Singlereis rondreis China

Singlereis rondreis China

vliegreis

15 dagen

Leeftijdsgroep

 • 25-50 jaar

vliegreis

15 dagen

Leeftijdsgroep

 • 25-50 jaar

Ontdek de vele highlights van China!

Ben jij ook zo benieuwd naar het indrukwekkende China? Ga dan mee op deze singlereis! Laat je tijdens deze rondreis verrassen door de Boeddhistische tempels, de rustgevende tuinen en de Chinese cultuur! We ontdekken dit prachtige land onder begeleiding van lokale gidsen en uiteraard is er ook reisleiding vanuit Crusj aanwezig.

 • Wandel over de Chinese muur!
 • Je vliegt met China Eastern Airlines
 • Lokale reisleiding staat 24/7 voor je klaar
 • China

  Ga jij met ons mee naar het indrukwekkende China? Tijdens deze singlereis zullen we de vele highlights van China ontdekken. Denk hierbij aan Boeddistische tempels, klassieke tuinen, de metropool Shanghai maar ook het bekende Beijing! Het land is perfect voor een rondreis. De eeuwenoude cultuur met prachtige bouwwerken wordt razendsnel ingehaald door de moderne tijd met immense wolkenkrabbers. Ontdek de Chinese Cultuur, eet met stokjes, drink Chinese thee, bezoek kleurrijke tempels, bekijk de skyline van Shanghai en kom tot rust in een klassieke tuin.

  Hotel en verzorging
  Je verblijft tijdens de singlereis China in diverse toeristenklasse hotels en één nacht aan boord van een slaaptrein. De kamers beschikken minimaal over een badkamer met bad/douche en toilet. Je verblijft tijdens de rondreis op basis van logies en ontbijt.

  Vlucht

  Crusj maakt voor deze singlereis gebruik van luchtvaartmaatschappij China Eastern. Onderstaande vluchttijden zijn onder voorbehoud.

  Heenreis
  Amsterdam – Shanghai
  Vertrek: 12:40
  Aankomst: 05:45

  Terugreis
  Beijing - Amsterdam (met overstap in Shanghai)
  Vertrek: 19:20
  Aankomst: 06:55

  Je mag 10 kilo handbagage en gratis 23 kilo ruimbagage meenemen.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek het prachtige China
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Indrukwekkende route vol bezienswaardigheden
  • Professionele locale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 8,6 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Programma

  Dag 1: Amsterdam - Shanghai
  Dag 2: Shanghai
  Dag 3: Shanghai
  Dag 4: Shanghai - Hangzhou
  Dag 5: Hangzhou - Suzhou
  Dag 6: Suzhou - Nanjing
  Dag 7: Nanjing - Luoyang
  Dag 8: Luoyang - Xi’an
  Dag 9: Xi’an
  Dag 10: Xi’an - Beijing
  Dag 11: Beijing
  Dag 12: Beijing
  Dag 13: Beijing
  Dag 14: Beijing - Shanghai
  Dag 15: Shanghai - Amsterdam

  Dag 1: Amsterdam - Shanghai
  We vliegen per China Eastern Airlines van Schiphol naar Shanghai.

  Dag 2: Shanghai
  Je arriveert vroeg in de ochtend in Shanghai. Na aankomst op de luchthaven brengt de transferbus je naar het hotel. Vandaag bezoeken we een deel van de stad tijdens een excursie van een halve dag. We gaan naar de Bund, een 1,5 kilometer lange oeverpromenade die doorloopt tot aan de drukste winkelstraat van de stad; Nanjing Road. De Bund is één van de meest toeristische attracties van Shanghai. Grote bedrijven en banken zijn hier gevestigd. Om het traditionele karakter toch nog een beetje te behouden is er een limiet gesteld aan de hoogte van de gebouwen. Kijk over de Huangpu rivier naar de overkant en zie het stadsdeel Pudong waar torenhoge wolkenkrabbers verrijzen. Tijdens de excursie wordt er voor de lunch gezorgd. De komende twee nachten verblijf je in het Holiday Inn Express Shanghai Zhabei (of gelijkwaardig).

  Dag 3: Shanghai
  Geniet vandaag van een vrije dag. Misschien wil je nog even bijkomen van de vlucht of ga op je gemak de stad bekijken. Begin met een lekker ontbijt in het hotel en beslis daarna wat je allemaal wilt doen en/of zien. Shanghai is zo groot dat je alle kanten op kunt. Ga bijvoorbeeld naar de bekende Shanghai Tower van maar liefst 650 meter hoog of kies voor een beetje natuur in deze 'concrete jungle' en breng een bezoek aan een klassieke Chinese tuin met bruggen, drakenmuren, watervallen, rotspartijen en paviljoenen.

