Reisleiding

Onze Crusj reisleiders staan 24 uur per dag voor je klaar, zodat je altijd bij hun terecht kan als er iets aan de hand is. Ze kennen de bestemming als geen ander en delen graag hun insider tips met jou, zodat je de meest prachtige plekjes kunt ontdekken! Van het organiseren van de leukste activiteiten tot het meenemen naar de lekkerste restaurantjes en de meest bruisende plekken voor een drankje of dansje, ze regelen het allemaal tot in de puntjes! Kortom, ze zorgen ervoor dat je de hele week zorgeloos kunt genieten van je vakantie.

Maar wie zijn deze toppers nou eigenlijk?

Marije

Reisleider in Singlereis Griekenland

Op het mediterrane paradijs Zakynthos vond Marije haar thuis. Ze studeerde af aan het CIOS met een diploma in toerisme en vrije tijd, maar haar reis stopte daar niet. Na een korte omweg door de wereld van de fysiotherapie, ontdekte ze haar passie opnieuw in het toerisme. In de Griekse zon vond ze haar grote liefde en sindsdien brengt ze haar zomers door in Griekenland als reisleidster.

Haar dagen zijn gevuld met het verwelkomen van de reizigers in het mooie Argassi, terwijl ze in de wintermaanden haar tijd doorbrengt in Nederland, werkend in de gehandicaptenzorg bij 's Heeren Loo. Met een hart vol compassie en een luisterend oor biedt ze steun aan degenen die het het meest nodig hebben, terwijl ze hun dagen vult met warmte en zorgzaamheid.

Marije staat bekend om haar altijd vrolijke, enthousiaste en behulpzame karakter. Maar wat misschien niet iedereen weet, is dat haar geheime plezier zich afspeelt vooruitkijkend naar elke aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden op Videoland, zelfs een week van tevoren!

Haar favoriete keuken? Sushi, vooral de dragon rol en met paling. En hoewel ze een fervent reiziger is, is het gekste avontuur dat ze ooit heeft meegemaakt tijdens het reizen toch wel op Sicilië geweest, waar ze via Google Maps op een rotsachtig pad belandde dat steeds smaller werd. Gelukkig wist ze zich eruit te redden, maar het was zeker een avontuur om te onthouden!

Terwijl ze haar reis voortzet, staat duiken hoog op haar bucketlist, net als een bezoek aan Brazilië om daar samen met haar moeder haar familie te bezoeken.

Marije's favoriete deel van haar werk als reisleidster bij Crusj? Elke dag nieuwe plekken ontdekken en al het prachtigs van Zakynthos laten zien aan haar gasten zoals Kitty die ook een super leuk reisverhaal wilde schrijven hierover! En als ze één reistip zou geven aan iedereen die het eiland bezoekt, zou het zijn om voldoende contant geld mee te nemen, omdat bijna overal cash betaald moet worden. Met deze kleine voorbereiding kunnen gasten zorgeloos genieten van al het moois dat Zakynthos te bieden heeft.

Maar ongeacht waar haar reizen haar brengen, blijft één motto haar inspireren: "You will never know until you go!" Voor Marije gaat er niets boven het daadwerkelijk beleven van een bestemming, in plaats van er alleen maar over te lezen op het internet.

Mellisa

Reisleider in Singlereis Curaçao

In de bruisende stad Breda woont Mellisa, een stralende ondernemer met een passie voor beauty en avontuur.

Mellisa heeft haar weg gevonden vanuit de wereld van Toeristische Marketing & Communicatie naar het runnen van haar eigen succesvolle beautysalon. Als specialist op het gebied van (natuurlijk ogende) permanente make-up, laat ze haar klanten stralen met haar talent en expertise. Maar er is meer dan alleen haar werk dat Mellisa uniek maakt.

Bekend om haar toegankelijke en positieve houding, staat Mellisa altijd klaar met een glimlach en een oprechte interesse in anderen. Maar er is één geheim dat ze met plezier onthult: haar onverwachte celebrity crush op niemand minder dan Enrique Iglesias, wiens nummers ze van binnen en van buiten kent.

