Waarom een singlereis leuker is dan backpacken

21-12-2018

Veel mensen twijfelen of een singlereis naar een verre bestemming wel hun ding is. Bij backpacken kan je immers je eigen reisschema en tempo bepalen en heb je alles in eigen hand. Emma is al twee keer met Crusj mee geweest op een rondreis. In dit blog vertelt ze je waarom zij een groepsrondreis leuker vindt dan backpacken.

Alles is geregeld
Heb je weinig tijd of houd je niet van regelen dan is een georganiseerd rondreis ideaal. Je hoeft alleen op tijd klaar te staan en wordt dan naar de volgende bestemming gebracht. Je hoeft niet naar een station om je bus- of treintickets te regelen en je hoeft geen uren door te brengen op booking.com om een goede slaapplaats te vinden. Scheelt een hoop tijd die je aan leukere dingen kunt besteden!

Je hoeft niet op zoek naar gelijkgestemden
Vanaf het begin van je singlereis ben je met een groep en binnen die groep heb je altijd mensen met wie je een hele fijne klik hebt. Als je gaat backpacken moet je op zoek naar gelijkgestemden en/of reismaatjes. Vaak vind je die natuurlijk wel, maar het gebeurt ook vaak genoeg dat je met een second best iemand genoegen neemt onder het mom: beter iets, dan niets.

Goede gesprekken
Na een paar dagen leer je de mensen van je groep beter kennen en automatisch heb je dan de betere en diepgaandere gesprekken. Als je gaat backpacken kom je steeds nieuwe mensen tegen en begin je elke keer weer met dezelfde introductie: ‘Hi! I’m Emma from Amsterdam. Where are you from?’ Ik word daar persoonlijk enorm moe van en ben blij wanneer dit stuk achter de rug is en je mensen echt kunt leren kennen.

Nieuwe vriendschappen
Iedereen die meegaat op onze singlereizen woont in principe in Nederland. Dus na thuiskomst kan je makkelijk contact met je reisgenoten onderhouden en hechte vriendschappen opbouwen. Ik heb zelf een van mijn betere vriendinnen overgehouden aan een singlereis en ben daar super blij om.

Er staat altijd iemand voor je klaar
Ziek worden in het buitenland en dan niemand hebben om op terug te kunnen vallen is natuurlijk de nachtmerrie van elke reiziger. Wij hadden in Vietnam één zieke en twee mensen die naar het ziekenhuis moesten. Onze gids en de gehele groep stond voor deze mensen klaar en hielp hen waar nodig.

Het is altijd gezellig
Ik heb na onze groepsreis nog twee weken rond gereisd met een vriendin. Dat was ontzettend leuk en vond het echt heerlijk om mijn eigen plan te kunnen trekken, maar...ik miste wel echt een stukje gezelligheid. Met de groep was het eigenlijk per definitie gezellig en hebben we zelfs van de nachttrein een feestje gemaakt. Ben je met z’n tweeën of alleen dan moet je voor vermaak toch echt naar een bar.