Veelgestelde Vragen

 • Wanneer is mijn boeking definitief?

  Je boeking via deze website komt tot stand wanneer je, nadat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, je jouw boekinggegevens definitief hebt gemaakt en je op het scherm een melding krijgt dat de boeking definitief tot stand is gekomen. Ook wanneer een reis op aanvraag staat is jouw boeking definitief. Je hoort van ons zo snel mogelijk of we jouw boeking kunnen bevestigen.
 • Wat is een kamer op indeling?

  Je slaapt dan met een ander op de kamer. Wij zorgen ervoor dat het iemand van hetzelfde geslacht en ongeveer dezelfde leeftijd is. De prijs voor een kamer op indeling is lager omdat je de kosten van de kamer deelt. Op de bestemming krijg je te horen met wie je de kamer deelt.
 • Zijn er ook 1-persoons kamers?

  Dat is per reis verschillend en dit kan je in de reisbeschrijving terugvinden.
 • Waarom is een kamer op indeling goedkoper?

  De prijs voor een kamer op indeling is lager omdat je de kosten van de kamer deelt.
 • Wat kan ik van de Crusj medewerkers verwachten?

  Zij zullen ervoor zorgen dat het jou aan niets zal ontbreken deze vakantie en dat het een onvergetelijke ervaring gaat worden.
 • Wat zijn de vertrektijden?

  De vluchttijden vind je terug op je vliegticket, dat je ongeveer een week voor vertrek ontvangt. Deze vluchttijden kunnen te allen tijde, ook op de dag van vertrek uit Nederland of bij je terugreis uit het buitenland, afwijken van de bij boeking opgegeven informatieve tijden. Wij houden je via de mail op de hoogte van eventuele wijzigingen. Wil je graag voor vertrek de vluchttijden al weten? Check dan www.corendon.com voor de vluchten die met Corendon worden uitgevoerd. De tijden zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
 • Ik wil boeken! Wat nu?

  Je kan via de site of telefonisch boeken. Je krijgt daarna een boekingsbevestiging en de factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je je vouchers en meer info over de reis via de mail opgestuurd. Ongeveer een maand voor vertrek krijg je meer info over de borrel en wordt de besloten Facebook groep aangemaakt.
 • Ik ben iets te jong/oud. Mag ik mee?

  Dat mag! Een jaartje jonger of ouder maakt nooit zo veel uit.
 • Wat betekent 'deze reis is op aanvraag'?

  We zetten een reis op aanvraag wanneer wij zelf (bijna) geen beschikbaarheid hebben. Je hoort zo snel mogelijk van ons of je wel/niet mee kunt gaan. Let op: wanneer je een boeking maakt en de reis is op aanvraag dan is deze boeking wel definitief. Wil je toch niet mee? Dan gelden de annuleringskosten zoals omschreven in onze algemene voorwaarden.
 • Ontmoet ik mijn medereizigers nog voor vertrek?

  We organiseren circa drie weken voor vertrek een pre vertrek borrel en we maken een besloten Facebookpagina aan waar je elkaar kunt lekker kennen. De borrel vindt plaats in Amsterdam en gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.
 • Kan ik mijn reis verlengen?

  In principe is het mogelijk om een reis te verlengen. Het aantal dagen is echter afhankelijk van de bestemming. Neem dus contact met ons op en we helpen je graag verder!
 • Kan ik met een vriend(in) op de kamer?

  Ja! Kies voor een kamer op indeling en geef in het opmerkingenveld, vlak voor het definitief maken van je boeking, aan dat je bij een vriend(in) op de kamer wilt en wat de naam van je vriend(in) is.
 • Letten jullie op de man/vrouw verhoudingen?

  Ja, we zorgen ervoor dat de verhouding 50/50 is.
 • Hoeveel mensen gaan er mee?

  Dat verschilt per reis. Onze kleinste groep bestaat uit 10 personen en de grootste uit 45.
 • Kan ik een optie nemen op een reis?

  Het 'in optie boeken' is helaas niet mogelijk bij Crusj.
 • Wat is Crusj?

  Crusj is een reisorganisatie die reizen voor singles organiseert. We bieden reizen aan in verschillende leeftijdscategoriën (tussen de 25 en 65 jaar) en met verschillende groepsgroottes. De ene reis is zeer luxe, de andere reis is meer back to basic. Alle accommodaties zijn altijd met zorg uitgekozen en onze reisleiding staat altijd voor je klaar. De groepen zijn nooit te groot, waardoor je snel je medereizigers leert kennen. Ook organiseren we een borrel voor vertrek en maken we een besloten Facebook pagina per reis aan.
 • Voor wie is Crusj?

  Voor singles met een HBO(+) opleiding. Crusj verzorgt reizen in verschillende leeftijdscategorieën. Dit staat per reis aangegeven.
 • Wat maakt Crusj speciaal?

  Crusj kiest voor kleinschalige hotels en een zeer persoonlijke service. De Crusj crew is altijd bereikbaar en zorgt ervoor dat het jou aan niets ontbreekt. Daarnaast ben je op vakantie met mensen die hetzelfde willen. Plezier maken, goede gesprekken voeren, lachen, heerlijk eten, luieren, maar ook lekker actief bezig zijn. Alles is optioneel, dus je kan je vakantie helemaal naar eigen wens invullen. Onze vakanties worden voor singles georganiseerd, maar het zijn zeker geen dating reizen!
 • Wat maakt het activiteitenprogramma zo speciaal?

  De waanzinnige activiteiten zijn dé manier om je nieuwe vrienden te leren kennen. Elke dag staat er een ander hoogtepunt op het programma. Je kunt samen veel doen, maar er is natuurlijk ook tijd voor jezelf. Zo kom je op een leuke, ongedwongen manier met andere singles in aanraking. Meeting Friends is waar het allemaal om draait bij Crusj.
 • Wat wordt bedoeld met Meeting Friends?

  Crusj organiseert single reizen, maar geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt in ieder geval een nieuwe groep vrienden! Je bent de hele vakantie alleen met gelijkgestemden wat een heel speciale sfeer geeft.
 • Waar kan ik naartoe met Crusj?

  Je kunt met Crusj naar verschillende locaties. Klik hier voor een overzicht van al onze single reizen.
 • Waarom alleen HBO(+)?

  We zijn er ons heel goed van bewust dat een papiertje niet zo veel over je niveau zegt. Met HBO(+) willen we dan ook alleen aangeven dat het geen "Oh, oh Cherso" vakanties zijn. Als het concept je aanspreekt, dan ben je van harte welkom.
 • Waarom is er een leeftijdsbegrenzing?

  Voor de Meeting Friends ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!
 • Moet ik mee doen met de activiteiten?

  Nee, dat hoeft natuurlijk niet.  Alle activiteiten zijn optioneel bij te boeken. Maar het is wel dé manier om op een ontspannen, leuke en ongedwongen manier met andere singles in aanraking te komen.
 • Wat is een optie?

  Wanneer je een optie op een reis neemt ben je verzekerd van een plek maar zit je nog nergens aan vast én er zijn geen kosten aan verbonden! Jouw optie blijft tot 4 weken voor vertrek staan. Echter mocht de groep al eerder vol komen, dan nemen we contact met je op en dien je eerder een beslissing te nemen.

Volg Crusj op