Wat betreft eten, gaat Mellisa's hart uit naar de Mediterrane keuken. Van smeuïge pasta's tot overheerlijke Griekse feta uit de oven. Haar smaakpapillen worden verwend door de rijke smaken van het Middellandse Zeegebied. En als het op avontuur aankomt, aarzelde ze niet om een bungeejump van 56 meter te maken in Kroatië.

Maar haar liefde voor reizen brengt Mellisa ook naar exotische bestemmingen zoals Griekenland, Portugal en Curaçao, waar ze als reisleider haar reizigers betovert met onvergetelijke ervaringen. Eén van haar favoriete momenten? De magische zonsopkomst op de top van een vulkaan in Indonesië, waar ze werd omringd door een betoverende lucht vol kleuren nadat de sterrenhemel langzaam verdreven werd, net een levend schilderij.

Mellisa ontdekte met grote verbazing de kleine, maar toch belangrijke fout in het programmaboekje. Daar stond ze, aangekondigd als een heuse 'Werkgeluk expert'. Een lichte frons verscheen op haar voorhoofd. Hoewel ze met veel plezier het welzijn van haar reizigers bevorderde, moest ze bekennen dat ze zeker geen specialist was op het gebied van werkgeluk! Soms brengt een foutje juist de grootste glimlach op ieders gezicht. Terwijl mensen naar haar toe kwamen voor advies over hun loopbaan en werk gerelateerde kwesties, besloot ze het mee te spelen. Met een brede glimlach gaf ze haar 'ervaringsdeskundige' advies: "Als je niet gelukkig bent in je werk, durf dan te stoppen en probeer gewoon nieuwe dingen uit!" Het was een hilarisch moment vol onverwachte wendingen, maar vooral een herinnering aan het belang van een goede dosis humor en flexibiliteit, zelfs tijdens onze reizen. Want soms zijn het juist de kleine foutjes die de mooiste verhalen opleveren en ons eraan herinneren dat lachen altijd de beste remedie is!

Afgelopen jaar hebben groepen naar Curaçao en Corfu van de flexibiliteit van Mellisa mogen profiteren maar Mellisa heeft geen vaste Crusj bestemmingen. Ze springt graag in wanneer er een gaatje is.

Haar motto "Go with the flow" weerspiegelt haar filosofie van ontspanning en het loslaten van verwachtingen, om volledig op te gaan in het moment van de reis.

Joyce

Reisleider in Singlereis Curaçao

Afgelopen jaren heb ik heel wat ervaring opgedaan in de hospitality branche. Voor mij dé plek waar creativiteit, gastvrijheid, entertainment en lekker eten en drinken samen komen. Daarnaast is reizen een grote passie. Reizen naar o.a. de Balkanlanden, Thailand, Maleisië, Borneo, Singapore en heel Centraal- Amerika heb ik al af kunnen strepen. Ik vind het geweldig om bijzondere plekken te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en bij te dragen aan een unieke reisbeleving. In het verleden ben ik al eens reisleidster geweest andere organisaties en nu combineer ik kantoorwerk voor Crusj met het reisleiderschap!

Als reisleidster wil ik mijn liefde voor reizen combineren met het organiseren van leuke activiteiten. Mensen verbinden, laten lachen, inspireren, motiveren… en samen mooie herinneringen maken. Dat vind ik fantastisch!

Anouk

Reisleider in Singlereis Spanje

Op de brede zandstranden van Gambia, met de zachte bries die door de palmbomen waait, vind je inwoner Anouk - een reislustige avonturier met een hart vol (reis)verhalen. Terwijl ze door haar eigen reis door het leven navigeert, heeft ze een schat aan ervaringen verzameld die haar hebben gevormd tot wie ze vandaag is.

