Top 5 Griekse eilanden om jouw singlevakantie te vieren!

20-05-2022

Griekenland heeft zoveel mooie eilanden! Het heerlijke eten, de vele zonuren, het prachtige landschap en de vele mooie stranden maken Griekenland gewild bij vele vakantiegangers. Bekijk hier onze 5 favoriete Griekse eilanden om jouw singlereis te vieren.

Rhodos
Van lekker zonnen op het strand tot wandelen door de mooie steden en natuurgebieden. Rhodos heeft het allemaal. Breng een dag door in Rhodos stad. Hier kan je onder andere de Griekse Apollo Tempel, het grootmeesterpaleis en de stadsmuur bewonderen. Daarnaast heeft Rhodos stad ook nog een groot zandstrand om even bij te komen, zodat je weer opgeladen bent om de avond af te sluiten op de gezellige feesten bij de barstraat Orfanidou.

Heb je behoefte aan wat meer rust? Dan is Epta Piges, het natuurgebied van Rhodos, een waanzinnige plek om heen te gaan. Hier kan je hiken en natuurlijk de zeven bronnen bekijken. Je vindt er een prachtig diep bos met verschillende beekjes die door een tunnel uitkomen op een klein meer met een waterval. Je kan zelfs door de 180 meter lange, donkere tunnel lopen.

Kortom, Rhodos heeft alles in zich om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen!

Kreta
Dit eiland heeft een kustlijn van wel 1000 km lang. Genoeg plek om te zonnen dus! Rethymnon en Balos beach worden gerekend tot de mooiste zandstranden van het eiland. Hier is het goed vertoeven en kan je heerlijk zwemmen. Ook staat Kreta bekend om zijn mooie kloven waaronder de Samariakloof en de Imbros kloof. De Samariakloof is wel 18 km lang. Geniet van dit bijzonder natuur fenomeen tijdens een wandeling.

Denk je aan Kreta dan denk je ook aan Chersonissos. De place to be om uit te gaan. Zo kan je onder andere naar het populaire Starbeach voor pool party’s. Houd je het liever droog? Dan zijn er ook nog genoeg andere clubs om uit te gaan.

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Chania, de culturele hoofdstad van Kreta! Tijdens onze singlereis verblijven we in het geweldige 4* Achillion Palace hotel. Het oude centrum van Rethymnon is ook op een steenworp afstand, dus de ligging is perfect! Wij zijn in ieder geval overtuigd dat je hier een heerlijke vakantie gaat hebben.

Kos
Kos staat bekend als vakantieparadijs voor wie op zoek is naar zon, zee en strand! Maar uiteraard valt er op Kos ook een hoop te zien! Je kan de 896 meter hoge Mount Dikeos beklimmen. Dit is het hoogste punt van het eiland waar je tijdens het hiken en op de top waanzinnige uitzichten hebt.
Wat ook een grandioos uitzicht heeft over de noordkant van Kos is de kasteelruïne Old Pyli. Dit is een van de mooiste bezienswaardigheden van Kos. Ook kan je hier genieten van een romantische zonsondergang. Ben je een echte strandliefhebber, dan zit je op Kos zeker goed. Er zijn genoeg baaitjes en stranden waar je lekker kunt relaxen, zoals Marmari beach en Tigaki beach. Houd je wel van de gezelligheid, maar niet van het massale? Ga dan naar Paradise beach. Tot slot mag een dagje in bruisende centrum van Kos ook niet ontbreken tijdens jouw singlevakantie. Wist je dat we tijdens onze singlereis naar Kos verblijven in het Blue Lagoon City hotel wat op loopafstand is van het centrum van Kos? Is dat even mooi meegenomen!

Samos
Samos is het eiland voor avonturiers. Voor de echte sportievelingen kan je hiken naar de grot van Pythagoras. Dit bevindt zich op de Kerkis berg, een 1437 meter hoge vulkaanberg! Eenmaal op het hoogste punt van de berg heb je een adembenemend uitzicht over het eiland, de Egeïsche zee en zelfs de Turkse kust.
Ook kan je een mooie wandeling maken door de rivierbedding naar de watervallen van Potami. Wat zeker de moeite waard is, is het vissersdorpje Kokkari. Dit is een typisch, schattig, Grieks vissersdorpje met witte huisje, gekleurde bloemen en smalle steegjes. Samos heeft minder zandstranden dan andere Griekse eilanden, maar ze zijn er wel. Zo heb je een fijn zandstrand bij Psili Ammos en kan je ook heerlijk zonnen op het populaire Votsalakia Kampos beach.
Een veelzijdig eiland voor een onvergetelijke vakantie!

Zakynthos
Dit eiland mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 5. Bij uitstek het populairste Griekse eiland onder onze singles. Tijdens onze singlereis verblijven we in hotel Nefeli beach dat in Argass ligti. Argassi is een gezellig, levendig dorp waar je heerlijk wat kan eten en drinken in een van de vele barretjes en restaurants. Dit dorp ligt ook nog eens dichtbij Zante, ook wel Zakynthos stad genoemd. Deze sfeervolle stad heeft een gezellig haventje om langs te wandelen, de prachtig Dionisioskerk en genoeg winkelstraten om lekker te shoppen.

Wat je zeker gezien moet hebben, voordat je weer in het vliegtuig terug naar huis zit, is het wereldberoemde Shipwreck beach. Dit strand wordt omringd door spectaculair hoge kliffen met op verschillende plekken grotten, zoals de Blue Caves, en helderblauw water. Om het helemaal compleet te maken ligt er ook nog een wrak van een vrachtschip wat jaren geleden is gestrand.
Een perfect plaatje dus! Dit is zeker niet het enige mooie strand en wij nemen je graag mee naar Banana Beach waar het altijd goed toeven is. Zakynthos is zo groot dat er nog veel meer te doen is. Ontdek wat Zakynthos nog meer te bieden heeft tijdens onze singlereis.