De aller eerste reis….

28-05-2015

De eerste reis van het zomerseizoen, de eerste reis in dit hotel, de eerste reis als begeleidster van een Crusj groep...

Spannend, dat was het wel! Drie dagen voordat de groep zou aankomen waren Emma en ik al bezig met het verkennen van Noord-Cyprus. We moesten de omgeving verkennen, de excursies vastleggen en de leukste restaurantjes uitkiezen. Uiteraard moesten ook meerdere strandjes getest worden, net als het eten in de restaurantjes, heel erg zwaar allemaal!

Maandagochtend was het dan zover; een groep van 32 man sterk kwam aan. Hoe meer mensen er naar buiten kwamen uit de arrival hal, hoe meer zin ik erin kreeg! Iedereen was vrolijk en ze brachten echt een goede vibe met zich mee!
... Lees meer


Elke dag stond er een leuke excursie op het programma. Bijvoorbeeld de Crusj Cruise op een traditionele Turkse Gulet. Bijna iedereen ging mee op deze tour en heeft elkaar op deze manier nog beter leren kennen. Het klikte onwijs goed tussen alle mensen en iedereen had het erg naar z’n zin! Dit was echt een heerlijk relaxte topdag!

De volgende dag bezochten we het Bellapais klooster met aansluitend een heerlijk diner met prachtig uitzicht. Donderdag stond de Famagusta tour op de planning; een volle dag het eiland verkennen met een bezoek aan de ruïnes van het Romeinse Salamis en de stad Famagusta. Onze gids vertelde onderweg mooie verhalen, dus ook nog wat culturele kennis opgedaan :P

De jeep safari stond natuurlijk ook in het programma! Een prachtige tocht door de bergen en langs de kust, wat een prachtige natuur! Onderweg maakten we vele stops met kleine ‘verrassingen’, bezoekjes en leuke verhalen. Om de dag compleet te maken hebben we natuurlijk ook lekker geluncht en een duik in zee genomen. Echt een dag om nooit te vergeten!

Verder hebben we het Saint Hilarion kasteel (Sneeuwwitje en de 6 dwergen;-) ) en de hoofdstad Nicosia bezocht. Maar iedereen heeft ook vooral heerlijk aan het strand en bij het zwembad gelegen! Sommigen wat meer dan anderen (7 van de 7 dagen dus), maar het is vrijheid, blijheid en relaxen, zoals jij het wil, is waar onze vakanties om draaien!

Volgens mij heeft iedereen een topweek gehad. Of nee, een FAN-TAS-TISCHE week! Ik ben dan ook heel blij (en trots) met de review score. Toch wel lekker als je ‘noeste arbeid’ met een 8,5 wordt bekroond!

Dat ik met een brok in mijn keel afscheid heb genomen van iedereen op het vliegveld wil wel aangeven wat een onwijs leuke groep het was. Een betere eerste groep had ik me niet kunnen wensen! Bedankt allemaal ☺