Veilig op singlereis

17-06-2020

Veel mensen vinden het sinds de Covid-19-crisis erg spannend om weer naar het buitenland op singlereis te gaan en dat is niet gek. Het Covid-19-virus heeft de wereld in zijn greep en de angst zit er bij veel mensen goed in. Een vakantie hoort volledig in het teken te staan van ontspanning en daarom informeren we je graag over alle maatregelen en richtlijnen, zodat je met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan.

Naar aanleiding van de actuele situatie, passen wij deze pagina geregeld aan. De laatste aanpassing is gedaan op 19-06-2020.

Risico’s in het buitenland

Er zijn altijd risico’s bij het reizen naar het buitenland. Denk aan criminaliteit, natuurgeweld, terrorisme en demonstraties. We volgen altijd het reisadvies van de Nederlandse overheid. Dit is met betrekking tot het Covid-19-virus niet anders.

Omdat het Covid-19-virus een groot risico vormt, gelden er in alle vakantielanden voorzorgsmaatregelen om het Covid-19-virus tegen te gaan. Daarnaast wordt er nu overal extreem goed op de hygiëne gelet en zijn onder andere de luchthavens, hotels, vliegtuigen en restaurants schoner dan ooit tevoren. Desondanks is het van het grootste belang dat je je goed voorbereidt en lees je voor vertrek in over het reisadvies van jouw vakantiebestemming. Op Nederland Wereldwijd vind je alle benodigde informatie over jouw bestemming.

Het RIVM heeft verder bekend gemaakt dat het virus in de buitenlucht nauwelijks overdraagbaar is, mits je voldoende afstand houdt. Omdat jouw zonvakantie zich met name in de buitenlucht zal afspelen (denk aan strand, zwembad en gezellige terrassen), is dit dus heel goed nieuws.

Repatriëring

Bij veel mensen is hier na de persconferentie van 15 juni verwarring over ontstaan. Maar dit is niks om je druk over te maken wanneer je bij ons boekt. Als reisorganisatie zijn wij verplicht om onze klanten te repatriëren. Mocht zich dus een situatie voordoen waarbij repatriëring nodig is, dan zullen wij altijd hulp en bijstand bieden. Wij laten onze reizigers niet in de steek en zorgen ervoor dat je veilig thuiskomt!

Als deze situatie zich voordoet en je langer op de bestemming moet blijven, dan zijn wij als reisorganisatie verplicht om de eerste 3 overnachtingen te betalen. De overige nachten zijn voor eigen rekening. In sommige gevallen vergoedt de reisverzekering dit. We raden je daarom aan om altijd goed verzekerd op reis te gaan en de voorwaarden van jouw reisverzekering goed door te lezen.

Verantwoord reizen

Hieronder vind je een aantal tips om verantwoord op reis te gaan. Deze gelden natuurlijk altijd, maar in verband met het Covid-19-virus is het zeker verstandig om deze tips ter harte te nemen.

• Controleer goed wat jouw reis- en/of annuleringsverzekering dekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
• Controleer bij het boeken van een reis altijd of de reisorganisatie aangesloten is bij SGR, Stichting GGTO of STO-reisgarantie. Crusj is aangesloten bij de SGR, dus jouw reissom is gedekt door de SGR in het geval van faillissement. Daarnaast zijn wij ook aangesloten bij de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. Je kunt dus zonder enige zorgen jouw vakantie boeken! Meer informatie over SGR en VvKR vind je hier.
• Lees je goed in over de maatregelen op jouw bestemming en houd je hieraan. Deze informatie ontvang je een week voor vertrek.
• Let op de hygiëne: was handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoeken. Heb je griepverschijnselen of één van de Covid-19-symptomen (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen) en ben je mogelijk in contact geweest met iemand die het Covid-19-virus kan hebben? Blijf dan thuis en neem voor de zekerheid contact op met de GGD.
• Twijfel jij over een vakantie in het buitenland? Dan adviseren wij je om een vakantie in Nederland te boeken. Voor je vakantie moet je immers voorpret kunnen hebben en tijdens je vakantie moet je kunnen relaxen en genieten. Dit wordt lastig wanneer je je zorgen maakt.
Op de luchthaven

• De vertrek-/aankomsthal is uitsluitend toegankelijk voor passagiers en personeel
• Zodra je de vertrek-/aankomsthal binnenkomt is het dragen van een gezichtsmasker verplicht.
• Je moet zelf zorgdragen voor een (niet-medisch) gezichtsmasker en deze na 3 uur vervangen door een nieuw (niet-medisch) gezichtsmasker.
• Volg de instructies van het luchthavenpersoneel.
• Bij de balies zijn plastic schermen geplaatst
• Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van (40cm x 20cm x 25cm) en moet onder de stoel voor je geplaatst worden. Handbagage kan niet mee in de bagagevakken boven je stoel.
• Handbagage die niet aan de bovenvermelde afmetingen voldoet, wordt ingenomen en als ruimbagage vervoerd.
• Trolleys worden niet toegestaan in de cabine. Deze worden als ruimbagage vervoerd.
• Heb je overbagage, dan kan je het te betalen bedragen alleen met pinpas/creditcard voldoen.
• Check de schermen bij de gate en bij het boarden voor informatie over de richtlijnen.

Tijdens de vlucht (check altijd even de website van de luchtvaartmaatschappij, er kan verschil zitten in de maatregelen)

• Er wordt vooraf en tijdens de vlucht regelmatig instructie gegeven over de maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het virus.
• In het vliegtuig wordt gebruik gemaakt van HEPA filters.
• Het is verplicht om in het vliegtuig je gezichtsmasker te dragen.
• Doe je een nieuw gezichtsmasker op, gooi dan het oude masker weg in de speciale afvalzak in de stoelzak.
• Er is minimale service aan boord, dus reserveer van tevoren een maaltijd (indien mogelijk) of neem zelf wat te eten en te drinken mee.
• Het toilet is voor iedereen toegankelijk en wordt gedurende de vlucht extra schoongemaakt. Er is een desinfecterende zeep aanwezig.
• Je wordt vriendelijk verzocht om tijdens de vlucht zoveel mogelijk te blijven zitten.

Tot slot
Wij hopen jou meer informatie gegeven te hebben over hoe je veilig kunt reizen ten tijde van het Covid-19-virus. Uiteraard sturen wij jou ongeveer één week voor vertrek de op dat moment geldende voorzorgsmaatregelen op jouw vakantiebestemming en verdere informatie over jouw reis.

Geniet van je singlereis met Crusj!