Van vakantieliefde naar verloofd!

11-02-2022

Hoewel het niet het doel van onze singlereizen is, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat je de man/vrouw van je dromen tegenkomt. Bij Bart en Lincy was dit het geval toen zij in 2017 op singlereis naar Bali gingen. Beiden hadden deze singlereis geboekt met de insteek om te genieten van een heerlijke vakantie met gelijkgestemden, maar de vonk sloeg op de luchthaven al over en vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk van elkaar. Sterker nog: in april stappen ze in het huwelijksbootje. Toen wij dit fantastische nieuws te horen kregen, waren we natuurlijk heel erg benieuwd naar hun liefdesverhaal en hebben we Bart en Lincy geïnterviewd!

Waarom hebben jullie een singlereis geboekt?
Lincy: "Vriendinnen hadden relaties en het leek me niks om alleen op een verre reis te gaan. Een singlereis leek mij perfect, alles is georganiseerd en je ontmoet nieuwe mensen."
Bart: "Mijn relatie ging in mei uit en ik kon op korte termijn niet bij vrienden aanhaken. In eerste instantie wilde ik graag mee naar Colombia, maar de groepsindeling paste niet helemaal bij mij. Vervolgens kwam ik de singlereis naar Bali tegen en in deze groep zaten er wel leeftijdsgenoten."

Wanneer is de vonk overgesprongen?
"Tijdens de reis is de vonk écht overgesprongen, maar daarvoor hadden we elkaar al ontmoet op de Crusj borrel. Op Bali kwam er weinig van slapen terecht omdat het zo gezellig was dat de tijd voorbij vloog en we het elke ochtend licht hebben zien worden. Dit kwam omdat we als groep veel gingen stappen, maar ook omdat we met z'n tweeën zo leuk aan het praten waren bij de bar. We beseften ons dan op een gegeven moment dat we over anderhalf uur alweer moesten klaarstaan voor een excursie. Dan gingen we toch maar even snel slapen! Het was voor de groep dan ook wel erg duidelijk dat wij elkaar leuk vonden. Na de vakantie twijfelden we een beetje of het niet gewoon een vakantieliefde was. Een week later spraken we weer af en we hadden gelukkig nog steeds hetzelfde verliefde gevoel als op Bali!"

Vonden jullie het een grote uitdaging toen jullie eenmaal terug waren? Dus van vakantieliefde naar relatie?
"We woonden gelukkig redelijk dichtbij elkaar waardoor het best gemakkelijk verliep. Tijdens onze eerste date in Nederland zouden we uiteten gaan en naar de bioscoop gaan. De film hebben we nooit gezien. We waren namelijk weer zo gezellig aan het kletsen dat we de voorstelling hebben gemist!"

Was het liefde op het eerste gezicht?
Bart: "Ja, voor mij wel. Tijdens de overstap op Singapore zag ik Lincy naar het informatiebord kijken en toen dacht ik: dit is er! Vervolgens heb ik opgelet wat haar stoelnummer was in het vliegtuig. Je kon namelijk chatten met andere stoelnummers, dus ik heb Lincy een bericht gestuurd en op deze manier is het eerste contact ontstaan."
Lincy: "Eigenlijk geloof ik niet in liefde op het eerste gezicht, maar toen ik hem voor het eerst zag dacht ik wel meteen: leuke vent. Er was ook meteen een klik."

Hebben jullie nog wel eens contact met de groep?
"In het begin wel! Er is zelfs nog een reünie geweest in Nederland. Intussen is het contact met de groep een beetje verwaterd."

Hebben jullie nog een tip voor mensen die een singlereis gaan boeken?
"Gewoon doen! Ga niet op singlereis met de insteek om liefde te vinden. Het gaat om de gezelligheid en het is écht leuk!"