Valentijnsenquête

14-02-2018

Wij waren benieuwd hoe singles tegen Valentijnsdag en daten aankijken. Hieronder vind je de resultaten van onze enquête.

Single deelt het liefst de rekening op de eerste date
Uit onze Valentijnsenquête blijkt dat 54% van de ondervraagden singles het liefst de rekening deelt tijdens de eerste date. Als eerste date geeft het gros aan graag een drankje te willen drinken in de avonduren. De bioscoop moet het doen met slechts 0,74% van de stemmen.

Dates worden niet afgesloten met een kus
De gemiddelde eerste date duurt de hele avond, maar wordt meestal niet afgesloten met een kus. Ruim 56% geeft aan niet op de eerste, tweede en zelfs derde date te kussen, maar wacht liever nog even. Ruim 64% van de singles geeft aan niet actief op zoek te zijn naar een partner, maar 92% geeft aan wel een partner te willen en de hoofdreden is gezelligheid.

Valentijnsdag wordt nog steeds ouderwets gevierd met bloemen of diner
Valentijnsdag is geen populaire dag bij de ondervraagden, want maar 16% viert de liefde op deze dag. 72% viert geen Valentijnsdag vanwege het ontbreken van een partner en 22% geeft aan geen waarde te hechten aan deze dag. Als de singles wel Valentijnsdag vieren, dan wordt dit voornamelijk gedaan met bloemen, een kaartje of een diner.

Singles geloven niet in nieuwe liefde via datingapp
Ondanks dat de helft van de singles ingeschreven staat bij een datingsite of app, geeft maar 13% aan te denken hier de liefde van hun leven te vinden. Het gros verwacht deze liefde tegen te komen op vakantie of via via. Meer dan de helft is dan ook eerder op een singlereis of eenoudervakantie geweest en van dit percentage geeft 90% aan nogmaals op zo’n reis te willen gaan.

De Valentijnsenquête is gehouden in samenwerking met Maris Life. 797 singles hebben deelgenomen aan de enquête. 83% van dit aantal is vrouw, 64% van de ondervraagden is single parent. Hieronder vind je alle vragen.