  Dag 4: Shanghai - Hangzhou
  Na het ontbijt laten we de grootste stad van China achter ons en rijden we naar Hangzhou. Deze stad heeft misschien het imago van een saaie industriële stad, maar dat is niet helemaal correct. Je vindt hier ook prachtige tempels en natuurgebieden. ’s Middags gaan we op excursie naar de Lingyin tempel, ofwel de ‘Temple of the Soul’s Retreat’. Het is een van de grootste en meest bezochte Boeddhistische tempels van China en is zeer populair. De tempel heeft het grootste beeld van de Buddha Sakyamuni in lotushouding. De natuur van Hangzhou ontdek je in het Huagang Park dat gelegen is op een schiereiland. Voornamelijk bekend om de visvijvers met ‘viszicht’ en een miniatuur versie van het Vrijheidsbeeld. We sluiten de middag af met een boottocht over West Lake, een merenstelsel dat ten westen van Hangzhou ligt. Er wordt gefietst en gewandeld in het West Lake park, maar er zijn ook diverse restaurants en winkels. De lunch wordt tijdens de excursie verzorgd. Vandaag slaap je in het Hangzhou New Richful Green Hotel (of gelijkwaardig).

  Dag 5: Hangzhou - Suzhou
  Vandaag rijden we naar de volgende stad; Suzhou. Na aankomst in de stad starten we met een bezoek aan Liu Garden, een typisch Chinese tuin waar je geniet van de natuurlijke schoonheid. Deze beroemde tuin staat in de top vier van klassieke Chinese tuinen en heeft een prachtige architectuur die wordt gekenmerkt door stenen en idyllische landschappen. Het is werkelijk een visuele traktatie! Hierna bezoeken we Pingjiang Road, een historische straat gelegen in het noordoosten van Suzhou. Deze 1,6 kilometer lange stenen weg loopt langs een rivier en je vindt hier bruggen en witte huizen met zwarte daken. Haast kennen ze hier niet. Kijk naar hoe de locals leven en je neemt de ontspannen levensstijl zo over. Deze plek staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is ideaal als je je wilt onttrekken aan de drukke stad. Zijde is één van de belangrijkste producten van China en Suzhou is de stad van zijde. Om het proces van zijde van dichtbij mee te maken, gaan we naar de Silk Factory. De zijderupsenfokkerij, het zijde winden, het zijden weven en natuurlijk de uiteindelijke producten als sjaals en kleding, je ziet het hier allemaal! Bij de excursie is de lunch inbegrepen. Je slaapt vandaag in het Castle Hotel Suzhou (of gelijkwaardig).

  Dag 6: Suzhou - Nanjing
  Vandaag vertrekken we na het ontbijt richting Nanjing. Deze stad was gedurende verschillende periodes de Chinese hoofdstad. Het ligt in de dichtbevolkte delta van de Jangtsekiang dat al tien eeuwen lang het rijkste deel van China is. Onze eerste uitstap in Nanjing is het Dr Sun Yat-sen’s Mausoleum. Dit gebied ligt aan de voet van de Purple Mountain en telt zo’n 20 hectare. Dit mausoleum van Dr Sun Yat-sen, de vader van de Republiek China, wordt gezien als het heilige plek voor Chinezen in binnen- en buitenland. Met de diepe historische betekenis, prachtige natuur en het mooie landschap is het een must see tijdens je verblijf in Nanjing. Ook bezoeken we de nabijgelegen Boeddhistische tempel Linggu. Deze tempel heeft een pagode en wordt omringd door een groot park. De lunch vandaag is inclusief. Je verblijft vannacht in het Fang Yuan Jin Ling Plaza Nanjing hotel (of gelijkwaardig).

  Dag 7: Nanjing - Luoyang
  Na het ontbijt rijden we naar het treinstation van Nanjing. In ongeveer 4 uur reizen we naar Luoyang. Je kunt op eigen kosten een lunch in de trein kopen. Aangekomen op het station van Luoyang begint het genieten van de omgeving en de White Horse Temple die we gaan bezoeken. Het is de eerste boeddhistische tempel van China met een geschiedenis van meer dan 1900 jaar. Sindsdien is het Boeddhisme door heel China verspreid. De tempel wordt dan ook beschouwd als de bakermat van het Chinese Boeddhisme. Je slaapt vandaag in het Peony Plaza hotel (of gelijkwaardig) in Luoyang.

