Singlereis Colombia
2 jul 17 dgn. Kamer indeling

€ 0,- *

Boek deze reis
Of neem een optie

Singlereis Colombia

vliegreis

17 dagen

Leeftijdsgroep

 • 25-50 jaar

vliegreis

17 dagen

Leeftijdsgroep

 • 25-50 jaar

De reis van je leven!

Wil je naar een bestemming die nog niet ontdekt is door het massatoerisme met een rijke historie, prachtige natuur, lieve mensen en heel veel gezelligheid? Ga dan mee naar het prachtige Colombia! Tijdens deze single rondreis ontdek je dit prachtige land onder begeleiding van locale gidsen. We weten zeker dat dit één van de mooiste singlereizen zal zijn die jij tot nog toe hebt gemaakt!

Ik vond het een mooie afwisselende reis (en soms vakantie, haha) door een zeer interessant land...

 • Reis gaat gegarandeerd door met een grote groep!
 • Ontdek dit prachtige land
 • Je vliegt met KLM
 • Zeer scherp geprijsd!
 • Colombia

  Colombia is het land van de metropolen Bogota en Medellin, het land van de gaafste street art, het land van de best bewaarde koloniale stad van Zuid-Amerika (Cartagena), het land van de salsa en de lekkerste koffie, het land van de kunst van Botero en nog veel meer! Deze singlereis zal een aaneenschakeling van hoogtepunten zijn! Ga je mee?

  Tijdens deze singlereis bezoeken we de bruisende metropolen Bogotá, Medellín en Cartagena. Je zult ervaren dat deze steden zich razendsnel ontwikkelen, maar toch ook de authentieke sfeer behouden. Dineren bij Andres in Bogotá is een belevenis, in Medellín is het moeilijk te kiezen bij welke bar je gaat dansen en in Cartagena is het altijd feest op straat!

  Colombia is uiteraard ook wereldberoemd door de imposante koffieplantages! We brengen dan ook een bezoek aan de koffiedriehoek en aan een koffie plantage. De Tatacoa woestijn en het uitgestrekte imposante archeologische park van San Agustin staan ook op het programma.

  Door Pablo Escobar en de kartels was Colombia lang een onveilig land en niet geliefd bij toeristen. Maar na de dood van Pablo in 1993 (zie aflevering 20 van Narco's) keerde de rust en vrede terug in Colombia en werd dit prachtige land de rijzende ster van Zuid-Amerika. Zeker wanneer je deelneemt aan deze groepsrondreis, waar gevaarlijke gebieden uiteraard vermeden zullen worden, is het veilig om door dit mooie land te reizen en kan je Colombia vergelijken met andere Zuid-Amerikaanse landen. Onze eerste singlereis naar Colombia heeft plaatsgevonden in november en alle deelnemers raden je aan om deze reis nu ook te boeken!

  Vlucht

  Je vliegt met KLM naar Colombia. De vliegreis naar en van Colombia wordt non stop uitgevoerd per ultramoderne Boeing 787-900 (de "Dreamliner"). Op de heenreis vlieg je rechtstreeks naar de hoofdstad Bogota. Je vertrekt vanuit Amsterdam om 10.15 uur en arriveert (mede door het tijdsverschil) dezelfde dag in de middag om 14.00 uur in Bogota. Op de 16de dag vlieg je vanuit Cartagena om 18.15 uur lokale tijd weer terug naar Amsterdam. Je komt de volgende dag om 10.45 uur weer aan in Amsterdam. Alle genoemde vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijziging.

  Hotel en verzorging

  Je verblijft tijdens deze rondreis in goede toeristenklasse hotels. Bij het programma staan de links naar de hotels. Je verblijft op basis van logies en ontbijt.