Haar reis begon met een opleiding in Small Business en Retail Management, gevolgd door een duik in de wereld van de horeca. Maar Anouk's ware roeping bleek elders te liggen. Tijdens haar studie waagde ze zich aan het reisleiderschap, waar ze twee seizoenen doorbracht op de bruisende stranden van Mallorca en Blanes maar zoals het leven vaak gaat, brachten nieuwe uitdagingen nieuwe kansen met zich mee. Toen de wereld werd overspoeld door de coronapandemie, nam Anouk een wending en vond ze zichzelf terug als Sales Manager in Utrecht en later als accountmanager in de technische sector. Maar haar passie voor reizen liet haar niet los, en uiteindelijk vond ze haar weg terug naar haar ware liefde: het begeleiden van reizen voor Crusj.

Anouk staat bekend als een spontane, zorgzame meid met een talent voor het koppelen van mensen - een geheim talent dat ze stiekem koestert. Haar favoriete keuken is de Italiaanse, en ze kan geen genoeg krijgen van pizza en pasta.

Een van haar meest onvergetelijke avonturen? Dat moet wel de reis zijn geweest van Nederland naar Gambia in hun camper, waarbij ze bijna in vuur en vlam opgingen in een afgelegen Marokkaans gehucht, om vervolgens gered te worden door de plaatselijke politie in een krakkemikkig busje. Uiteindelijk vonden ze een garage en brachten ze de nacht door in hun camper, geparkeerd op een afgelegen industrieterrein van de monteur in Marokko.

Anouk's favoriete bestemming van Crusj is Gambia, dat ze nu haar thuis noemt. Buiten Crusj om zou ze Mexico zeker aanbevelen. Haar gênantste moment? Tijdens een groepsdiner werd ze gestoken door een libelle en begon ze onbedoeld een opera uit te voeren, tot groot vermaak van de anderen aan tafel.

Te midden van al deze avonturen is haar favoriete deel van het werk als reisleider het zien hoe mensen echt genieten van hun vakantie en het ontdekken van nieuwe culturen. Voor Anouk is het leven een avontuur, en ze moedigt anderen aan om hetzelfde te doen - om op avontuur te gaan en in het diepe te springen, want zoals ze zegt: "Het is zonde om zoveel prachtige plekken op de wereld aan je voorbij te laten gaan."

Haar favoriete reismotto? “Fill your life with experiences, not things. Have stories to tell, not stuff to show.”

Uiteraard begeleid Anouk alle reizen op haar thuisbasis Gambia maar in de zomermaanden begeleid ze ook de reizen op Ibiza en Samos!

Mara

Reisleider in Singlereis Dubai

Mara, een gepassioneerde coördinator vitaliteit in het openbaar vervoer, is toegewijd aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van haar collega's. Elke dag zet ze zich in voor het ontwikkelen van programma's die gericht zijn op het bevorderen van de gezondheid en vitaliteit van het personeel, zowel op het hoofdkantoor als in het openbaar vervoer en de taxi.

Haar kenmerkende eigenschappen als spontaan, reislustig en enthousiast weerspiegelen zich niet alleen in haar werk, maar ook in haar persoonlijke leven. Mara's guilty pleasure is ongetwijfeld chocolade, en haar talent om mensen te verbinden en diepgaande gesprekken te voeren zorgt ervoor dat ze snel vertrouwen wint.

Als het op eten aankomt, wordt Mara helemaal blij van Grieks, Italiaans en Spaans eten, maar eigenlijk wordt ze gewoon blij van alles wat lekker is. Haar gekste avontuur beleefde ze tijdens een plaspauze in het Kruger Park, waar ze plotseling omringd werd door een groep olifanten.

Met favoriete bestemmingen als Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Lapland heeft Mara al heel wat indrukwekkende reizen gemaakt. Toch staat Japan hoog op haar bucketlist. Voor Crusj heeft ze al mooie reizen mogen begeleiden naar Dubai, Curacao, Fuerteventura, Griekenland en Italië en in de toekomst zal ze een aantal keer per jaar nog meer losse weken gaan begeleiden.