  Dag 8: Luoyang - Xi’an
  Deze ochtend bezoeken we de Longmen grotten die tussen de berg Xiang en de berg Longmen liggen en uitkijken op de Yi rivier. De Longmen grotten worden samen met de Yungang grotten en Mogao grotten beschouwd als de drie beroemdste schatten van stenen inscripties in China. Het natuurgebied bevat onder andere meer dan 2.300 gaten en nissen, 1.300 grotten en 100.000 beelden. Veel historische materialen met betrekking tot kunst, muziek, religie, kalligrafie, medicijnen, kostuums en architectuur worden hier bewaard. De lunch tijdens de excursie is inclusief. ’s Middags stap je op de trein naar Xi’an. Bij aankomst word je naar het Forest City Hotel (of gelijkwaardig) gebracht.

  Dag 9: Xi’an
  Zorg voor een goede bodem, want vandaag gaan we de hele dag op stap. Zo gaan we naar de terracotta fabriek en bezoeken we het terracotta museum. De terracotta krijgers en paarden in Xi’an zijn één van de belangrijkste archeologische vondsten van de 20e eeuw en trekken veel bezoekers naar de stad. Ook de Grote Moskee die midden in het stadscentrum staat, gaan we bezoeken. Het is de grootste en één van de belangrijkste Islamitische plaatsen van China. De Grote Moskee is in 1985 toegevoegd aan de UNESCO Erfgoedlijst. In de stad is ook een markt waar je lekker kunt rondstruinen. Op zoek naar een souvenir of lokaal eten? Je vindt het hier! De lunch is vandaag inclusief.

  Dag 10: Xi’an - Beijing
  Je kunt de ochtend zelf indelen. In de middag gaan we naar Xi’an City Wall. Dit is de meest complete stadsmuur die in China is overgebleven. Daarnaast is het één van de grootste oude militaire verdedigingssystemen ter wereld. De muur is 13,7 kilometer lang en wordt omringd door een diepe gracht. Hierna gaan we naar de Yong Xing Fang Food Street voor een heerlijk diner (op eigen kosten). In de straat staan huizen in oude stijl gebouwd, er is een plein en er zijn natuurlijk allemaal restaurants met gerechten uit de Shaanxi keuken. Na een gezellige avond rijden we naar het treinstation. Vannacht slaap je in de trein die ons naar Beijing brengt.

  Dag 11: Beijing
  In de ochtend komen we aan in Beijing, de laatste stad die we aandoen tijdens deze singlereis door China. Na aankomst word je naar het hotel gebracht voor het ontbijt. Hopelijk heb je goed kunnen slapen in de trein, want vandaag gaan we al een aantal plekken van Beijing bezoeken. Te beginnen met het Tiananmenplein, de Poort van de Hemelse Vrede, dat midden in het centrum van Beijing ligt. Het is één van de grootste publieke pleinen ter wereld en loopt door de Tempel van de Hemel en de Verboden Stad. Je vindt er bezienswaardigheden als het Monument van de Volkshelden, het nationaal museum van China en het mausoleum van Mao Zedong. Door de historische, culturele en politieke betekenis is het een echte 'must visit' tijdens deze reis. Wat ook niet mag ontbreken, is een Hutong tour met een riksja. Op deze manier kom je in traditionele straatjes en langs hofhuizen die voorheen in heel Beijing te vinden waren. Een betere kijk krijgen op het leven van de locals kan bijna niet. Het is de plek om authentieke lokale gerechten te proberen, souvenirs te kopen of te ontspannen in een café. De lunch is vandaag inbegrepen.

  Dag 12: Beijing
  Beijing is zo groot dat ook vandaag in het teken staat van interessante excursies. Na het ontbijt vertrekken we richting één van de meest complete oude muren in China; de Great Wall van Badaling. Deze 12 kilometer lange muur moet je zeker een keer gezien hebben. Hierop volgend brengen we een bezoek aan de Changling Tomb, het mausoleum van de derde keizer van de Ming dynastie (1368-1644), Zhu Di en zijn keizerin. Het is de vroegst gebouwde en de best bewaarde onder de tomben van de Ming dynastie. De Sacred Way, de Heilige Weg of Goddelijke Weg, is het voorste deel van de keizerlijke begraafplaats. Deze weg naar de hemel wordt bekleed met stenen beelden en is de versiering van het mausoleum. De beelden bestaan meestal uit 12 menselijke figuren en 24 dieren: leeuw, kameel, olifant, xiezhi (een mythologische eenhoorn), qilin (een van de vier ‘goddelijke dieren’, de andere drie zijn draak, feniks en schildpad) en paard. Elk dier komt vier keer voor: twee staand en twee gehurkt met verschillende betekenissen. Je zult ze allemaal tegenkomen vandaag. Voor de lunch hoef je niet op pad, deze is verzorgd.