  Let wel: alle hotels zijn onder voorbehoud en alleen ter indicatie. Het kan zijn dat de hotels gewijzigd worden.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek de mooiste plekken van Colombia
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Professionele gidsen vertellen je alles over deze unieke bestemming
  • In november is de eerste reis geweest en dat was een groot succes!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Programma

  Dag 1: Amsterdam – Bogotá (overnachtingen in hotel Casa Deco)

  Dag 2: Bogotá

  Dag 3: Bogotá – Villavieja (overnachting in hotel Yararaka)

  Dag 4: Villavieja – San Agustin (overnachting in hotel Yuma)

  Dag 5: San Agustin

  Dag 6: San Agustin – Popayán (overnachting in hotel La Plazuela)

  Dag 7: Popayán - Koffiedriehoek (overnachtingen in hotel Bosque del Salman)

  Dag 8: Koffiedriehoek

  Dag 9: Koffiedriehoek - Valle del Cocora - Medellin (overnachtingen in hotel Florencia Plaza)

  Dag 10: Medellín

  Dag 11: Medellín – Santa Marta (overnachtingen in hotel Estelar Santamar)

  Dag 12: Tayrona National Park

  Dag 13: Santa Marta - Cartagena (overnachtingen in hotel Villa Colonial)

  Dag 14: Cartagena

  Dag 15: Cartagena

  Dag 16: Cartagena – Amsterdam

  Dag 17: Amsterdam

  Let op: alle hotels zijn onder voorbehoud! Maar je verblijft gedurende de reis in deze of soortgelijke hotels.

  Dag 1: Amsterdam – Bogotá

  Je vliegt met KLM naar Colombia waar je in de middag arriveert op de luchthaven van de hoofdstad Bogotá. De transfer brengt je naar Hotel Casa Deco (of gelijkwaardig), waar we inchecken voor de komende 2 overnachtingen. Bogotá is een wervelende metropool welke bekend staat om het behoud van zijn koloniale grandeur.

  Tijdens deze prachtige rondreis zal er lokale reisleiding met ons meegaan die Nederlands en Spaans spreekt. Vanuit Crusj gaat ook een reisleider mee en lokale Colombiaanse (Engelssprekende) gidsen zullen ons op sleeptouw nemen om hun land samen te ontdekken!

  Dag 2: Bogotá

  Na het ontbijt staat er een stadswandeling op het programma, waarin je in een halve dag enkele hoogtepunten van Bogotá gaat bezichtigen. We zullen een bezoek brengen aan La Candelaria; een historische wijk in downtown Bogotá. La Candelaria kenmerkt zich door de geplaveide straten, de architectuur van de oude huisjes, kerken en gebouwen in Spaanse koloniale stijl. Vanuit daar wandelen we door naar het Bolivarplein en passeren we verschillende overheidsgebouwen en musea. Vervolgens passeren we het Botero museum met een permanente expositie van de bekende Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero. We brengen een bezoek aan het Goudmuseum. Hier zien we de grootste pre-Spaanse goudcollectie ter wereld. Maar ook botten, edelstenen, keramiek en textiel, gemaakt door de inheemse volkeren uit het oude Colombia.

  Dag 3: Bogotá - Villavieja (ca. 278 km)

  Na het ontbijt reizen we verder naar het zuiden, richting de Tatacoa woestijn. Gedurende deze dag zal je merken dat we door een klimaatzone reizen, want het landschap verandert langzaam van een gematigd zeeklimaat naar een steppeklimaat. In de namiddag arriveren we bij de Tatacoa woestijn, waarna we een wandeling maken om de zonsondergang te bekijken. De Tatacoa woestijn kenmerkt zich door de grillige gekleurde rotsformaties, met in de verte de horizon waar de contouren van het Andesgebergte zichtbaar zijn. Zodra de zon onder is gegaan, heb je een adembenemend uitzicht op maar liefst 88 verschillende sterrenbeelden. We rijden door naar Villavieja waar we de nacht zullen doorbrengen in een eenvoudige maar rustieke accommodatie (geen warm water).