Voor Mara zijn alle Crusj-reizen bijzondere momenten, waar vreemden, vrienden worden en waar acceptatie en verbinding centraal staan. Ze heeft geleerd dat vooroordelen vaak niet kloppen en dat iedereen een uniek verhaal heeft. Deze reizen hebben haar kijk op mensen en de wereld echt veranderd!

Melinda

Reisleider in Singlereis Spanje

Melinda, een avontuurlijke reisbegeleidster, heeft haar roots in Hoogkarspel. Maar na acht jaar voor de klas te hebben gestaan als basisschoolleerkracht, koos ze voor een totaal andere weg. Tegenwoordig vind je haar als reisbegeleidster, die de wereld rondreist en haar passie voor avontuur en humor deelt met iedereen die ze ontmoet.

Als je haar zou vragen naar haar favoriete gerecht, zou ze ongetwijfeld enthousiast praten over de heerlijke Butter Chicken met naan brood. Haar liefde voor curry's is grenzeloos en haar smaakpapillen krijgen er maar geen genoeg van.

Hoewel Melinda bekend staat om haar vrolijkheid en energie, heeft ze ook een verrassend talent dat mensen misschien niet van haar weten: tot haar 21e heeft ze op redelijk hoog niveau geschaatst!

Een van de meest opmerkelijke avonturen die Melinda heeft meegemaakt, was tijdens een jeepsafari in Zuid-Afrika. Een dringende plaspauze van een reiziger leidde tot een onverwachte ontmoeting met een cheetah, wat zeker een verhaal is om te onthouden!

Spanje en zijn eilanden behoren tot Melinda's favoriete bestemmingen, vooral Fuerteventura heeft haar hart gestolen. De afwisseling van activiteiten, het heerlijke Spaanse eten en de gezellige dansjes op de dansvloer geven haar het ultieme vakantiegevoel.

Op Melinda's bucketlist staat de adembenemende hike naar Machu Picchu in Peru bovenaan. Maar naast haar avontuurlijke kant staat Melinda ook bekend om haar hilarische taal- en culturele miscommunicaties tijdens het begeleiden van een groep in Zuid-Afrika, vooral met een lokale gids. Wie had gedacht dat een "aftrekplek" eigenlijk gewoon een doodnormale parkeerplaats zou zijn? Deze komische verwarring zorgde voor veel gelach en verbazing bij Melinda en haar reisgenoten.

Als we praten over gênante momenten, heeft ze er ook een om nooit te vergeten. Tijdens een hike in de Balkan werden meerdere mensen ziek, waardoor ze genoodzaakt waren om hun behoefte in de bosjes te doen. Het bleek echter dat andere wandelaars toch langs diezelfde paden kwamen, wat resulteerde in een behoorlijk gênante situatie!

Voor Melinda is het groepsproces een van de meest waardevolle aspecten van haar werk als reisleidster. Ze geniet ervan om te zien hoe een groep vreemden op Schiphol of op de boot naar Ameland uitgroeit tot een hechte band van gelijkgestemde avonturiers.

Terwijl Melinda geniet van haar avonturen als reisleidster, blijft haar favoriete reisquote haar inspireren: "Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines! Sail away from safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover!".

Indy

Reisleider in Singlereis Griekenland

Ik hou enorm van reizen, de natuur en mooie plekken verkennen. Ik kijk er naar uit om dit met jullie te gaan doen op onze mooie bestemmingen. Ik heb er zin in en we gaan er met z'n allen een heerlijke vakantie van maken! Kom je dit jaar mee naar Corfu? Dan zie ik je daar!
Tot snel!

Eliane

Reisleider in Singlereis Italië

Hai, Eliane hier, een sportieve reiziger die een jaar geleden heb ik mijn vaste baan in Nederland heeft opgezegd. Van wonen en werken op Mallorca tot een campervan roadtrip door Nieuw-Zeeland. Relaxen op een mooi strand, een drankje in de stad of een actieve wandeling in de bergen. De wereld heeft zoveel moois te bieden!