  Dag 13: Beijing
  Dit is de laatste dag in Beijing en ook vandaag gaan we de hele dag op pad. We beginnen met de Temple of Heaven die gelegen is in een uitgestrekt park waar de lokale bevolking graag vertoeft. Een wandeling maken of ’s ochtends de vechtkunst Tai Chi beoefenen, het is de uitstekende plek hiervoor. De Lama Temple, ook wel bekend als de Yonghe Temple, staat ook op het programma. Deze tempel is de beroemdste Tibetaans Boeddhistische tempel buiten Tibet en heeft fantastische fresco's, prachtige decoratieve bogen, wandtapijten, oogverblindend timmerwerk en een prachtig paar Chinese leeuwen. Op 15 kilometer van het centrum ligt Summer Palace, het grootste en best bewaarde koninklijke park van China. De hoogtepunten van het park zijn Kunming Lake, The Long Corridor, Longevity Hill, The Marble Boat en The Garden of Virtue and Harmony. Maak een boottocht van 10 minuten naar een eilandtempel, bekijk een traditionele Chinese voorstelling in het theater of dwaal lekker rond en bekijk de gebouwen en binnenplaatsen die je tegenkomt. De lunch is inclusief.

  Dag 14: Beijing - Shanghai
  Je kunt vandaag je tijd zelf indelen. Trek er nog even op uit of doe het rustig aan. Halverwege de dag word je door de transferbus opgehaald en naar de luchthaven van Beijing gebracht voor de terugvlucht. Er is tijdens de vliegreis een overstap in Shanghai voordat je naar Amsterdam vliegt.

  Dag 15: Shanghai - Amsterdam
  Na een geweldige singlereis komen we weer aan in Nederland.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek het prachtige China
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Indrukwekkende route vol bezienswaardigheden
  • Professionele locale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 8,6 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Info

  Tijd
  In China is het in de zomer 6 uur en in de winter 7 uur later dan in Nederland.

  Taal
  In China worden verschillende talen gesproken. De officiële taal is het Mandarijn. Deze taal wordt door 70% van de bevolking gesproken. In de grotere steden wordt ook Engels gesproken.

  Voltage
  In China is het voltage net als in Nederland 220 volt. Het is van belang dat je een wereldstekker mee neemt.

  Eten en drinken
  Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

  Thee speelt in heel China een belangrijke rol. Thee heeft veel positieve eigenschappen voor de gezondheid. In Peking bevinden zich veel theehuizen, waar verschillende soorten thee kunnen worden gedronken, die op de traditionele manier worden bereid.

  In de Chinese keuken is de oosterse Yin-Yang filosofie terug te vinden: typisch worden tegengestelde smaken (zoet-zuur) of texturen (mals-knapperig) gecombineerd in een gerecht. Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten, evengoed moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak. De basisingrediënten zijn granen, rijst in het oosten, gerst en tarwe in het Noorden. Deze worden gegeten als pasta's, puur, pap of in deegvorm. In Peking worden de gerechten bereid volgens de Mandarijnse keuken. Pekingeend is een lokaal gerecht, dat inmiddels over de gehele wereld in Chinese restaurants kan worden gegeten.

  Geldzaken en fooi
  De munteenheid in China is de Renminbi, ook wel Yuan genoemd (CNY). De wisselkoers tussen de euro en de Yuan verandert regelmatig.

  Geld wisselen kan bijna overal in China, maar let er wel op dat je onbeschadigde dollars of euro's meeneemt. Beschadigde biljetten kunnen geweigerd worden bij het inwisselen. De koers van de Yuan is in bijna alle hotels gelijk. Je kunt de Yuan terugwisselen op Schiphol. Zorg er voor dat je de bonnetjes kunt tonen van het wisselen van geld bij de terugkeer naar Nederland. Je kunt ook Travellercheques en je creditcard gebruiken om te betalen.

  Zet je pinpas 'aan'
  Voor je eigen veiligheid hebben de meeste banken betaalpassen standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Als je op vakantie gaat buiten Europa kan je je pinpas kosteloos ‘aan’ zetten bij je bank.

  Reisdocumenten
  Reizigers dienen in het bezit te zijn van een nationaal paspoort dat bij aankomst tot tenminste 7 maanden geldig is.

  Visum
  Voor een bezoek aan China is een visum verplicht. Voor het visum dient het paspoort over minimaal 3 lege visumpagina's te beschikken (2 tegenover elkaar liggend met een opvolgende lege pagina). Wij verwijzen je hiervoor graag door naar deze visum website. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen navraag te doen bij hun eigen ambassade voor de vereiste grensdocumentatie.

