Ontdek de betoverende bezienswaardigheden van Corfu!

27-03-2023

Corfu is een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee en staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon wilt ontspannen en genieten van het eiland, Corfu heeft voor elk wat wils. Hieronder vind je een lijst met de leukste bezienswaardigheden van het eiland.

1. Het Paleis van Sissi in Achilleion

Het Achilleion Paleis, gebouwd in de 19e eeuw, is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Het werd ooit gebruikt als zomerhuis van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als "Sissi". Het paleis heeft een prachtig uitzicht op de zee en is omgeven door prachtige tuinen. Je kunt hier genieten van de prachtige architectuur en de geschiedenis van het eiland.

2. Het oude centrum van Corfu-stad

Het oude centrum van Corfu-stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Het heeft smalle straatjes, oude Venetiaanse gebouwen en pittoreske pleinen. Hier kun je een wandeling maken en genieten van de gezellige sfeer van de stad.

3. Het Byzantijnse museum van Corfu

Het Byzantijnse museum van Corfu is een van de belangrijkste musea op het eiland. Het heeft een prachtige collectie van Byzantijnse kunst en artefacten, waaronder schilderijen, mozaïeken en religieuze voorwerpen. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw en is een must-see voor elke geschiedenisliefhebber.

4. Het klooster van Paleokastritsa

Het klooster van Paleokastritsa is een prachtig klooster dat dateert uit de 13e eeuw. Het ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende bergen. Het klooster heeft een rijke geschiedenis en herbergt enkele van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst op het eiland.

5. Het Canal d'Amour

Het Canal d'Amour is een van de meest populaire bezienswaardigheden op Corfu. Het is een rotsformatie die uit de zee oprijst en een natuurlijk kanaal vormt tussen de rotsen. Legende zegt dat als je door het kanaal zwemt, je de liefde van je leven zult ontmoeten. Of je nu gelooft in de legende of niet, het Canal d'Amour is zeker een bezoek waard.

6. Het strand van Glyfada

Het betoverende strand van Glyfada is een van de meest prachtige stranden van Corfu. Het biedt kristalhelder water en fijn zand, omringd door spectaculaire kliffen en heuvels. Door de mooie golven is het strand ook populair bij surfers, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en avontuur te beleven.

Kortom, Corfu is een prachtige bestemming vol met unieke en adembenemende bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, ontspanning of avontuur, Corfu heeft voor elk wat wils. Dus, als je wilt genieten van al deze hoogtepunten en nog veel meer, waarom boek je dan niet een singlereis van Crusj naar Corfu? Laat ons je begeleiden bij het ontdekken van deze prachtige bestemming en ervaar samen met andere singles het beste wat Corfu te bieden heeft!