Op singlereis en op excursie: wat neem je mee?

25-04-2023

Singlereizen zijn de ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de wereld te verkennen. Tijdens een georganiseerde singlereis kun je genieten van gezelligheid en avontuur, en tijdens excursies kun je de mooiste plekken ontdekken. Maar wat neem je allemaal mee tijdens een excursie? Hierbij onze tips!

  1. 1. Camera - het is belangrijk om alle mooie momenten vast te leggen tijdens je excursies. Neem daarom altijd een camera mee met voldoende opslagruimte. Zo kun je later terugkijken op de mooie herinneringen en ze delen met je nieuwe vrienden.
  2. 2. Goede schoenen - tijdens excursies loop je vaak veel en soms ook op oneffen terrein. Zorg daarom voor comfortabele en stevige schoenen die geschikt zijn voor de omstandigheden. Op die manier kun je optimaal genieten van de omgeving zonder last te hebben van pijnlijke voeten.
  3. 3. Zonnebrandcrème - een dagje in de zon kan heerlijk zijn, maar het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Zorg daarom voor een goede zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor. Op die manier voorkom je verbranding en bescherm je jezelf tegen huidkanker.
  4. 4. Water - tijdens excursies kan het warm zijn en verlies je veel vocht door het zweten. Het is daarom belangrijk om voldoende water mee te nemen, zodat je gehydrateerd blijft en geen last krijgt van uitdroging.
  5. 5. Snacks - tijdens excursies kun je soms lang onderweg zijn en is er niet altijd gelegenheid om iets te eten. Neem daarom wat snacks mee, zoals een energiereep of een stuk fruit. Zo kun je altijd iets eten als je honger hebt en voorkom je dat je flauwvalt door een gebrek aan voeding.
  6. 6. Hoofddeksel - als je naar een warme bestemming gaat, dan kan het erg warm worden en kan de zon behoorlijk fel zijn. Zorg daarom voor een goed hoofddeksel, zoals een pet of een hoed. Op die manier bescherm je jezelf tegen de zon en voorkom je dat je hoofdhuid verbrandt.
  7. 7. Contant geld - zorg ervoor dat je altijd contant geld bij je hebt tijdens excursies. Sommige locaties accepteren misschien geen creditcards of andere vormen van betaling. En als je iets koopt op een lokale markt, dan kan het handig zijn om contant geld bij de hand te hebben. Zorg er wel voor dat je niet te veel geld meeneemt en verdeel je geld over verschillende plekken, zodat je niet alles kwijt bent als je portemonnee gestolen wordt.
  8. 8. Reisleid(st)er betalen - als je met ons mee op singlereis gaat, dan heb je natuurlijk het voordeel van onze reisleidster die van alles regelt. Echter kunnen we niet van onze reisleiding verwachten dat ze altijd en alles maar voorschieten in vertrouwen op een goede afloop. Daarom raden we aan om wat contant geld bij je te hebben om de reisleiding zo gepast mogelijk te kunnen betalen. In sommige gevallen, kan vlak voor het afrekenen ook een tikkie gestuurd worden. Dit is aan de reisleiding om zelf te organiseren.

 

Als je deze tips in gedachten houdt tijdens je excursies, dan ben je goed voorbereid om optimaal te genieten van de mooie omgeving en nieuwe avonturen. Vergeet niet dat een singlereis een unieke kans is om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van nieuwe ervaringen. Dus pak je koffer en ga op avontuur! En wie weet ontdek je tijdens je excursies niet alleen de mooiste plekken, maar ook de leukste mensen om mee te delen in deze mooie herinneringen.