Ik werk graag als reisleidster omdat ik een mensenmens ben en mijn motto is 'Never stop exploring'. Wat kijk ik ernaar uit om jullie te ontmoeten, en jullie verhalen te horen. Laten we samen heel veel mooie herinneringen maken. Ik verwelkom jullie graag op Sicilië deze zomer!

Simone

Reisleider in Singlereis Noord-Macedonië

Simone, een levensgenieter uit het prachtige Holten, heeft een rijkdom aan ervaring in de toeristische sector. Van travel consultant tot standplaatshostess, haar carrière heeft haar langs diverse wegen geleid. Tegenwoordig werkt ze als coördinator voor een zorginstelling en deels voor zichzelf. Naast haar vaste baan en eigen bedrijf, vindt Simone ook nog tijd om speeddate avonden te hosten, een paar keer per maand. Het is altijd leuk om te zien hoe iedereen aan het begin van de avond alleen binnenkomt, maar aan het einde gezellig kletsend met elkaar blijft zitten. Deze dynamiek ziet ze ook terug bij singlereizen, waar mooie vriendschappen ontstaan.

Simone staat bekend om haar gezelligheid, interesse in anderen en avontuurlijke geest. Haar zwakte voor zoetigheid, vooral in de vorm van chocolade-ijscombinaties, is geen geheim. Maar haar culinaire hart gaat ook uit naar een smakelijk stukje zalm in honing-mosterdsaus.

Een van haar meest memorabele avonturen was het reizen met lokale bussen in Sri Lanka, waar ze, ondanks de opgepropte situatie en talloze stops, altijd veilig op haar bestemming aankwam. Simone's favoriete bestemmingen, zoals Nieuw-Zeeland, Argentinië en Tanzania, weerspiegelen haar liefde voor diversiteit en schoonheid. Op haar bucketlist prijken nog avontuurlijke reizen naar Australië en Canada, waar ze graag met een camper wil rondreizen.

Simone koestert nog altijd haar favoriete reisherinnering aan de betoverende zonsopgang in het Serengeti National Park in Tanzania. De natuur die ontwaakte, de prachtige dieren die langzaam tot leven kwamen, en dat alles tegen zo'n adembenemende achtergrond. Het was een moment dat ze heel bewust beleefde en dat voor altijd in haar geheugen gegrift zal blijven.

Als reisbegeleidster geniet Simone ervan om gasten te ontzorgen en te zien hoe ze genieten en ontspannen. Dit heeft ze voor Crusj al mogen doen op Ameland, Curacao en in Noord-Macedonië en Italië. De vriendschappen die ontstaan tussen de reizigers maken haar werk extra waardevol. Door het ervaren van verschillende culturen heeft Simone haar kijk op het leven verrijkt en beseft ze de waarde van het verzamelen van mooie momenten.

En hoewel ze een gênant moment op de luchthaven beleefde, waarbij ze per ongeluk de verkeerde vlucht nam, leerde Simone een waardevolle les over aandachtig zijn. Haar ultieme reistip voor gasten is om zich open te stellen voor al het moois dat de wereld te bieden heeft en simpelweg te genieten. En haar persoonlijke motto "Collect moments, not things" vat perfect samen waar het voor haar allemaal om draait.

Matthijs

Reisleider in Singlereis Nederland

Matthijs, een naam die synoniem staat voor avontuur, passie en verbinding. Deze levendige en energieke man uit Ridderkerk, Zuid-Holland, brengt een sprankelende flair met zich mee, waar hij ook gaat. Met een indrukwekkend CV en een hart dat klopt voor sport, gezondheid en het ontdekken van de wereld, is Matthijs een inspiratie voor velen.

Als Senior docent bij het ROC Zadkine in Rotterdam, deelt Matthijs niet alleen zijn kennis, maar ook zijn vrolijke karakter en onuitputtelijke energie met zijn studenten. Zijn passie voor sport en beweging is aanstekelijk, en zijn vermogen om mensen te verbinden en contacten te leggen is werkelijk bewonderenswaardig.

