Onze favoriete stranden op Ibiza!

05-05-2022

Het Ibiza seizoen is geopend! Dit jaar ontwaakt Ibiza eerder dan ooit. De zomeropening start al eind april. Dat betekent extra lang feesten, zonnen, zwemmen en genieten van al het moois dat Ibiza te bieden heeft. De gemiddelde temperatuur ligt al rond de 20 graden. Het is dus de perfecte tijd om de stranden van Ibiza te ontdekken. Wij hebben voor jou alvast onze 5 favoriete stranden op een rijtje gezet die je kunt bezoeken tijdens een van onze singlereizen naar Ibiza.

Cala Xarrace
Helemaal in het noorden van Ibiza ligt het verborgen pareltje van Ibiza: Cala Xarrace. Onder aan een steile weg vind je een smal pad met prachtige uitzichten dat je naar een klein strand leidt. Hier kan je ontsnappen van de drukte en even helemaal tot rust komen tijdens jouw singlereis. Door de kiezelstenen is het misschien niet het meest zachte strand om op te zonnen, maar dat is ook niet waarom mensen dit mooie strandje bezoeken. Door het heldere water is dit een uitstekende plek om te snorkelen, duiken, waterfietsen of te suppen. Ook als je van adrenaline houdt ben je hier op de goede plek. Er zijn kliffen om vanaf te springen en er is een touw waar je aan kunt zwaaien. Genoeg actie gehad? Aan de andere kant van het strand heb je een modderbad waar je lekker kan ontspannen en je huid een boost kunt geven.

Cala Saladeta & Cala Salada
Cala Saladeta & Cala Salada zijn één van de mooiste verborgen kleine baaitjes. Deze stranden liggen op nog geen 10 km van Marble Stella Maris, het hotel waar we verblijven op Ibiza tijdens onze singlereizen. Cala Salada is het grootste strand van de twee. Het strand is omgeven met prachtige rosten en helderblauw water. Aan de rechterkant van het strand is een grote rots. Hierachter schuilt het verborgen juweeltje Cala Saladeta. Het kraakheldere water is echt het allermooiste! Voordat je hier komt, moet je alleen wel een flink stuk klimmen over de rotsen, maar dit is zeker de moeite waard! De route naar Cala Saladeta is al een beleving op zich. Tijdens de wandeltocht heb je een paar prachtige uitzichtpunten over beide stranden. Een mooi moment voor een pauze en het maken van foto’s van dit mooie uitzicht. Omdat beide baaitjes redelijk verborgen zijn, vind je hier vrijwel geen faciliteiten. Hierdoor zijn deze strandjes vaak rustiger dan veel andere stranden op Ibiza. Ideaal dus voor een rustig dagje strand in een onwijs mooie omgeving.

Cala Comte
Zo’n 20 minuten rijden vanaf Sant Antonio vind je in het westen het populaire strand Cala Comte. Een heerlijk baaitje waar je lekker kan zwemmen, zonnen en ook nog de dag kan afsluiten met een mooie zonsondergang. Cala Comte heeft meerdere kleine strandjes. Overal vind je heerlijke plekjes in de zon met uitzicht op de helderblauwe zee. Het water is hier ondiep dus ook ideaal om pootje te baden. Heeft je huid al genoeg zonuren gepakt, vergeet dan niet je parasol mee te nemen. Er zijn namelijk weinig schaduwplekken. In deze baai vind je ook het populaire restaurant/bar Sunset Ashram. Hier kun je terecht voor lekkere cocktails en verrukkelijk eten. Ook zijn hier vaak evenementen met DJ’s die chille muziek draaien. Dansen met een cocktail in je hand, voetjes in het zand en eindeloos staren naar de ondergaande zon. Een perfecte combinatie als het aan mij ligt.

Cala D’Hort
Tijdens onze singlereizen bezoeken we ook deze mysterieuze plek. Dit strand ligt op een van de mooiste plekken van Ibiza. Het ligt in het nationale park en je hebt hier een prachtig uitzicht op de grote klif Es Vedra. Foto’s en verhalen van dit magische uitzicht met zonsondergang zijn je zeker niet onbekend. Wanneer je via de steile weg naar beneden gaat kom je uit bij het strand met grote kliffen en schattige visrestaurantjes. Doordat de restaurantjes iets hoger liggen, heb je vanaf hier ook prachtig uitzicht tijdens je lunch of diner. Op het strand kan je strandbedjes huren, maar er is ook genoeg ruimte om zelf lekker je handdoek neer te leggen. Dit strand samen met een zonsondergang en uitzicht op de klif Es Vedra is een beleving die je zeker niet wilt missen!

Cala Vadella
Voor een fijn, lang zandstrand met een rustige zee ga je naar Cala Vadella. Dit 300 meter lange strand ligt in een begroeide baai ten zuidwesten van Ibiza. Hier heb je door de ligging de meeste zonuren per dag. Er valt hier genoeg te doen. Zowel op het water als op het land. Ze hebben hier een duikschool, je kan er waterfietsen, kajakken, jetskiën en suppen. Na deze wateractiviteiten zin gekregen in wat eten of drinken? Het strand ligt direct aan het dorpje Cala Vadella. In het centrum heb je genoeg restaurantjes, bars en terrassen om te genieten van een hapje en een drankje of neem een kijkje in de winkeltjes van dit dorp. Door de hogere ligging van het centrum heb je ook een mooi uitzicht op het strand en de zee. Echt een aanrader als je wilt genieten van een gezellige en mooie omgeving tijdens jouw singlereis naar Ibiza.