Daarom Crusj!

28-05-2016

Het is vandaag precies 5 jaar geleden dat de allereerste Crusj reis heeft plaatsgevonden. Ik kan me dit moment als de dag van gisteren herinneren! Bloed zenuwachtig stond ik op het vliegveld om een groep van ongeveer 25 singles welkom te heten op Kreta. Het was de eerste keer dat we ons concept in werkelijkheid zouden zien, dus hoe zou het gaan?!?
... Lees meer


Het ging goed! Ja, er waren wat hick ups zoals een enorme regenbui waardoor we volledig doorweekt waren en onze wandeling door de kloof van Kritsa vroegtijdig moesten afbreken. Maar daar stonden zo extreem veel mooie momenten tegenover en het mooiste was om te zien dat 'Meeting Friends' echt werkte. Niet alleen maar tijdens de vakantie, maar ook terug in Nederland bleven mensen elkaar zien en vond de eerste reünie binnen een paar weken plaats.

Nu, 5 jaar en ik denk zo'n 100 reizen verder, sta ik zelf bijna nooit meer op het vliegveld. Door de enorme groei die we doormaken (en de drukte die dit met zich meebrengt) is het helaas onmogelijk om zelf groepen te begeleiden. Uiteraard ben ik wel met enige regelmaat op één van onze zonnige locaties te vinden om de reisleiding bij te staan. Dit zijn ook de momenten waarop ik als vanouds gezellig met onze gasten kan praten en dan wordt me bijna altijd de volgende vraag gesteld: 'Waarom ben je met Crusj begonnen?'

Na mijn studie ben ik gaan werken voor een grote touroperator. Met grote regelmaat reisde ik alleen van de ene vakantie bestemming naar de andere. Ik ging van een schattig hotelletje naar een luxe resort en op elke locatie kreeg ik hetzelfde ongemakkelijke gevoel als ik 's ochtends alleen in de ontbijtzaal zat. Ik voelde me opgelaten, had het gevoel dat iedereen naar me zat te kijken en ik vond het extreem ongezellig om in mijn eentje te eten. Als ik 's avonds geen diner afspraak had, dan bestelde ik meestal room service en bleef ik op mijn kamer. Ik at liever voor de TV dan alleen in een restaurant.

Op één van die 'gezellige' momenten ben ik me gaan afvragen wat ik zou doen als ik single zou zijn. Zou ik dan een strandvakantie boeken in een hotel vol met stelletjes en families? Voor mij was het antwoord een volmondig nee. Ik zou me de hele week óf eenzaam óf het derde wiel aan de wagen voelen.
En daarom ben ik met Crusj begonnen! Vrijheid/blijheid is de basis van al onze reizen, maar je hoeft nooit alleen te eten omdat er altijd een groep is waar je je bij kunt aansluiten. De ontbijtjes duren soms eindeloos omdat je niet met elkaar uitgepraat raakt en ik heb de gekste diners meegemaakt die soms eindigden met zingen en dansen! Prachtige momenten waar ik met heel veel geluk aan terugdenk!

Om jullie te bedanken voor de steun en support in de afgelopen jaren. En wie jarig is trakteert dus daarom ontvang je deze zaterdag € 50 korting op elke reis die je boekt!

Heel fijn weekend en hopelijk tot snel!

Emma

N.B. deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en is alleen geldig op zaterdag 28 mei 2016.