Singlereizen naar Portugal!

19-03-2021

Toen afgelopen week de zon even scheen en ik met een kopje koffie op het balkon zat, moest ik terugdenken aan die heerlijke tijd in de Algarve.

Praia da Rocha
Ik zag mezelf weer met een gezellige groep singles bij onze favoriete beachclub NoSoloAgua in Praia da Rocha zitten, volleyballen en zwemmen. Wat een heerlijke dag op het strand! De prachtige omgeving is er één die je echt een keer gezien moet hebben! Aan de boulevard en in het historische stadje zitten genoeg restaurants en bars waar je de allerlekkerste Portugese sangria kunt drinken. Zie jij jezelf al op een terras in de zon zitten?

Culinair
Ben jij net als ik een liefhebber van heerlijk (lokaal) eten en drinken? Mijn vakanties zijn niet compleet zonder een bezoek aan de lekkerste restaurants en ik vind het altijd fijn om een bijzondere culinaire ervaring in een stad te doen. Gelukkig zit je, tijdens deze singlereis naar Portugal, daarvoor goed! Elke avond is er een diner georganiseerd waar je bij aan kunt sluiten. Wij komen hier al heel lang en kennen de beste restaurants in Portimão. En de nieuwe pareltjes weten we ook altijd te vinden met dank aan onze Portugese connecties!

Wat er voor mij uitsprong was de wijnproeverij bij Tiago! We gingen met de hele groep singles (niemand wilde dit missen) naar zijn bar in het centrum van Portimão. Tiago heeft veel verstand van (Portugese) wijn en port. Bovendien tovert hij de lekkerste tapas op tafel die uitstekend bij de drankjes passen; ik kan niet wachten tot ik weer terug mag!

Boottocht!
Wat ook altijd één van mijn favoriete activiteiten is op deze groepsreis met Crusj, is de boottocht! Wat kom ik altijd tot rust, heerlijk dobberend op de zee! Ik heb nog nooit iemand gehoord tijdens een groepsreis die aan het eind van de dag niet helemaal zen van de boot af kwam. We beginnen de dag vanuit de haven in Portimão waar kapitein Augusto ons welkom heet op de Osiris. We varen vervolgens langs de prachtige kust (zie foto’s bij blog) naar Lagos, om hier voor anker te gaan. Met een kleiner bootje gaan we de rotsen en grotten van dichterbij bekijken; echt een prachtig natuurlijk spektakel! Als we voor anker liggen wordt er ook een heerlijke lunch bereid, neem hierbij een lekker wijntje of sangria en genieten maar! Op het schip de Osiris ontbreekt het je aan niks!

Surfing Portugal
Ik zal eerlijk toegeven: ik ben geen sportieve held en had nog nooit op een surfboard gestaan tot mijn eerste keer in Portugal! Wat een heerlijke (inspannende) dag hebben we gehad! Met de groep gingen we vol goede moed naar de westkust. Van alle singles die op deze groepsreis mee waren, was er maar één iemand die eerder had gesurft, dus we vonden het allemaal best een beetje spannend. Na een goede uitleg van de leraar gingen we onze eerste poging wagen. De leraar bleef in de buurt om je ook in het water nog tips te geven. Ik zal eerlijk toegeven dat het me zwaar viel en dat ik het als één van de laatste onder de knie had maar (tromgeroffel): het is iedereen die dag gelukt om op het surfboard te blijven staan!

Je kan je wel voorstellen dat we na deze dag heel veel zin hadden om lekker op een terras te gaan relaxen en ons weer een beetje aan te sterken met een heerlijke steak op de boulevard van Praia da Rocha!

Ik kan echt niet wachten tot we weer op reis kunnen naar Portimão! Heb jij na het lezen ook zo’n zin gekregen om één van deze (of andere) fantastische activiteiten te gaan beleven met mij of één van onze andere reisleiders? Kijk dan snel naar ons aanbod van alle single reizen naar de Algarve!

Groetjes, Amy