  Dag 4: Villavieja - San Agustin (ca. 259 km)

  In de ochtend vervolgen we onze reis richting San Agustin. Tijdens deze reis rijden we langs de befaamde Magdalena Rivier, de grootste rivier van Colombia. In de namiddag zullen we daar een archeologisch park bezoeken, welke op de UNESCO lijst vermeld staat. Het uitgestrekte gebied van 2.000 km² ligt op een hoogte van 1.800 meter. In dit ruige en adembenemende landschap bevinden zich indrukwekkende religieuze monumenten, de grootste verzameling van heel Zuid-Amerika. De kunstwerken zijn vervaardigd door de noordelijke bewoners van het Andes gebergte en stammen uit de 1e tot 8e eeuw na Christus. We overnachten in San Agustin.

  Dag 5: San Agustin

  Een heerlijke vrije dag om uit te rusten. Krijg je toch nog niet genoeg van al het moois om je heen? Ter plaatse worden er twee fantastische optionele excursies aangeboden, welke ieder ca. 4 uur duren; een spannende rafting tocht over de Magdalena Rivier of een paardrijtocht door de bergen.

  Dag 6: San Agustin - Popayán (ca. 136 km)

  In de middag vervolgen we onze reis naar Popayán, maar niet voordat we zijn gestopt bij enkele bezienswaardigheden. We maken een stop bij de Mazamoras Rivier en bij de beroemde vallei van ‘frailejones’, een vallei vol met Espeletia planten. We sluiten de tocht af met een bezoek aan het dorpje Palentera. Van hieruit reizen we door naar ons hotel in Popayán waar we vannacht zullen verblijven. Popayán staat bekend om zijn prachtige koloniale architectuur en de bruisende cultuur. De stad wordt ook wel White City genoemd, vanwege de vele witte koloniale huizen. UNESCO roemt Popayán om zijn gastronomische keukens.

  Dag 7: Popayán - Silvia - Koffiedriehoek (ca. 336 km)

  Na het ontbijt vertrekken we vroeg naar Silvia waar we een Guambiano familie gaan bezoeken. Guambiano's zijn de traditionele inwoners van de Cauca regio in Colombia.

  Onderweg naar de Koffiedriehoek passeren we suikerrietplantages en de stad Cali. De Koffiedriehoek geeft je een spectaculair panorama van extremen, van glooiende heuvels tot en met sneeuw bedekte bergtoppen. Het voelt alsof de tijd op het platteland eeuwen stil heeft gestaan wanneer je de plantages passeert. De boeren zijn hard aan het werk om de koffiebessen te oogsten. We vervolgen onze reis naar Pereira, waar we de komende nachten zullen doorbrengen. De rest van de middag is ter vrije besteding.

  Dag 8: Koffiedriehoek

  Colombia is de op 2 na grootste producent van koffie ter wereld. Vandaag gaan we een naar een koffieplantage waar we alles leren over de verschillende types koffie. Van zaaien en oogsten tot het branden van de koffie. Uiteraard zullen we ook koffie gaan proeven. De rest van de middag is ter vrije besteding.

  Dag 9: Pereira - Medellín (ca. 218 km)

  Na het ontbijt zullen we helaas de Koffiedriehoek verlaten en vervolgen we onze reis richting het befaamde Medellín, waarbij we onderweg een bezoek brengen aan de Cocora Vallei en de Cauca Rivier zullen passeren. In de prachtige Cocora Vallei groeien de hoogste palmbomen ter wereld die ook wel Palma de Cera worden genoemd.

  De komende twee nachten verblijven we in Medellín.

  Dag 10: Medellín

  Zo’n 20 jaar geleden stond Medellín voornamelijk bekend om de criminaliteit die het Medellín kartel van Pablo Escobar teweeg bracht. Nadat Pablo Escobar was verslagen hebben politici kosten noch moeite gespaard om te investeren in Medellín, met name in educatie en infrastructuur. Nu, 20 jaar later, is Medellín uitgegroeid tot een van de meest innovatieve metropolen ter wereld. In de ochtend maken we een stadstour waarbij we meer te weten komen over de transformatie die deze bijzondere stad heeft ondergaan. Ook maken we kennis met zijn innovatieve transportsysteem. Op het Botero plein bekijken we een grootse openluchttentoonstelling met een imposante beeldencollectie. En beleef de nieuwste uitvinding van Medellín; een roltrap door de wijk Comuna 13. Luister naar het verhaal van de inwoners van Medellín, hoe zij kijken naar de geschiedenis van deze stad. De middag is vrij te besteden.

