Met Crusj naar Curacao

10-02-2015

Hoi!

Mijn naam is Sylvia en ik ben 32 jaar. Omdat ik al een tijdje single ben heb ik drie jaar geleden voor het eerst besloten om eens een keer op een singlereis te gaan. Het leek me ontzettend leuk om op die manier nieuwe mensen te leren kennen, naast natuurlijk een heerlijke vakantie te hebben met een groep leuke mensen in dezelfde levensfase als ik.
Die eerste reis smaakte naar meer en inmiddels ben ik met Crusj naar Portugal, Kroatië en Curaçao geweest. Wat een heerlijke vakanties en mooie herinneringen! Emma heeft mij gevraagd om, na thuiskomst van de Curaçao-reis, een stukje te schrijven voor de Crusj Blog. Natuurlijk wil ik dat, ik voel me vereerd :-D. Oh en voordat er misverstanden ontstaan, dit is geen verkooppraatje van Crusj! En nee, ik word hier niet voor betaald! Ik geef hieronder gewoon weer hoe ik mijn reis met Crusj heb ervaren.

... Lees meer


Wow, dit was alweer mijn derde Crusj-reis. Dit keer ging de reis naar Curaçao met een groep van 23 leuke, gezellige, interessante en vooral relaxte singles, allemaal uit op een geweldige vakantie. En wat was het heerlijk, zucht, ik wil terug…..!! En als ik de groeps-app mag geloven ben ik niet de enige die dat wil! Terwijl ik dit opschrijf vraag ik me al bibberend af (ja echt, wat een overgang, er ligt sneeuw bij thuiskomst!) of ik niet gewoon een ticket zal gaan boeken...

sylvia vertelt in dit blog hoe ze haar single reis met crusj naar curaçao heeft ervaren

Anyway, mijn plan was duidelijk eind vorig jaar; zon in januari (wintersport is niet mijn ding), een beetje relaxed, maar wel wat leuks te zien, af en toe een dansje wagen en (last but not least) een optioneel programma. Dat laatste is voor mij heel belangrijk, het is tenslotte vakantie! En ja hoor, daar was de site van Crusj weer met een ontzettend fijne reis naar Curaçao die (meer dan) voldeed aan alle bovengenoemde wensen. Ik lach een beetje in mezelf en voel stiekem al wat vakantiekriebels in mijn buik. Zal ik dan gewoon nog een keertje meegaan? Jaahaaa, doe nou maar, dit kan gewoon niet mis! Uiteindelijk heb ik eerst een optie genomen via de mail bij Emma (handig!). Na een laatste check van andere aanbieders had Crusj voor mij net weer dat beetje meer. Daarom heb ik begin december mijn optie definitief gemaakt. Yes, dacht ik, de voorpret kan beginnen!! Waar ga ik in december een nieuwe bikini vandaan halen...???

Eindelijk was het zover: donderdag 22 januari 2015. De reis begon (uiteraard) op Schiphol. De groep zou verzamelen bij het meeting point achter de douane en vervolgens samen naar de gate lopen. Helaas kon ik het hele meeting punt niet vinden. Haha, dat begint alweer goed blondie, dacht ik bij mezelf. Gelukkig kreeg ik een appje van onze reisleidster Nicole dat ik de groep ook gewoon bij de gate kon zien. Oké top! dacht ik, dan ga ik nog even wat laatste dingetjes halen. Met die bikini was het goed gekomen trouwens, lang leve de webwinkels!

sylvia heeft goede tips. ga jij mee naar Curacao?

Toen ik aan kwam lopen bij de gate zag ik een vrij grote groep mensen staan en ik herkende Nicole van haar foto van Facebook. Echt grappig hoe iedereen daar nog half slapend stond te wachten. Ik lach binnensmonds als ik op de groep afstap en iedereen een hand geef. Net zoals vorige keer duizelen alle namen me en betrap ik mezelf erop dat ik niet eens echt mijn best doe om ze direct te onthouden. Dat komt wel, weet ik! Na een beetje kletsen en nog best lang wachten (we hadden ongeveer een half uur vertraging) stappen we met zijn allen het vliegtuig in, snel weg uit de kou! De vlucht verloopt gelukkig verder wel voorspoedig en na bijna 10 uur zie ik uit het raam de eerste palmbomen voorbij komen.

Zodra ik het vliegtuig uitstap, word ik omarmt door een heerlijke warmte. De rij bij de douane is lang en warm, dus ik ben heel blij met het flesje water dat ik uit het vliegtuig heb meegenomen. Als ik door de douane ben komt mijn koffer vrijwel direct tevoorschijn op de bagageband. Yes, snel naar buiten! Samen met een aantal reisgenoten die ik inmiddels weer ben tegen gekomen lopen we snel de schuifdeuren door. Poeh, best heet in mijn trainingsbroek en trui!! Als we buiten een rustig plekje hebben gevonden om op de rest van de groep te wachten trek ik snel mijn slippers uit mijn handbagage en schuif mijn broekspijpen een stuk omhoog. Mijn trui en winterjas bind ik aan mijn tas vast. Zo, zonnebril op en gaan!

geniet van zon en zee tijdens deze single reis

Het klimaat op Curaçao is echt heerlijk!! Er is een constante temperatuur tussen de +/- 27 en 32 graden met een licht briesje, volop zon en af en toe een (welkome) wolk. Terwijl ik dit opschrijf voel ik het zonnetje weer branden op mijn hoofd en krijg ik een glimlach op mijn gezicht. De hele week was echt super! Ik ben (onder andere) met een klein groepje gaan zwemmen met dolfijnen, we hebben met een groot gedeelte van de groep een eilandtour gemaakt en we zijn naar Willemstad gereden. Verder zijn we met een boot naar klein Curaçao gevaren, zijn er wat mensen op een buggytocht geweest en is er gewandeld door een groepje.

De laatste twee dagen gingen de meesten een beetje hun eigen gang. Ik heb zelf met een klein groepje een auto gehuurd om naar een soort idyllisch privé strandje te rijden ergens halverwege het eiland. Een Amsterdams stel dat bij het strand naast een reisgenootje lag had ons dit aangeraden en ik moet eerlijk zeggen, ze hebben niet overdreven! Wat een paradijs! Ook hebben we heerlijk gegeten in de verschillen beachclubs, óók als we met de hele groep waren, hebben we een paar avonden een dansje gewaagd en een aantal andere avonden lekker rustig een cocktailtje gedronken bij de beachclub vlakbij het resort.

Al met al een heerlijke vakantie dus en wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!