Maar laten we het niet alleen over werk hebben, want Matthijs is zoveel meer dan alleen docent. Hij is een levensgenieter met een zwak voor suiker, vooral M&M's en geroosterde marshmallows kunnen zijn hart sneller laten kloppen. En als het op eten aankomt, is Matthijs een liefhebber van shared dining, waarbij het delen van gerechten zorgt voor een gezellige en smaakvolle ervaring.

Als doorgewinterde avonturier heeft Matthijs de wereld rondgereisd; van de adembenemende landschappen van Nieuw-Zeeland tot de betoverende sfeer van Bali. Maar één van zijn meest onvergetelijke avonturen bracht hem naar de toppen van het Andesgebergte tijdens een 4-daagse tocht in Peru, op weg naar de mythische stad Machu Picchu. Het contrast van verschillende landschappen en jaargetijden op één dag maakte deze reis des te magischer..

Een andere favoriete herinnering die diep in Matthijs' geheugen gegrift staat, is zijn bezoek aan 'The Lost World' op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het voelde als een epische reis naar een totaal andere dimensie. Terwijl hij langzaam afdaalde tot een duizelingwekkende diepte van 100 meter, omhuld door een dikke sluier van mist, werd hij ondergedompeld in een wereld van pure mysterie en verwondering. Het was een ervaring die hij voor altijd zal koesteren, een moment van absolute betovering en magie.

Matthijs staat bekend om het maken van herinneringen en het leven in het moment. Voor hem draait het leven om het verkennen, het ervaren en het delen van mooie momenten met anderen. Zijn motto's "Never stop exploring", "Leef in het hier en nu!" en "Making memories" weerspiegelen perfect zijn levensfilosofie.

Dus, laten we allemaal een pagina uit het boek van Matthijs halen en genieten van het leven met volle teugen. Want zoals Matthijs ons leert, zijn het de kleine dingen en de mooie herinneringen die ons leven waardevol maken! Wie weet tref je Matthijs wel als reisleider op Samos maar meestal begeleid hij de weekenden en midweken op Ameland.

Kim

Reisleider in Singlereis Spanje

Ontmoet Kim uit Oldeberkoop, Friesland, een gepassioneerde hotelier met een achtergrond in toerisme. Ze staat bekend om haar ondernemende geest en haar altijd aanwezige reislust - of ze nu onderweg is of plannen maakt voor haar volgende avontuur.

Haar geheime talent of guilty pleasure blijft een mysterie, maar ze bekent dat ze graag zou willen leren linedancen. Wat betreft eten is Kim dol op tapas en haar gekste avontuur beleefde ze toen ze over een landingsbaan in Cuba rende om met een huishoudtrapje het vliegtuig in te komen.

Voor Kim is er niets beters dan de Middellandse Zee. Het zalige klimaat, de nabijheid van prachtige locaties zoals op Mallorca en de diepgaande cultuur is het voor haar de ultieme favoriete bestemming. Maar wat echt bovenaan haar bucketlist staat, is een zeilreis begeleiden. De gedachte aan de vrijheid van de zee, het geluid van klotsende golven en de wind in de zeilen spreekt tot haar avontuurlijke ziel.

Een van de meest gênante momenten als reisleider voor Kim was toen ze een dronken gast naar bed moest brengen die luidkeels bleef zingen. Maar ondanks deze komische situaties geniet ze volop van haar werk. Vooral het begeleiden van oudere groepen geeft haar veel voldoening. Ze herinnert zich een ontroerend moment waarop een van de deelnemers naar haar toe kwam en zei: "Ik ben al jaren gescheiden, dit had ik veel eerder moeten doen!" Dit soort openhartige gesprekken en het zien van mensen die zichzelf opnieuw ontdekken tijdens de reis, maken haar werk als reisleider extra bijzonder.

