Dateleed: onze meest hilarische date anekdotes

12-02-2018

Op het kantoor van Crusj zien we de meest zoetsappige dag van het jaar als hét moment om onze meest rampzalige dateverhalen met elkaar te delen. Want, eerlijk is eerlijk: in onze zoektocht naar ‘de ware’ hebben we al heel wat kikkers gekust. Daten kan af en toe een flinke mismatch opleveren en zo verandert een potentieel romantische date in een ontnuchterende ervaring die je nog lang bij blijft. Lees hier de meest gênante dating anekdotes van onze collega’s!

... Lees meer


De date met de vrouw die eigenlijk een man was

‘‘Dit was mijn eerste en tevens laatste Happn date. Na het installeren van de app had ik na twee dagen intensief gebruik nog geen enkele match. Ik begon te twijfelen aan de werking van de app en besloot om iedere vrouw die ik langs zag komen maar een like te geven. Eindelijk was het zo ver; ik had een match! We hadden leuke gesprekken en de vrouw zag er ook nog eens goed uit, dus ik was helemaal blij!

Na een aantal dagen bleek echter dat de vrouw met wie ik het zo gezellig had, nog niet helemaal een vrouw was. Ze was geboren als man en hij/zij was in Amsterdam om binnenkort onder het mes te gaan voor de definitieve geslachtsoperatie. Ik heb nog even uit beleefdheid met hem/haar gechat, maar toen heb ik met een smoes een eind gemaakt aan ons leuke gesprek.”

De date met een ‘catfish’-achtig randje

‘’Ik was met mijn ouders een weekend naar een huisje op de Veluwe. Er was nergens in de buurt een kroeg waar we heen konden gaan, dus uit verveling ben ik toen maar gaan Tinderen. Het directe gebied om ons huisje heen had ik al snel ‘uitgespeeld’. De verveling begon toe te slaan en ik wilde de moed bijna opgeven, maar op dat moment zag ik een leuk meisje voorbijkomen met een smal koppie en een lieve lach.

Na een kort gesprek besloot ik in de auto te stappen om naar haar toe te gaan. Het was maar liefst een uur rijden, maar dat mocht de pret niet drukken. Op de plaats van bestemming zag ik iemand naar me zwaaien. ‘Nee, dat kan haar toch niet zijn?!?’ dacht ik nog. Het bleek echter wel mijn date te zijn maar dan ruim 6 kledingmaten groter dan verwacht. Omdat ik geen eikel wilde zijn, ben ik met haar een drankje gaan drinken en het was prima. Maar als ze een wat recentere foto had geplaats was ik nooit een uur gaan rijden!”

De date met de headhunter

‘‘Op een festival ontmoette ik een jongen met wie ik direct een goede klik had. We besloten om nummers uit te wisselen. Een week later spraken we af in een bar in Amsterdam. Ze zeggen weleens dat daten veel weg heeft van solliciteren. Nou, dat nam mijn date wel erg letterlijk! We hadden amper onze drankjes op tafel of hij vuurde al in een rap tempo vragen op me af: ‘‘Hou je van oesters? Kun je zeilen? Lust je rode wijn?’’ Toen ik een tikkeltje overrompeld alle vragen met nee beantwoordde, noemde hij me eenkennig. Gelukkig hoefde ik me geen zorgen te maken, want meneer ging me alles wel leren! Na één drankje heb ik ‘m vriendelijk bedankt voor zijn tijd en maakte ik dat ik wegkwam.’’

De date met het knuffelbeertje

“Ik houd niet van al te veel appen voor een date, ik spreek liever af en dan weet ik binnen no time of ik een klik heb. Dus ik sprak op een maandag avond met een leuk ogende man. We hadden lekker gekletst, maar ik wist al vrij snel dat ik niet met deze man oud zou gaan worden. We zaten qua levenshouding en visie niet bepaald op dezelfde lijn.

Toen de rekening kwam rommelden we beiden in onze tassen om onze portemonnees te pakken. Hij had een vrij grote tas bij zich en hij viste er eerst een paar oude boterhammen uit, een verlepte banaan en tot slot een blauw knuffelbeertje…… Ik dacht even dat hij vergeten was te vertellen dat hij kinderen had, maar het lag toch even anders; dit was zijn eigen knuffelbeertje die altijd met hem mee ging! Ik was echt totaal afgeknapt.”