Fuerte, je was geweldig!

02-12-2015

Afgelopen november hebben we onze eerste reis naar Fuerteventura georganiseerd. Ik was al eerder op de Canarische eilanden geweest, Lanzarote en Gran Canaria, en moet heel eerlijk toegeven dat ik een klein beetje mijn hart vasthield. Op de andere eilanden struikelde je praktisch over de rollators en qua nachtleven was het ook niet veel soeps…
... Lees meer

Mariska, mijn partner in Maris Life, was vorig jaar ook naar Corralejo op vakantie geweest en ze drukte me op het hart dat ik me nergens zorgen om hoefde te maken. En ze had helemaal gelijk!

Ik ben namelijk fan en ik zal je zeggen waarom! Het is een TOP bestemming (voor de winter én zomer) want betaalbaar, niet te ver vliegen, maar 1 uur tijdsverschil, super aardige bevolking, heerlijk eten en 7 dagen per week stappen (als jij wilt)!

Het complex waar we verblijven, Oasis Village, ligt net buiten het centrum. Het zijn ruime appartementen met een keukentje. Handig want je verblijft op basis van logies. Tegenover het complex zit een grote supermarkt waar je de heerlijkste ingrediënten voor een goed ontbijt kunt halen.

Uit eten gaan is ook top. Geen probleem om met een groep a la carte te eten en je bent zo’n € 25 kwijt voor een heerlijk diner (incl. drankjes). Van heerlijke tapa’s tot goede steak in een typisch steak house en van heerlijk Italiaans tot de beste paella ever! Voor ieder wat wils dus!

En stappen….de avonden zagen er over het algemeen zo uit: na het diner gingen we naar Tequilla Beach. Een gezellige bar aan het strand waar elke avond wel een live optreden was. Onze favoriet was een boy band die Beatles en Beach Boys muziek speelden. Lekker dansen op de muziek van je ouders! Daarna door naar de Kiwi, een bar-dancing en dan afsluiten op de dansvloer van de Waikiki.

Doordat er veel gesurft wordt (golf-, kite- en windsurf) zijn er heel veel jonge mensen waardoor je, zelfs in het laagseizoen, 7 dagen per week kunt stappen. Overigens was er ook een avond met hilarische karaoke (zal geen namen noemen….Yasser) en is er veel gepooled (zal ook geen namen noemen maar Jorg speelde vals).

Qua activiteiten valt er ook veel te doen. We hebben 2 prachtige fietstochten gemaakt, 1 naar de vulkanen en 1 naar El Cottilo waar we HEERLIJK geluncht hebben. Verder gesurft, auto’s gehuurd en het eiland verkend, een boottocht gemaakt en natuurlijk lekker naar het strand geweest!

Maar hoe mooi een bestemming ook is, uiteindelijk valt en staat alles met de groep met wie je bent. En het was echt een TOP groep! Dus lieve Wim, Marit, Marlies, Anjana, Peter, Hielke, Jan, Cindy, Freek, Niels, Joost, ivo, Jorg, Kim, Yasser, Mark, Marije en Judith: bedankt voor alle gezelligheid en lachen!

Wil je ook mee naar Fuerte? Boek dan snel deze reis !

Tot gauw!

Emma