  Dag 11: Medellín - Santa Marta

  Vandaag maken we ons klaar voor de vliegreis naar het tropische Santa Marta. De transfer brengt je naar het vliegveld van Medellín. Bij aankomst in Santa Marta staat er wederom een transfer voor je klaar welke je naar het hotel brengt. De rest van de middag en avond is ter vrije besteding.

  Dag 12: Tayrona National Park

  Vandaag kan je meegaan op de optionele tour naar het Tairona Nationa Park. Via de mooie kustweg bereiken we het park. We maken een prachtige hike door het tropische regenwoud en we komen langs de mooiste stranden zoals Arenill, La Piscina en Cabo San Juan Beach, waar we ook tijd hebben om een lekkere verfrissende duik te nemen. Exotischer dan dit wordt het niet! Rond 16:00 uur beginnen we aan onze hike terug naar de bus. Deze excursie kost ongeveer € 45.

  Dag 13: Santa Marta - Cartagena (ca. 226 km)

  Vandaag rijden we in ongeveer 5 uur van Santa Marta naar Cartagena. Cartagena was in de 16de en 17de eeuw een belangrijke haven voor de Zilvervloot en daarmee erg gewild. Men heeft diverse malen getracht om Cartagena te bezetten (wat ook menigmaal gelukt is) en dit heeft geresulteerd tot een exotische mix van culturen. In deze prachtige stad tref je veel koloniale gebouwen aan en de binnenstad staat al sinds 1980 op de wereld erfgoedlijst. We verblijven de komende drie nachten in Cartagena.

  Dag 14: Cartagena

  Ga je vandaag mee naar de prachtige Isla Rosaria?! Deze eilandengroep voor de kust van Cartagena is werkelijk adembenemend mooi! Lekker zwemmen, snorkelen en relaxen op het strand!

  Dag 15: Cartagena

  In de ochtend maken we een 2-uur durende stadswandeling door het prachtige oude centrum van Cartagena. Het oude centrum staat bol van de historische architectuur en prachtige straatjes. Het eten is er heerlijk, de bewoners vriendelijk, de muziek swingend. Kortom; Cartagena bruist! Na deze wandeling, is de rest van de dag ter vrije besteding.

  Maar je kunt er ook voor kiezen om een van onze optionele excursies te maken, zoals een fietstocht (3 uur) door de stad of een streetfood-tour (2 uur). Deze excursies zullen je laten kennismaken met het ware Cartagena!

  Dag 16: Cartagena - Amsterdam

  In de ochtend heb je nog wat vrije tijd in Cartagena. Daarna volgt de transfer die ons naar de luchthaven van Cartagena brengt. Van hieruit vliegen we in de namiddag terug naar Amsterdam en komt er helaas een einde aan deze magische rondreis door Colombia.

  Dag 17: Amsterdam

  In de loop van de ochtend landen we in Amsterdam. Jouw heerlijke ontdekkingsreis door Colombia is nu echt ten einde.

  kaart van de single rondreis door Colombia

  De garanties van Crusj

  • Ontdek de mooiste plekken van Colombia
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Professionele gidsen vertellen je alles over deze unieke bestemming
  • In november is de eerste reis geweest en dat was een groot succes!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Info

  De Republiek Colombia is gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan de Caribische Zee en in het westen aan de Grote Oceaan. Aangrenzende landen zijn Venezuela aan de oostkant, Brazilië in het zuidoosten, Peru en Ecuador aan de zuidkant en Panama in het westen. De hoofdstad van Colombia is Bogotá.

  Tijd

  In Colombia kent ment geen winter- en zomertijd. Tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger dan in Nederland. In onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.

  Taal

  De officiële taal in Colombia is Spaans. Daarnaast zijn er een aantal inheemse talen, maar die worden alleen gesproken door kleine groepen indianen.

