Kaapverdië

Kaapverdië is een tropische eilandengroep gelegen voor de westkust van Afrika. Er zijn in totaal 9 bewoonde eilanden. Kaapverdië is de perfecte locatie voor een heerlijke winterzon vakantie. Het regent hier namelijk bijna nooit, er zijn leuke bezienswaardigheden en de bevolking is ontzettend vriendelijk en gastvrij!

Geschiedenis
Kaapverdië was onbewoond tot de eilandengroep in de 15e eeuw ontdekt werd door Portugese ontdekkingsreizigers. Op het eiland Santiago werd de eerste nederzetting gebouwd genaamd Ribeira Grande. De eilanden dienden als een belangrijke locatie voor de slavenhandel. Op 5 juli 1975 werd Kaapverdië onafhankelijk van Portugal. Aristides Pereira werd de eerste president.

Zon, zee, strand
Tijdens onze singlereis naar Kaapverdië verblijven we op het zonnige Sal. Dit prachtige eiland kenmerkt zich door het helderblauwe zeewater en witte bountystranden. Het klimaat van Kaapverdië is heerlijke en je kunt het hele jaar door genieten van temperaturen tussen de 23 en 30 graden overdag. Wil jij tot rust komen op een prachtig strand? Dan is Sal de perfecte strandbestemming voor jouw singlereis!

Bezienswaardigheden
Op het eiland Sal kun je naast zonnen en relaxen op de mooiste stranden, ook veel leuke activiteiten ondernemen. Als je van (kite)surfen houdt dan ben je hier op de juiste locatie. Ben je beginnend (kite)surfer? Geen probleem! Er zijn voldoende surfscholen die het je graag leren.
Ook is het erg leuk om naar Salinas de Pedra de Lume te gaan. Zout was een belangrijke bron in de koloniale tijd. Het eiland is hier dan ook naar vernoemd (Sal = zout in het Portugees). Het zoutmeer is nog zouter dan de Dode Zee en het is dus onmogelijk om hier kopje onder te gaan!
Verder kun je met haaien zwemmen bij Shark Bay, een bezoek brengen aan de Viveiro Botanische Tuinen, een Fata Morgana in de woestijn bezichtigen en heerlijk wandelen door de kleurrijke stadjes Santa Maria en Palmeira!

Feitjes en weetjes
- Met het vliegtuig ben je binnen 6 uur op Kaapverdië.
- De meeste Kaapverdiërs zijn rooms-katholiek (93%).
- Kaapverdië is één van de droogste gebieden ter wereld.
- Als gevolg van weinig landbouwgrond en veel droogte, wordt 90% van het voedsel geïmporteerd.
- Voor de Loggerhead schildpadden (Caretta Caretta) is Kaapverdië het op twee na belangrijkste voortplantingsgebied.

Ben je enthousiast geworden en heb je zin om met Crusj mee te gaan op single groepsreis? Boek dan snel één van onze singlereizen naar Kaapverdië!

Reizen