Singlereis Griekenland

Eeuwenoude tempels, lekker eten, duizenden eilanden en 300 dagen zon per jaar. Dat is Griekenland in een notendop. Het bergachtige landschap van Griekenland biedt uitgestrekte valleien, mooie dorpjes en bruisende kuststeden. Dompel je onder in de Griekse gastvrijheid tijdens een singlereis. Crusj biedt diverse single reizen in Griekenland aan, waaronder naar Samos en Zakynthos, twee unieke eilanden vol met cultuur en geweldige stranden. We nodigen je dan ook van harte uit om samen met andere singles beide eilanden te ontdekken tijdens één van onze heerlijke single reizen naar Griekenland. Voor de avontuurlijke single bieden we daarnaast ook nog verschillende zeilvakanties aan. We bieden verschillende prachtige routes aan met vertrek vanuit Kos. Samen met andere singles zeil je 1 of 2 weken van eiland naar eiland waarbij je in de mooiste baaitjes voor anker gaat.

Geschiedenis
De Griekse geschiedenis gaat ver terug. Ruim 9000 jaar geleden vinden we de eerste sporen van een beschaving. Tijdens de Klassieke Oudheid (500 v.C. tot 500 n.C.) was Griekenland het centrum van wetenschap en cultuur in Europa. Beroemde filosofen als Socrates, Plato en Aristoteles zijn voortgekomen uit deze periode. Tijdens de Byzantijnse overheersing van Griekenland werden er talloze kloosters en kerken gebouwd door het land. Ook de Venetianen en Turken hebben een grote culturele invloed gehad op Griekenland. In 1821 verklaarde de Grieken zich onafhankelijk van het Ottomaanse rijk. Dit is de geboorte van het moderne Griekenland.

Bezienswaardigheden
Wie denkt dat je snel bent uitgekeken op deze twee Griekse eilanden komt bedrogen uit. Zakynthos en Samos zijn ideale bestemmingen voor liefhebbers van strand en cultuur. Rond Zakynthos vind je fantastische plekken om te duiken en te snorkelen in het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. De Blauwe Grotten zijn voor de snorkellaars vaste prik. Hoe leuk zou het zijn om samen met andere gelijkgestemden deze grotten te ontdekken?

Zakynthos heeft een 756 meter hoge berg, Vrachionas, die geweldige vergezichten biedt over het eiland en de Peloponnesos. Voor de minder geoefende klimmer is de heuvel Skopos een mooie uitdaging. Op de 458 meter hoge top staan de ruïnes van een klooster en heb je een goed uitzicht over Zakynthos-stad. Zie jij jezelf al bij zonsondergang bovenop deze top zitten samen met andere singles? Het kan allemaal tijdens deze singlereis.

De steden op Zakynthos doen erg Venetiaans aan. Dat is ook niet zo gek want het eiland is lang onder Venetiaanse heerschappij geweest. Zakynthos-stad is een bijzonder aangenaam plaatsje. De huizen in de binnenstad hebben allemaal mooie kleuren, wat de stad een vrolijke aanblik geeft. Bewonder ook de toren van de San Diogni kerk die lijkt op de Campanile van Venetië. Het nachtleven van Zakynthos is bruisend. Langs de boulevard vind je heerlijke restaurants en goede terrassen. Natuurlijk mag Shipwreck Beach ook niet ontbreken. In een eenzame baai ligt een oud smokkelschip op het strand. Het perfecte Instagram plaatje! Je singlevakantie op Zakynthos zal een onvergetelijk ervaring worden!

Ook op Samos vind je heerlijke stranden met spectaculaire vergezichten. Ideaal dus voor een welverdiende strandvakantie. Turkije ligt op minder dan 50 km afstand en bij helder weer kan je de Turkse kust zien liggen. Je kan er ook heerlijk wandelen over de grote stranden. Het 440 meter Lemonakia strand is hier uitermate geschikt voor. Of ga anders hiken door de wijnakkers van de Nachtegalenvallei. In één van de boerderijen kan je daarna samen met andere singles uitpuffen met een heerlijk glaasje lokale wijn. Wie zegt dat een singlevakantie alleen maar luieren is?

Het eiland Samos biedt je de ruïnes van Pythagoreio. Deze plek is beroemd geworden door Pythagoras die iedereen nog kent van de wiskundelessen. Deze plek is tot werelderfgoed verklaard door UNESCO. Je kan tijdens je zonvakantie dus ook je wiskundekennis weer aanscherpen. Ga ook de Tunnel van Eupalinos in. Dit Griekse wonder uit de 6de eeuw v.C. is met de hand gegraven. Ook Samos-stad is een stad vol met leuke winkels en goede restaurants. Vooral het stadsdeel Vathy is prachtig en authentiek.

Wetenswaardigheden over Griekenland
Grieks is de op één na oudste taal ter wereld. Alleen het Chinees is een oudere taal. Het Griekse schrift stamt uit het jaar 1450 voor Christus. De Grieken zijn op dit feit dan ook erg trots . Veel woorden uit ons dagelijks taalgebruik hebben hun wortels liggen in de Griekse taal. In Griekenland betaal je met de Euro. Het land is sinds 1986 lid van de Europese Unie en is lid van het verdrag van Schengen. Visa of paspoort is dus niet nodig. Een ID kaart is voldoende. Het klimaat in Griekenland is droog en warm. Tijdens de zomermaanden loopt de temperatuur op tot 35 graden. Op de eilanden blijft het echter meestal koeler. Zakynthos en Samos hebben heerlijk weer tijdens de zomer.

De Griekse keuken is echt Mediterraan. Begin het avondeten met een Griekse Meze, een verzameling kleine gerechtjes. Klassieke hoofdgerechten zijn Souflaki, Calamares en Moussaka. Als dessert is de wereldberoemde Griekse yoghurt met honing het perfecte toetje. Je zult tijdens je zonvakantie dan ook niet snel uitgekeken raken op de Griekse gerechten. En voor vegetariërs is het hier ook heel goed toeven omdat de Griekse keuken heel veel groenten gerechten kent.

Ook de nachtvlinders zullen hun hart ophalen op beide eilanden. Grieken zijn dol op feestjes en menig bar en restaurant op het eiland biedt dan ook live muziek aan. Dans de Sirtaki en gooi je heupen los! Tot in de late uurtjes bieden de eilanden vertier aan. Tijdens je singlevakantie heb je dan ook genoeg tijd om lekker los te gaan samen met andere gelijkgestemden!

Reizen

Reisleiders

Indy

Marije

Blogs