Singlereis Portugal

Geen land in Europa kent zoveel gezichten als Portugal. Ieder gedeelte van het land heeft weer een eigen sfeer en couleur locale. De single reizen van Crusj vinden plaats in de Algarve. De Algarve is een paradijs voor elke strandliefhebber, maar het meest zuidelijke gedeelte van Portugal heeft veel meer te bieden dan alleen mooie stranden. Je vindt er bijvoorbeeld prachtige baaien met indrukwekkende rotsformaties en bruisende badplaatsen als Albufeira en Portimão.

Geschiedenis
Portugal kent een lange en rijke geschiedenis. De oudste sporen dateren uit de vroege prehistorie. De Feniciërs, Romeinen, Vandalen, Goten en Moren hebben het land lange tijd als thuis gekend. Het jaar 1265 is een keerpunt wanneer de Reqonquista voltooid is en het land weer wordt herenigd. Dit jaar zien de Portugezen dan ook als het geboortejaar van hun land. Portugal begint als eerste land in Europa met de ontdekkingsreizen in de 15de eeuw. Grote ontdekkingsreizigers als Ferdinand Maghelhaan en Vasco da Gama zijn dan ook in Portugal geboren. En daar zijn de Portugezen nog steeds erg trots op.

Bezienswaardigheden
De Algarve heeft zoveel te bieden qua activiteiten en bezienswaardigheden om samen te doen. Hou je van mountainbiken? Dan zal onze fietstocht door het binnenland en langs de kust jou op het lijf geschreven staan. Onder begeleiding van een lokale gids maak je deze mooie fietstocht en kom je op de mooiste plekken.

Ook de natuurliefhebber kan zijn hart ophalen. Bij Portimão kan je de ruige rotsen zien en wandelen langs de rivier de Arade. Vlakbij liggen ook de heuvels van de Serra de Monchique. Op ongeveer 1 uur afstand van Portimão ligt Cabo de Sao Vicente, het uiterste zuidpunt van Europa. Letterlijk het einde van ons continent. Zie jij jezelf al samen met een groep leuke singles op het uiterste puntje van Europa staan? Een wandeling door het aangrenzende natuurgebied is prachtig, je zult veel unieke flora en fauna zien.

Portimão zelf is een hele gezellig kustplaats met een mooie oude stad. Twee kastelen uit de 15de eeuw bewaken de toegang tot de Arade en op één van de kastelen heb je perfect zicht vanuit ons hotel. De sfeer is heerlijk ontspannen in Portimão en het is goed toeven op de stranden van Praia da Rocha en Praia Santa Catharina. Daarnaast heb je de beachclub No Solo Agua waar je heerlijk kunt relaxen bij het strand- of zwembad gedeelte en waar in juli en augustus wekelijks grote feesten gegeven worden.

Ga tijdens jouw singlereis zeker ook eens een dagje naar Lagos, een leuke stad met een bijzonder mooi centrum. Dwaal door de gezellige straatjes van deze oude Portugese plaats. De huizen zijn mooi versierd met geglazuurde tegels. De stadsmuren van Lagos zijn nog intact en geven je het gevoel dat je in de Middeleeuwen bent. Ook het Fort do Pau Bandeira is een bezoek waard. Vlakbij Lagos ligt het beroemde strand van Praia Doña Ana. De uitgesleten rotsformaties bij dit bijzondere strand zullen je gezelschap houden terwijl je ligt te genieten van de zon.

Houd je van watersport? Dan ben je ook echt aan het goede adres in de Algarve. Je kunt bijvoorbeeld langs de kust van Lagos gaan kayakken om de prachtige rotsformaties nog beter te kunnen aanschouwen, maar misschien heb je meer zin om te surfen tijdens je singlevakantie? Dan bieden de hoge golven van de Atlantische Oceaan veel vertier. De Algarve staat bij surfers hoog aangeschreven vanwege de constante wind. Onze surfleraren zullen ervoor zorgen dat jij aan het einde van de dag ook op je surfplank zult staan.

Wetenswaardigheden over Portugal
De fado is de beroemdste muziek van Portugal. De muziek ademt een verlangen en een zekere treurigheid uit, maar kan tegelijkertijd opzwepend en melodieus zijn. De Portugese taal kent een onvertaalbaar woord: saudade. Dit betekent zoiets als verlangen, heimwee of nostalgie. Saudade en fado gaan dan ook hand in hand. Bezoek tijdens je singlereis een café en probeer zelf de betekenis van saudade te ontcijferen aan de hand van de fado.

De Portugese keuken is zeer divers. Bacalhau is een gedroogde witvis die met frietjes wordt geserveerd. Ook in veel ovenschotels kom je Bacalhau tegen, de Portugezen zijn er dol op. Het dessert bij uitstek is Pastel de Belem. Een heerlijk pasteitje gemaakt van bladerdeeg, mierzoet maar heel lekker. Natuurlijk mag kip Piri Piri ook niet ontbreken in deze opsomming van gerechten. Ga samen met jouw groep naar een van de vele restaurants die door onze reisleiding zijn geselecteerd en wij zeggen alvast: ‘bom apetite’.

Houd je van wijn en port? Dan ben je in Portugal ook op de juiste plek. De echte fijnproevers nemen een goed glas Douro, een droge wijn die verbouwd wordt rond de gelijknamige rivier in het noorden van Portugal. De lokale wijnen, die verbouwd worden in de Algarve, staan ook goed aangeschreven. En tijdens onze jeepsafari zal je een glas medronho proeven: een hele sterke drank die door locals gestookt wordt.

Wij kunnen niet wachten om weer op een singlereis naar Portugal te gaan! Jij ook niet? Kijk dan snel hieronder naar alle single reizen naar Portugal!

Reizen

Blogs