  Gezondheid
  Voor China zijn in principe geen inentingen verplicht. Wel raad de GGD inentingen tegen DTP en Hepatitis A aan. Als je voor vertrek naar China uit een gele koorts gebied komt is een gele koorts vaccinatie verplicht. In bepaalde delen van China komt in bepaalde maanden malaria voor. Bescherming tegen muggen is hier raadzaam. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kun je terecht op de website van het LCR of de website van KLM Health Services.

  Cultuur
  Wanneer je heilige plaatsen zoals tempels en pagodes bezoekt, dien je in de meeste gevallen 'bedekt' gekleed te gaan, geen aanstoot te geven en je schoenen uit te trekken. Wij adviseren je ter plaatse aan de reisleider/gids te vragen welke gedragsregels gepast zijn

  Programma
  We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren. Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties. Voor deze reis is het verstrekken van diverse persoonlijke (paspoort)gegevens noodzakelijk. Wij willen je erop wijzen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het correct doorgeven / controleren van deze gegevens. Crusj is niet aansprakelijk voor fouten in de door jouw verstrekte persoonlijke gegevens als naam, geboortedatum, paspoortgegevens etc. Eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor eigen rekening.

  Jouw reisleiding
  De inhoud van deze reis, inclusief excursies, kan gewijzigd worden. Als de tijd het toelaat dan kan de reisleiding soms andere, of extra excursies ter plaatse voor je regelen waarvan de tarieven niet zijn benoemd in onze reisinformatie. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

  Leeftijdsgroepen

  We bieden deze singlereis aan in de volgende leeftijdsgroep: 25-50 jaar. Je mag maximaal 2 jaar jonger of ouder zijn dan de maximale leeftijd van de groep. Indien dit overschreden wordt dan nemen we contact met je op en zullen we je, in overleg, omboeken naar een andere vakantie. Onze vakanties zijn voor actieve en zelfstandige singles/alleengaanden.

  Let op: je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek het prachtige China
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Indrukwekkende route vol bezienswaardigheden
  • Professionele locale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 8,6 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Wat is inclusief?

  Om het overzichtelijker te maken volgt hier een opsomming van alles wat inclusief is tijdens onze singlereizen:

  • Vliegreis Amsterdam – Shanghai en Beijing - Amsterdam (met overstap in Shanghai) per China Eastern Airlines met 1 stuks ruimbagage per persoon
  • Transfers
  • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
  • 11 overnachtingen in toeristenklasse hotels in een kamertype zoals gekozen
  • 1 overnachting aan boord van de nachttrein (soft sleeper)
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt en 9 x lunch
  • Crusj reisleiding (dag 1 t/m 15)*
  • Omschreven excursie programma (excl. entreegelden)
  • Lokale Nederlandssprekende reisleiding (dag 2 t/m 14)*
  • Luchthavenbelastingen

  Wat is niet inclusief:

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes
  • Entreegelden en andere bijkomende kosten ter plaatse (ca. Yuan 969, ter plaatse te betalen)
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten (€ 25,-)
  • Calamiteitenfonds (€2,50)
  • Visumkosten

  * Tijdens deze reis zal onze lokale reisleiding 24/7 voor je klaar staan. Deze local kent het land als geen ander en staat ook voor je klaar wanneer er calamiteiten zijn, etc. Daarnaast zal er vanuit Crusj ook reisleiding aanwezig zijn. Deze reisleder zal o.a. de WhatsApp groep aanmaken, ervoor zorgen dat elke avond in een leuk restaurant gegeten kan worden, je laten weten waar de leukste bars zijn en je aanspreekpunt zijn mocht je ergens niet uitkomen met onze lokale reisleider.

  Er kan een vluchttoeslag berekend worden voor deze reis, we brengen je hiervan direct op de hoogte. Je boeking is definitief als je akkoord bent met de eventuele toeslag.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek het prachtige China
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Indrukwekkende route vol bezienswaardigheden
  • Professionele locale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 8,6 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Data en prijzen

  Reis

  Vertrek

  Dagen

  Leeftijd

  Deelnemers

  Kamer

  M/V Ga met je muis over het icoontje voor meer informatie

  Vanaf *

De garanties van Crusj

 • Ontdek het prachtige China
 • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
 • Indrukwekkende route vol bezienswaardigheden
 • Professionele locale gidsen

Reiservaringen

 • Al 10.000+ tevreden reizigers
 • 8,6 op Ekomi
 • 64% boekt een tweede reis
 • 96% van de reizigers raadt Crusj aan