Voor Kim is het observeren en bijsturen van groepsvorming het favoriete deel van haar werk als reisleider. Een bijzondere ervaring tijdens het reizen heeft haar kijk op het leven veranderd, waardoor ze heeft geleerd om in het moment te leven en te genieten van elk moment.

Haar belangrijkste reistip voor gasten is om open-minded te zijn en te genieten van alles wat op hun pad komt. Haar favoriete reismotto is: "Geniet. Nu!" Want zoals ze zegt, zeven maanden per jaar op reis, dat zou ideaal zijn!

Aniek

Reisleider in Singlereis Nederland

Aniek, een veelzijdige en avontuurlijke ziel, is geboren en getogen in Loosduinen, vlak bij Kijkduin, maar brengt ook graag tijd door in de Achterhoek bij haar familie. Hoewel ze oorspronkelijk droomde van een carrière als juf, bracht het leven haar een andere weg toen ze op haar 17e zakte voor haar havo-examen. Datzelfde jaar werd ze aangenomen bij de politie, waar ze tot op de dag van vandaag werkt. Toch vond ze haar roeping als docent en geeft ze leidinggevende trainingen bij de politie in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Aniek staat bekend om haar vrije levensstijl. Ze heeft op een boot gewoond, reist de wereld rond en vindt het heerlijk om telkens ergens anders te wonen maar of all placed begeleid ze deze zomer de singlereizen op Ameland. Geheime talenten heeft ze niet; ze is een open boek. Een interessant feitje is dat ze jarenlang trouwambtenaar is geweest, een rol die ze af en toe nog steeds met veel plezier vervult.

Peru heeft een speciale plek in haar hart vanwege de adembenemende bergen, de weelderige natuur en het verrukkelijke eten. Vooral de Sacred Valley, het spirituele centrum van de Inca's, heeft haar betoverd. Tijdens een reis naar Mexico maakte ze een hilarische miscommunicatie mee toen ze een fantastisch hotel boekte voor een lagere prijs dan verwacht, alleen om bij het inchecken te ontdekken dat de prijs in Peruaanse pesos was vermeld. Een ander gênante momenten tijdens haar reizen was toen ze plotseling besefte dat ze haar e-reader kwijt was. Ze dacht aanvankelijk dat iemand die haar kort daarvoor een knuffel had gegeven hem mee had genomen. Gelukkig kwam ze later tot de geruststellende ontdekking dat ze hem gewoon bij de bakker had laten liggen..

Een van haar meest memorabele avonturen bracht haar naar Guatemala, waar ze de helse maar onvergetelijke klim naar de top van de Fuego en Acatenango vulkanen maakte. Daar zag ze de actieve lava van de Fuego spuwen, een adembenemend gezicht dat ze nooit zal vergeten. Op haar bucketlist staan nog enkele prachtige bestemmingen, waaronder Portugal, Canada en een camperreis door Nieuw-Zeeland.

Een van Aniek's meest gekoesterde reisherinneringen brengt haar terug naar Bali, waar ze deelnam aan een yoga teacher training te midden van 28 andere vrouwen. De ervaring verliep verrassend harmonieus en liefdevol, waardoor het een bijzondere herinnering blijft. Als reisleidster geniet ze het meest van de levendige sfeer tijdens het verkennen van nieuwe bestemmingen en het delen van avonturen met anderen. Samen een stukje van de wereld ontdekken en even het werk achter je laten. En als het op eten aankomt, kan ze echt genieten van een smakelijke portie Shakshuka.

Wat Aniek zo bijzonder vindt aan reizen, is hoe sterk de cultuur kan verschillen per land, regio of zelfs dorp, en hoe dat haar kijk op de wereld verruimt. Haar beste reistip is om niet te veel spullen mee te nemen, en haar favoriete motto is: “May you walk in Beauty,” een Indiaans gezegde dat een Canadees ooit tegen haar zei: “May you walk in Beauty and may you realize that you already do.”