  Cultuur

  Zoals gebruikelijk in Latijns-Amerika gaan de zaken minder punctueel dan we in Nederland gewend zijn. Mañana (morgen) is dan ook een veel gebruikte term. Colombianen besteden veel aandacht aan hun uiterlijk en als vrouw kun je rekenen op behoorlijk wat aandacht. Als je een kerk of andere heilige plek bezoekt, zorg dan dat je schouders en knieën bedekt zijn. Colombia is een rooms-katholiek land, enkele inheemse volkeren kennen hun eigen religie. Het geloof speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven in Colombia.

  Weer & Klimaat

  Het land kan onderverdeeld worden in vijf gebieden op basis van landschap en klimaat. Deze gebieden zijn het gebergte van de Andes, de Pacifische kust, de Caraïbische kust, de vlaktes van de Orinoco en het oerwoud van de Amazone.

  Colombia is gelegen op de evenaar, waardoor de gemiddelde temperatuur het gehele jaar ongeveer gelijk blijft. Een groot gedeelte van Colombia kent een eeuwige lente. Er zijn echter wel verschillende klimaatzones in Colombia die te wijten zijn aan de grote hoogteverschillen. In het Andes gebergte kunnen de temperaturen soms zelf onder de 0 °C komen, terwijl de temperatuur in Cartagena (Caraïbische kust) rond de 30 °C is. Het is dan ook aan te raden om ook enkele warme kledingstukken mee te nemen, daar de temperatuur ongeveer 6 °C daalt per elke 1000 meter stijging.

  Geld

  De munteenheid in Colombia is de Colombiaanse Peso (COP). € 1,- is ongeveer 3300 Colombiaanse Peso. De actuele wisselkoers kun je terugvinden op www.wisselkoers.nl. Je kunt betalen met munten van 50, 100, 200, 500 en 1000 pesos. Briefgeld bestaat in 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000 pesos. Houd er rekening mee dat men vaak niet voldoende wisselgeld voor je terug heeft van briefjes van 20.000 of 50.000 pesos. Geld wisselen is het voordeligst bij een wisselkantoor (Casa de Cambio) vanwege een betere koers.

  In de meeste steden is het mogelijk om te pinnen met een bankpas. Je kunt maximaal 300.000 pesos per keer opnemen, zorg ervoor dat je met jouw bankpas kunt pinnen in het buitenland. Voor meer informatie raden wij je aan om contact op te nemen met jouw bank. In de duurdere hotels, winkels en horecagelegenheden kun je vaak gebruik maken van een credit card, echter bij de meeste lokale ondernemingen niet.

  Fooien

  Het geven van fooien wordt als gebruikelijk gezien in Colombia. Het bedienend personeel in restaurants verwacht een fooi van ca. 10% - 15%. Ditzelfde bedrag is tevens gebruikelijk als fooi voor o.a. taxi- en buschauffeurs, kamermeisjes en gidsen. Sommige hotels en restaurants zetten dit al voor je op de rekening. Aan de gidsen en chauffeurs wordt ook een gezamenlijke fooi gegeven (reken hiervoor op € 2 per dag).

  Veiligheid

  Qua veiligheid heeft Colombia een slecht imago. Maar na de dood van Escobar en door de inspanningen van de huidige president, is Colombia een stuk veiliger geworden. Zeker wanneer je deelneemt aan deze groepsrondreis, waar gevaarlijke gebieden uiteraard vermeden zullen worden, is het veilig om door dit mooie land te reizen en kan je Colombia vergelijken met andere Zuid-Amerikaanse landen. Tijdens bezoeken aan drukke plekken zoals steden raden we je aan om goed op je spullen te letten. Neem een moneybelt mee en draag je camera altijd kruislings. Meer tips over veiligheid krijg je ter plaatse van onze reisleiding.

  Voltage

  Het voltage van Colombia is 110 volt. De stopcontacten in Colombia zijn anders dan die in Nederland, daarom raden wij je aan om een verloopstekker aan te schaffen. Het stroomnetwerk van Colombia is niet altijd even stabiel, houd er daarom rekening mee dat er af en toe een stroomstoring kan voorkomen.

