd met zorg uitgekozen en onze reisleiding staat altijd voor je klaar. De groepen zijn nooit te groot, waardoor je snel je medereizigers leert kennen.
 • Wat maakt Crusj speciaal?

  Crusj kiest voor kleinschalige hotels en een zeer persoonlijke service. De Crusj crew is altijd bereikbaar en zorgt ervoor dat het jou aan niets ontbreekt. Daarnaast ben je op vakantie met mensen die hetzelfde willen. Plezier maken, goede gesprekken voeren, lachen, heerlijk eten, luieren, maar ook lekker actief bezig zijn. Alles is optioneel, dus je kan je vakantie helemaal naar eigen wens invullen. Onze vakanties worden voor singles georganiseerd, maar het zijn zeker geen dating reizen!
 • Wat maakt het activiteitenprogramma zo speciaal?

  De waanzinnige activiteiten zijn dé manier om je nieuwe vrienden te leren kennen. Elke dag staat er een ander hoogtepunt op het programma. Je kunt samen veel doen, maar er is natuurlijk ook tijd voor jezelf. Zo kom je op een leuke, ongedwongen manier met andere singles in aanraking. Meeting Friends is waar het allemaal om draait bij Crusj.
 • Wat wordt bedoeld met Meeting Friends?

  Crusj organiseert single reizen, maar geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt in ieder geval een nieuwe groep vrienden! Je bent de hele vakantie alleen met gelijkgestemden wat een heel speciale sfeer geeft.
 • Kan ik een optie nemen op een reis?

  Ja, dat is mogelijk zolang een reis niet op aanvraag is. Ongeveer vier weken voor vertrek nemen we vervolgens contact met je op en vragen we je of jij jouw optie definitief wilt maken. Zit de reis al eerder vol? Dan nemen we op dat moment contact met je op en dien je binnen een paar dagen te beslissen of jij jouw optie wilt verzilveren of toch wilt laten verlopen. Je bent dus verzekerd van een plekje, maar je zit helemaal nergens aan vast. Neem een optie door naar jouw gewenste reis te gaan. Meer info over het maken van een optie boeking vind je hier.
 • Ik wil boeken! Wat nu?

  Je kan via de site, mail, telefonisch boeken. Je krijgt daarna een boekingsbevestiging en de factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je een email met vouchers, tickets en meer info over de reis. Ongeveer een maand voor vertrek maken we een besloten WhatsAppgroep aan.
 • Wat betekent 'deze reis is op aanvraag'?

  We zetten een reis op aanvraag wanneer wij zelf (bijna) geen beschikbaarheid hebben. Je hoort zo snel mogelijk van ons of je wel/niet mee kunt gaan. Let op: wanneer je een boeking maakt en de reis is op aanvraag dan is deze boeking wel definitief. Wil je toch niet mee? Dan gelden de annuleringskosten zoals omschreven in onze algemene voorwaarden.
 • Wanneer is mijn boeking definitief?

  Je boeking via deze website komt tot stand wanneer je, nadat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, je jouw boekinggegevens definitief hebt gemaakt en je op het scherm een melding krijgt dat de boeking definitief tot stand is gekomen. Ook wanneer een reis op aanvraag staat is jouw boeking definitief. Je hoort van ons zo snel mogelijk of we jouw boeking kunnen bevestigen.
 • Kan ik mijn reis verlengen?

  In principe is het mogelijk om een reis te verlengen. Het aantal dagen is echter afhankelijk van de bestemming. Houd er rekening mee dat je een reis alleen kan verlengen als de reis een vertrekgarantie heeft, je een kamer voor alleengebruik boekt en je een definitieve boeking maakt. Neem dus contact met ons op en we helpen je graag verder!
 • Wat is een kamer op indeling?

  Je slaapt dan met een ander op de kamer. Wij zorgen ervoor dat het iemand van hetzelfde geslacht en ongeveer dezelfde leeftijd is. De prijs voor een kamer op indeling is lager omdat je de kosten van de kamer deelt. Op de bestemming krijg je te horen met wie je de kamer deelt.
 • Waarom is een kamer op indeling goedkoper?

  De prijs voor een kamer op indeling is lager omdat je de kosten van de kamer deelt.
 • Zijn er ook 1-persoons kamers?

