Going green!

28-01-2021

Afgelopen zomer werden we weer met de neus op de feiten gedrukt: de hittegolf hield maar liefst 13 dagen aan en de temperatuur in mijn Amsterdamse appartement liep op tot 32 graden. Aan warme zomers geen gebrek, maar koude winters waar we mooie schaatstochten konden maken zijn alweer veel te lang geleden. Als je dan ook nog eens al het nare nieuws leest over bosbranden, overstromingen, het smelten van de poolkappen, etc., dan kan je alleen tot de conclusie komen dat het de verkeerde kant opgaat met onze aarde.

Wanneer je dan werkzaam bent in de reisbranche, één van de meest vervuilende sectoren, heb je boter op je hoofd wanneer je alleen maar naar dit negatieve nieuws blijft kijken en niks onderneemt. Het beste zou natuurlijk zijn om geen vliegvakanties meer te organiseren, maar dan zouden we de boel net zo goed kunnen opdoeken. Nederland is erg mooi en ik heb buitengewoon genoten van mijn Covid-19-midweek in Norg, maar een singlevakantie naar het buitenland blijft toch wel heel aantrekkelijk!

Om toch ons steentje bij te dragen en om een stukje awareness bij onze reizigers te creëren, hebben we daarom besloten om een samenwerking met Trees for All aan te gaan. Voor elke boeking gaan we vanaf vandaag een boom planten!

Hoe werkt het?
Voor elke verkochte singlereis bij Crusj planten wij via Trees for All één boom. Dit gebeurt automatisch en jij hoeft hier verder niks voor te doen! Zo wordt voor elke singlereis met Crusj in ieder geval een deel van de CO2-uitstoot gecompenseerd.

We laten aan jou de keus om ook een steentje bij te dragen. Jij kan tijdens het boeken ervoor kiezen om extra bomen te laten planten. Per boom betaal je € 5,-. Des te meer bomen er geplant worden, des te meer CO2-uitstoot er wordt gecompenseerd!

Waarom Trees for All?
Trees for All is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en ook de enige aanbieder van CO2-compensatie via duurzame bosprojecten die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Door alle donaties kunnen zij jaarlijks tientallen hectares bos aanplanten in Nederland en in het buitenland. Ook herstellen ze bestaande bossen en dragen ze bij aan verbeterde leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden. Er wordt gestreefd om 50% van de bomen in Nederland te planten.

Trees for All streeft ernaar om een aan te planten bos minimaal 20 tot 50 jaar te beheren. En liever nog wat langer, want oudere (en dus grotere) bomen dragen veel bij aan de totale groei van het bos en aan het vastleggen van CO2.

In de buitenlandse bosprojecten werken ze altijd samen met de lokale bevolking. De bosprojecten creëren economisch gewin voor de lokale bevolking en dragen bij aan betere leefomstandigheden.

Door deze projecten te sponsoren, worden ook meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s), zoals opgesteld door de Verenigde Naties, gesteund. Denk hierbij aan armoedebestrijding, klimaatverbetering en meer biodiversiteit.

Crusj x Trees for All
Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Het voelt goed om ons steentje bij te dragen aan een betere planeet voor iedereen! We hopen natuurlijk dat jij net zo enthousiast bent en dat we samen veel bomen zullen planten. Mocht je hierover vragen hebben kun je ons uiteraard mailen, of kijk op onze Crusj x Trees for All pagina.

Hartelijke groeten,

Emma Blanchard