  Water

  Het water uit de kraan is (meestal) niet drinkbaar. Je kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Let er echter wel op dat je de flessen verzegeld krijgt en dat ze pas in jouw bijzijn worden opengemaakt.

  Eten & drinken

  De inwoners van Colombia eten zowel in de ochtend als in de middag graag warm. In de avond eet men in Colombia alleen nog maar een snack. In Colombia zijn ze gek op vlees, dit zit dan ook vaak in de gerechten verwerkt. Colombia kent vele specialiteiten zoals Bandeja Paisa; een schotel met o.a. rijst, bruine bonen, ei, gehakt, chorizo en zwoerd, Arepa; een pannenkoek van maïsmeel welke in plaats van brood wordt gegeten en vissoep (sancocho de pescado). Ook gefrituurde mieren zijn een lokale specialiteit (hormigas culonas).

  Een van de bekendste dranken van Colombia is natuurlijk koffie. Op straat wordt er echter ook een verscheidenheid aan drankjes verkocht, zoals vruchtensapjes en lokale bieren. Colombianen zijn gek op rum en Aguardiente (vuurwater).

  Vervoer

  In Colombia reist men voornamelijk per bus of vliegtuig. Steden met veel hoogteverschillen zijn soms voorzien van een kabelbaan. Colombia beschikt over nationale vluchten om grote afstanden te overbruggen.

  Reisdocumenten

  Voor Colombia dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is bij vertrek uit Colombia. Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.

  Vaccinatie & gezondheid

  Het landelijk coördinatiecentrum Reizen (LCR) beveelt de volgende vaccinaties aan:

  DTP-vaccinatie (Difterie-Tetanus-Polio), Hepatitis A en Gele koorts. Vaccinaties voor Hepatitis B, Rabies en het gebruik van Malariatabletten is persoonsgebonden. Voorafgaand aan jouw reis dien je met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of verpleegkundige te bespreken of vaccinatie/tabletten zinvol zijn. In Colombia komen ziekten voor die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en dengue koorts/knokkelkoorts. Je dient je overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. Je wordt geadviseerd middelen tegen muggenbeten, diarree en uitdroging (O.R.S.) mee te nemen. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kunt je terecht op de website van het LCR of het GGZ

  Visum

  Een visum is alleen vereist als je voor een langere periode van 90 dagen of meer in het land wenst te verblijven. Bij aankomst wordt een toestemmingsbewijs verstrekt dat geldig is voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

  Onvoorziene gebeurtenissen

  Wanneer je reist door Midden- of Zuid-Amerika, kan het helaas voorkomen dat er belemmeringen zijn onderweg waardoor de reis niet zoals beschreven kan worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld stakingen of wegafsluitingen. Dit kan voor de reisleiding een reden zijn om een ander vervoersmiddel in te schakelen of een extra hotelnacht te regelen. Meerkosten zullen dan ter plaatse aan je worden doorberekend.

  Programma

  We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren. Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties. Voor deze reis is het verstrekken van diverse persoonlijke (paspoort)gegevens noodzakelijk. Wij willen je erop wijzen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het correct doorgeven / controleren van deze gegevens. Crusj is niet aansprakelijk voor fouten in de door jouw verstrekte persoonlijke gegevens als naam, geboortedatum, paspoortgegevens etc. Eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor eigen rekening.

  Jouw reisleiding

  De inhoud van deze reis, inclusief excursies, kan gewijzigd worden. Als de tijd het toelaat dan kan de reisleiding soms andere, of extra excursies ter plaatse voor je regelen waarvan de tarieven niet zijn benoemd in onze reisinformatie. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

  Vervoer

  Je vliegt met KLM van Amsterdam naar Bogota. Je vertrekt om ca. 10.15 uur en de aankomst in Bogota is om ca. 14.00 uur dezelfde dag. Terugreis vertrek vanuit Cartagena om ca. 18.15 uur en aankomst in Amsterdam om ca. 10.45 uur de volgende dag.