  Dat is per reis verschillend en dit kan je in de reisbeschrijving terugvinden.
 • Wat kan ik van de Crusj medewerkers verwachten?

  Zij zullen ervoor zorgen dat het jou aan niets zal ontbreken deze vakantie en dat het een onvergetelijke ervaring gaat worden.
 • Ik ben iets te jong/oud. Mag ik mee?

  Dat mag! Een jaartje jonger of ouder maakt nooit zo veel uit.
 • Wat zijn de vertrektijden?

  De vluchttijden vind je terug op je vliegticket, dat je ongeveer een week voor vertrek ontvangt. Deze vluchttijden kunnen te allen tijde, ook op de dag van vertrek uit Nederland of bij je terugreis uit het buitenland, afwijken van de bij boeking opgegeven informatieve tijden. Wil je graag voor vertrek de vluchttijden al weten? Check dan www.corendon.com voor de vluchten die met Corendon worden uitgevoerd. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
 • Kan ik zelf online inchecken en een stoel reserveren?

  Al onze reizen worden ingeboekt als groepsboeking. In verband met de privacywetgeving mogen we de gegevens van andere reizigers in de groep niet delen. Om deze reden is het helaas niet mogelijk om online in te checken en zelf een stoel te reserveren.
 • Ontmoet ik mijn medereizigers nog voor vertrek?

  We maken twee weken voor vertrek een besloten Fun WhatsAppgroep per reis aan. Zo kan je jouw medereizigers alvast leren kennen. De dag voor vertrek maken we een Info- WhatsAppgroep aan. Op Schiphol is er bovendien een Meeting Point. De exacte locatie en tijd zal in de e-mail staan die je ontvangt samen met jouw vouchers en tickets.
 • Hoe kan ik Loyaliteitskorting krijgen?

  Ben je al eerder met Crusj op reis geweest? Dan kan je € 20 loyaliteitskorting op je volgende reis ontvangen. Dit kunnen wij alleen op de factuur bijschrijven wanneer je een optie bevestigd en dit verzoek in de opmerkingen bijschrijft of wanneer je direct via telefoon, WhatsApp of e-mail boekt. Wij kunnen geen loyaliteitskorting geven aan boekingen die direct via de website zijn gemaakt en kunnen dit ook niet later aan je boeking toevoegen.
 • Kan ik met een vriend(in) op de kamer?

  Ja! Kies voor een kamer op indeling en geef in het opmerkingenveld, vlak voor het definitief maken van je boeking, aan dat je bij een vriend(in) op de kamer wilt en wat de naam van je vriend(in) is.
 • Letten jullie op de man/vrouw verhoudingen?

  We proberen ervoor te zorgen dat de verhouding 50/50 is. Echter is dit niet altijd het geval. Op de site kan je altijd de deelnemers terugvinden die geboekt hebben of een optie hebben genomen. Check dit dus altijd om eventuele teleurstelling te voorkomen!
 • Hoeveel mensen gaan er mee?

  Dat verschilt per reis. Onze kleinste groep bestaat uit 10 personen en de grootste uit circa 30. Bij minder dan 10 deelnemers gaat de reis helaas niet door.
 • Waar kan ik naartoe met Crusj?

  Je kunt met Crusj naar verschillende locaties. Klik hier voor een overzicht van al onze single reizen.
 • Waarom HBO(+)?

  We willen ervoor zorgen dat je met gelijkgestemden op vakantie gaat. Om die reden hebben we per reis een specifieke leeftijdsgroep en wordt er verwacht dat je een HBO(+) werk- en/of denkniveau hebt. We zijn er ons heel goed van bewust dat een papiertje niet zo veel over je niveau zegt. Je kunt immers door middel van werkervaring hetzelfde niveau hebben als iemand die HBO(+) is afgestudeerd. Om deze reden doen wij dan ook geen diploma check. Als het concept je aanspreekt, dan ben je van harte welkom om mee te gaan op één van onze mooie singlereizen!
 • Waarom is er een leeftijdsbegrenzing?

  Voor de Meeting Friends ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!
 • Moet ik mee doen met de activiteiten?

  Nee, dat hoeft natuurlijk niet.  Alle activiteiten zijn optioneel bij te boeken. Maar het is wel dé manier om op een ontspannen, leuke en ongedwongen manier met andere singles in aanraking te komen.