Zakynthos, een heerlijk Grieks eiland met het allermooiste blauwe water!

05-02-2021 door Kitty

Ik ben single, en net als bijna iedereen wil ik gewoon lekker op vakantie. Alleen op stap heb ik al geprobeerd, dat kan ik best, maar echt gezellig is het niet om alleen aan een restauranttafeltje te zitten met een boek. Of in mijn eentje een club binnen te stappen, een drankje te doen en te hopen op een praatje, desnoods met de barman. Mijn vrienden zitten in een relatie of hebben een gezin, willen niet weg of hebben totaal andere plannen en ik, ik wil gewoon lekker op vakantie. Naar een fijne bestemming, met de gezelligheid van een groep gelijkgestemden en toch vrijheid-blijheid.

Als jij dat ook zoekt kom je bijna vanzelf uit bij de singlereizen van Crusj. De website is al een feestje om te bezoeken, de mooiste en fijnste bestemmingen en reizen verlokken je om verder te kijken en de reisgaranties paste precies bij wat ik zocht. Boeken is zo gepiept, een optie nemen, voor als je nog even moet checken of je weg kunt kan ook, en alvast een idee krijgen van de groepssamenstelling is heel gemakkelijk.

Ik koos voor Zakynthos, een heerlijk Grieks eiland met het allermooiste blauwe water, heerlijke stranden en reuze-aardige bewoners. Van tevoren heb ik aangehaakt bij de besloten facebookgroep en de Whatsappgroep die Crusj speciaal aanmaakt. Zo kun je al wat contact leggen met medereizigers. Superhandig natuurlijk om vlot te communiceren met de groep en foto’s te delen. De singlereis was voorspoedig, de reisleidster van Crusj wachtte op ons bij aankomst en de bus stond klaar voor de rit naar het uitstekende hotel, pal aan zee.

Voor vrijwel elke dag zijn er excursies tegen bijbetaling te boeken bij de reisleiding, volledig vrijblijvend. Heb je andere plannen of wil je gewoon lekker luieren op het strand: lekker doen. Ik heb de meeste excursies meegepakt. De boottocht naar Turtle-island met zwem- en snorkelstops was heerlijk relaxed maar ook overweldigend door de prachtige doorkijkjes en de spectaculaire blauwe grotten. De boot naar Shipwreckbeach was van een heel ander karakter: de kapitein liet de boot, én ons, swingen over de golven, gaaf!

Mijn meest memorabele momenten van deze vakantie zijn toch wel de uren op Cameo-island, bereikbaar via een houten loopbrug. Het eilandje, niet veel meer dan een begroeid rotsblok heeft een superromantisch mini-strandje waar je heerlijk kunt zwemmen en luieren. De witte doeken die hoog boven je wapperen in de bries hadden een magische uitwerking op mij, ik werd helemaal zen.

Elke dag had de reisleidster een suggestie voor een avondmaaltijd. Soms op loopafstand, soms werden er taxi’s geregeld en gingen we naar een plek elders op het eiland. Eten in Griekenland is sowieso een feestje, dat is op Zakynthos gelukkig ook zo. En steeds heel betaalbaar, ook prettig.

Ik heb me een dagje teruggetrokken van de groep. Autootje gehuurd voor een dagje en wezen toeren. Even op mezelf het eiland verkennen en op me in laten werken. Zakynthos is geweldig! Crusj is een hele fijne reisorganisatie en een singlereis is een uitkomst voor singles zoals ik. Mijn volgende singlevakantie? Ik twijfel nog tussen de zeilreis langs de Griekse eilanden of Italië. Ik heb er nu al erg veel zijn in!

Groeten,

Kitty