Single reizen keuzehulp!

02-03-2021

Je bent lekker aan het dagdromen terwijl je door alle single reizen op onze website aan het scrollen bent. Je probeert je in te beelden welke reis het best bij jou past: een groepsreis naar Italië, een heerlijke zeiltrip in Griekenland of met een Amstel bright in je hand chillen op Curaçao? Bij Crusj kan het allemaal! En om voor jou de keuze makkelijker te maken welke single reis het beste bij jou past, hebben we een aantal reizen en de leukste activiteiten uitgelicht in dit blog!

Curaçao

Ogen dicht en beeld je het volgende in: je ligt op een heerlijk strandbedje te luisteren naar de golven die tegen de rotsen slaan, naast je staat een heerlijke cocktail en je favoriete boek ligt ongeopend op je bedje want door de gezellige groep singles om je heen kom je eigenlijk niet aan lezen toe. Kortom: dit is vakantie!

Samen met jouw groep kan je op Curaçao veel gave dingen beleven, maar mijn favoriete excursie is de boottocht naar Klein Curaçao! Ok, eerlijk toegegeven: ik ben geen ochtendmens. Dat is misschien wel het enige nadeel van deze boottocht, want we vertrekken al om 06:30! Dat ben je echter zo vergeten zodra je voet zet op de boot en wanneer we aan de overtocht naar Klein Curaçao beginnen weet je dat het een mooie dag gaat worden.

Na twee uurtjes te hebben gekletst, gedut, of gewoon even lekker genoten van het uitzicht op zee, komen we aan op klein Curaçao. Stel je een tropisch onbewoond eiland voor met witte zandstranden, prachtig blauw en kristalhelder water, riffen met de mooiste vissen. Kortom: de definitie van paradijs. Gooi je handdoekje neer en het genieten kan beginnen!

De dag zelf heeft voor ieder wat wils, of je nou van snorkelen, beachvolleybal of gewoon lekker luieren op het strand houdt, het kan allemaal! En honger zal je niet hebben want als lunch zal de BBQ aangezet worden en worden de lekkerste stukjes vlees en groentes gegrild. Met zo’n mooie dag in het vooruitschiet maakt het de keuze voor Curaçao misschien een stuk makkelijker! Kijk voor het volledige programma van deze single reis hier.

Sicilië

Mama Mia wat is Italië toch een fantastisch land. Italië heeft zoveel prachtige plaatsen om te bezoeken, maar dit keer zoomen we in op onze groepsreis naar Sicilië! De geur van basilicum en tomaten komt me al tegemoet als ik terugdenk aan het mooie Sicilië. Het Crusj hotel in Taormina is een prachtige plek om zowel cultuur en het strandleven van het eiland te ontdekken. Er zijn genoeg fantastische excursies en bezienswaardigheden te beleven op Sicilië, maar ook hier zal ik je een beetje hulp bieden!

Ik raad iedereen aan om mee te gaan op de excursie naar de Etna! Nou snap ik heel goed dat niet iedereen geniet van dezelfde dingen, maar tijdens deze excursie heb je twee opties.

Optie 1: de avonturier. Als je niet bang bent voor hoogtes/vulkanen en beweging dan is deze excursie precies iets voor jou! Met de bus rijd je naar 2000m hoogte. Je hebt hier alle tijd om de prachtige Silvestri kraters te bekijken en te genieten van het uitzicht. Voor de echte daredevils kan je optioneel nog door naar 3000m per kabelbaan en jeep. Let op! Op deze hoogtes kan het wat frisser zijn dus een trui is aan te raden.

Optie 2: ben je net zoals ik niet helemaal op je gemak met hoogtes, niet getreurd! Wij gaan de Etna lekker vanaf de voet bekijken tijdens een tour langs authentieke Siciliaanse dorpjes. We bewonderen het prachtige landschap van Sicilië en onderweg passeren we de gestolde lavastromen van de Etna. Ons belangrijkste doel is natuurlijk bij de voet van de Etna komen, maar als we dan toch langs een gerenommeerde wijnmakerij komen dan kunnen we net zo goed een proeverij met heerlijke wijnen en hapjes doen, toch? Na deze heerlijke versnapering, zetten we onze reis voort naar Linguaglossa en kunnen we eindelijk genieten van het prachtige uitzicht op de Etna.

Er zijn nog veel meer leuke excursie te beleven op onze reis naar Sicilië, meer hierover vind je op de pagina van deze single reis.

Nederland

Sinds COVID-19 zijn er veel dingen anders in de wereld, zo ook onze lijst met bestemmingen. Omdat er in ons eigen land ook genoeg te beleven valt hebben wij ook hier de leukste single bestemmingen gevonden! Wat is er nou beter dan met een groep singles midden in de natuur de leukste activiteiten te beleven?

Zowel op de Veluwe als op de Sallandse Heuvelrug zit je qua natuur goed! Daarom gaan we op beide bestemmingen op pad met een boswachter die ons natuurlijk veel over de natuur kan vertellen. Vorig jaar was een groep gelukkig genoeg om een paar Edelherten te spotten, ikzelf keek natuurlijk net de verkeerde kant op.

Ben je wat sportiever aangelegd dan zijn er op de Sallandse Heuvelrug mountainbike routes aangelegd zodat je de natuur op lekker actieve wijze kunt verkennen. Ook is er een excursie mogelijk om te gaan kayakken op de Regge of het Overijsselse kanaal. Van tevoren wordt de moeilijkheidsgraad van de route gepeild zodat we de meest geschikte route kunnen nemen, Tussendoor is er meer dan genoeg tijd voor een kop koffie of een borrel.

Kortom op groepsreis in Nederland is helemaal niet verkeerd! Benieuwd naar de andere activiteiten tijdens deze single reizen? Bekijk dan hier het programma van de Veluwe en hier van de Sallandse Heuvelrug.

Ik hoop dat ik met dit blog het kiezen van je volgende groepsreis makkelijker gemaakt heb. Vind je één van de reizen of activiteiten bij je passen en wil je er meer over weten of een (optie)boeking maken. Neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon!

Groetjes en tot snel!

Ciaran