  Bagage wordt apart bijbetaald en kost € 30 voor 23 kilo. Als je geen bagage bijboekt, mag je alleen met 7 kilo handbagage reizen. Je kan in het boekingsformulier aangeven of je wel/niet bagage wil bijboeken.

  Let op: er kan een vluchttoeslag gerekend worden voor deze reis, we brengen je hiervan direct op de hoogte. Je boeking is definitief als je akkoord bent met de eventuele toeslag.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek de mooiste plekken van Colombia
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Professionele gidsen vertellen je alles over deze unieke bestemming
  • In november is de eerste reis geweest en dat was een groot succes!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Wat is inclusief?

  Om het overzichtelijker te maken volgt hier een opsomming van alles wat inclusief is tijdens onze singlereizen:

  Je verblijf:

  • Vlucht met KLM van Amsterdam naar Bogota
  • Vlucht met KLM van Cartagena naar Amsterdam
  • Vlucht Medellin - Cartagena per Avianca (of gelijkwaardig) incl. 23 kg ruimbagage p.p. (tickets ontvang je ter plaatse)
  • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
  • 15 overnachtingen in goede toeristenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • Lokale Nederlandssprekende reisleiding
  • Lokale Engelssprekende gidsen
  • Kamer op indeling of voor alleen gebruik
  • Je mag 7 kilo handbagage meenemen

  Verder inclusief:

  • Crusj begeleiding is de hele week aanwezig en zorgt ervoor dat je een topvakantie hebt!
  • Toeristenbelasting
  • Niet genoemde maaltijden en drankjes

  Wat is niet inclusief:

  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Entreegelden, ca. USD 16 per persoon (Bogotá Gold museum, Medellin Metrocable, San Agustin Arch. Park)
  • Optionele excursies
  • Fooien (zie ‘extra informatie’)
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten (€ 25)
  • Ruimbagage (€ 34 voor 23 kilo bagage die je incheckt)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds(€ 2,50)
  • Er kan een vluchttoeslag gerekend worden voor deze reis, we brengen je hiervan direct op de hoogte. Je boeking is definitief als je akkoord bent met de eventuele toeslag.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek de mooiste plekken van Colombia
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Professionele gidsen vertellen je alles over deze unieke bestemming
  • In november is de eerste reis geweest en dat was een groot succes!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Wat andere klanten van deze reis vinden

  • Ik vond het een mooie afwisselende reis (en soms vakantie, haha) door een zeer interessant land. Zeker de moeite waard. Van grote stad naar wat rustiger delen (boerderijen, koffiestreek) en weer van grote stad (Medellin) naar het tropische Santa Marta en Carthagena en het mooie Islabela.

   Ronald

    
  • Topreis. Prachtig land met veel diversiteit. Veel hiervan meegekregen.

   Groep was heel gezellig met elkaar maar er was ook alle ruimte om je eigen ding te doen.

   Selina

    
  • Crusj heeft in een relatief korte tijd dankzij een hele goede planning en begeleiding en hele leuke excursies een heel divers Colombia laten zien door de vele diverse plaatsen en gebieden te bezoeken die op mij een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten!

   Heathcliff

    

  De garanties van Crusj

  • Ontdek de mooiste plekken van Colombia
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Professionele gidsen vertellen je alles over deze unieke bestemming
  • In november is de eerste reis geweest en dat was een groot succes!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Data en prijzen

  Reis

  Vertrek

  Dagen

  Leeftijd

  Deelnemers

  Kamer

  M/V Ga met je muis over het icoontje voor meer informatie

  Vanaf *

De garanties van Crusj

 • Ontdek de mooiste plekken van Colombia
 • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
 • Professionele gidsen vertellen je alles over deze unieke bestemming
 • In november is de eerste reis geweest en dat was een groot succes!

Reiservaringen

 • Al 10.000+ tevreden reizigers
 • 9,0 op Ekomi
 • 64% boekt een tweede reis
 • 96% van de reizigers raadt Crusj aan