Singlereis Bonaire

Bonaire behoort tot de Nederlandse Antillen en is één van onze favoriete single reizen bestemmingen! Wanneer je met het vliegtuig de daling inzet naar Flamingo Airport word je al betoverd met het helderblauwe water rondom het eiland. Bonaire is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Curaçao en daarom is dit de perfecte locatie voor een relaxte en onbezorgde singlereis!

Geschiedenis
Bonaire heeft een interessante geschiedenis. De eerste bewoners van Bonaire waren indianen die vanuit Zuid-Amerika zich op de ABC-eilanden hebben verspreid. Jarenlang woonde zij vreedzaam op het eiland tot dat de Spanjaarden het eiland ontdekte in 1499. De indianen werden als slaven meegenomen naar Zuid-Amerika om te werken op plantages. Op Bonaire werd door de Spanjaarden het eerste plaatsje Rincon gevestigd. In 1633 kwamen de Nederlanders naar Bonaire, waarna het eiland onder bestuurd van de West-Indische Compagnie kwam te staan. Afrikaanse slaven werkte hier voor de West-Indische Compagnie. Er werd vee gefokt en maïs verbouwd. Later in de 17de eeuw werd de zoutwinning steeds belangrijker. In 1863 werd de slavernij volledig afgeschaft. Veel ex-slaven bleven op Bonaire wonen. Vandaag de dag is het toerisme van groot belang voor Bonaire.

Zon, zee, strand
Bonaire staat bekend om de witte tropische stranden én de adembenemende onderwaterwereld! Dankzij de ligging van het eiland is het hier altijd mooi weer met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. En ja, ook in de winter! Dus ben jij toe aan zon, zee en strand? Dan is een singlereis Bonaire de perfecte keus voor jou!

Bezienswaardigheden
Ook al is Bonaire kleiner en rustiger dan bijvoorbeeld Curaçao , kun je hier ontzettend veel zien en doen tijdens je singlevakantie. Zo kunnen de kleine gele slavernijhuisjes niet ontbreken. Het is geen "leuk" bezoek maar wel interessant. De slavernijhuisjes zijn direct naast de zoutplannen gelegen. Dit is tot de dag van vandaag nog steeds één van de grootste inkomstenbronnen van Bonaire. Eén van de absolute must-see's is het Washington Slagbaai Nationaal Park! Het park is ruim 6000 hectare groot en je vind hier verlaten stranden, blowholes, cactuswouden, aloëvelden en veel bijzondere planten en dieren. Je kijkt echt je ogen uit! Verder kan een bezoek naar Lac Cai niet ontbreken tijdens jouw singlereis. De ondiepe lagune met kraakhelder water wordt omringd door een uniek mangrovebos. Je kunt hier prachtig snorkelen en kayaktochten maken. Ook komen hier veel mensen naartoe om te windsurfen. Uiteraard moet je ook Kralendijk gezien hebben. Dit is de hoofdstad van Bonaire. Het kleurrijke plaatsje kent gezellige restaurants, bars en winkels.

"Diver's Paradise"
Bonaire staat ook wel bekend als "Diver's Paradise". De naam is meer dan verdiend. Dankzij het kraakheldere water met een grote diversiteit aan kleurrijke vissen én koraalriffen komen duikers van over de hele wereld graag naar Bonaire. Vooral de mogelijkheid om direct vanaf de kant te duiken maakt dit een unieke duikbestemming. De kust en zee van Bonaire wordt goed beschermd en vormen samen het Bonaire Marine Park.

Feitjes en weetjes
- Bonaire heeft naast "Diver's Paradise" ook de bijnaam "Flamingo-eiland". Op het eiland leven namelijk veel flamingo's en je zult ze hoe dan ook tegenkomen!
- Bonaire is anderhalf keer zo groot als het Nederlandse Waddeneiland Texel.
- Op 1 januari 2018, had Bonaire 19.5 duizend inwoners.
- De officiële taal van Bonaire is Nederlands, maar 60% van de inwoners geeft aan dat Papiamentu hun hoofdtaal is.

Ben je enthousiast geworden en heb je zin om met Crusj mee te gaan op single groepsreis? Boek dan snel één van onze single reizen naar Bonaire!

Reizen

Reisleiders

Elodie