Bon bini Klein Curaçao!

06-07-2024

Dè excursie die je niet mag missen: met de boot naar Klein Curaçao!

De Mermaid

Als je aan boord van de boot "de Mermaid" stapt, word je verwelkomd met een warme kop thee of koffie. Kapitein Cor en zijn bemanning creëren een geweldige sfeer waardoor je je meteen welkom voelt op het schip! De Mermaid vaart langs de zuidkust van Curaçao. Vanaf de boot zie je Fuik, Duivelsklip en Oostpunt, een ongerept stukje natuur dat als natuurgebied is bestempeld. Soms komen nieuwsgierige dolfijnen even meezwemmen met de boot. Vervolgens zet de Mermaid koers naar het zuiden, de uitgestrekte blauwe zee in, op weg naar Klein Curaçao. Klein Curaçao bevindt zich 15 mijl ten zuidoosten van Curaçao en is slechts een twee uur durende boottocht vanaf het Spaanse Water. Wanneer de boot de kust nadert, zie je een paar hutten die worden gebruikt door de lokale eilandvissers. Maar vooral zie je eindeloze stranden van wit zand, klaar om door jou ontdekt te worden. Zodra de Mermaid voor anker ligt, wil je een duik nemen in het kristalheldere turquoise water.

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een afgelegen koraaleiland met witte zandstranden, kristalhelder water, een spectaculair rif en kleurrijk zeeleven. Het vlakke, door de wind geveegde eiland Klein Curaçao is een mekka voor duikers, snorkelaars en zonaanbidders. Het eiland heeft prachtige koraalformaties, een verticale afgrond en een paar onderwatergrotten. Voor snorkelaars levert de Mermaid gratis maskers, zodat je de prachtige onderwaterwereld zelf kunt ervaren.

Vuurtoren

Van een afstand op de boot zie je de vuurtoren van Klein Curaçao en een schipbreuk dat vele jaren geleden op het strand is vastgelopen. Maak een wandeling en bezoek de historische vuurtoren of verzamel schelpen op het strand. Lig op een strandstoel en vang wat zonnestralen of speel beachvolleybal op ons privé-veld!

Strandhuis

Exclusief voor de Mermaid heeft kapitein Cor en zijn bemanning het enige strandhuis op Klein Curaçao. Met een groot rieten dak, picknickbanken en verfrissende drankjes is het een geweldig schaduwrijk toevluchtsoord tegen de hitte van de zon. De badkamers zijn schoon en goed onderhouden. De Mermaid biedt alle faciliteiten die je nodig hebt voor een fijne dag op het strand.

Lunch

s’Middags staat er een overheerlijke buffetlunch voor je klaar in het strandhuis met onder andere sappige kip, malse spareribs, smaakvolle rundvleesburgers, knapperige maïs, een verscheidenheid aan heerlijke salades en vers fruit. Geniet van een ruime keuze aan drankjes, waaronder bier, wijn, sappen en frisdranken.*

Deze excursie kost ca. €135,- p.p inclusief transfer, ontbijt, onbeperkte frisdranken en sappen (let op: alcoholische dranken tegen een kleine vergoeding* ), een heerlijke BBQ, gebruik van snorkeluitrusting, strandstoelen.

Bekijk onze singlereis naar Curacao en de rest van onze activiteiten bij het kopje "Programma".