Singlereis rondreis Iran

Singlereis rondreis Iran

vliegreis

12 dagen

Leeftijdsgroep

 • 25-50 jaar

vliegreis

12 dagen

Leeftijdsgroep

 • 25-50 jaar

Ontdek fascinerend Iran!

Wil jij het indrukwekkende Iran ontdekken tijdens deze fantastische rondreis met circa 20 andere singles? Ga dan mee op deze singlereis! Dankzij de schitterende natuur, bijzondere steden, diverse moskeeën en archeologische opgravingen biedt deze indrukwekkende bestemming voor elk wat wils. We gaan dit prachtige land ontdekken onder begeleiding van locale gidsen en uiteraard is er ook reisleiding vanuit Crusj aanwezig.

 • Reis gaat gegarandeerd door met een grote groep!
 • Je vliegt met Turkish Airlines
 • Zeer scherp geprijsd!
 • Iran

  Ontdek tijdens deze singlereis het indrukwekkende en onontdekte Iran. Dit bijzondere land is gelegen in West-Azië aan de Perzische Golf en de Kaspische Zee. Iran staat bekend om de rijke historie, de vriendelijke bevolking en de heerlijke keuken. Onder begeleiding van de reisleiding zullen we onder andere in de steden Teheran, Yazd en Esfehan diverse bezienswaardigheden bezoeken. Denk hierbij aan de mooiste moskeeën, Perzische tuinen, diverse historische opgravingen en de wereldberoemde Abarkuh boom!

  Hotel en verzorging
  Je verblijft tijdens de singlereis Iran in diverse 4- en 5 sterrenhotels. De kamers beschikken minimaal over een badkamer met bad/douche en toilet. Je verblijft tijdens de rondreis op basis van logies en ontbijt.

  Vlucht

  Crusj maakt voor deze singlereis gebruik van luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines. Onderstaande vluchttijden zijn onder voorbehoud. Je maakt op de heen- en terugvlucht een tussenstop op Istanbul.

  Heenreis
  Amsterdam - Istanbul - Teheran
  Vertrek: 19:15
  Aankomst: 06:00

  Terugreis
  Teheran - Istanbul - Amsterdam
  Vertrek: 15:20
  Aankomst: 21:00

  Je mag 10 kilo handbagage en gratis ruimbagage meenemen.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek het onontdekte Iran
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Zeer afwisselende reis
  • Professionele locale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Programma

  Dag 1: Amsterdam – Istanbul – Teheran
  Dag 2: Teheran
  Dag 3: Teheran
  Dag 4: Teheran – Kashan
  Dag 5: Kashan – Yazd
  Dag 6: Yazd
  Dag 7: Yazd – Shiraz
  Dag 8: Shiraz
  Dag 9: Shiraz – Esfahan
  Dag 10: Esfahan
  Dag 11: Esfahan – Abyaneh – Teheran
  Dag 12: Teheran – Istanbul – Amsterdam


  Dag 1: Amsterdam – Istanbul – Teheran
  Je vliegt 's avonds met Turkish Airlines vanaf Amsterdam via Istanbul naar Teheran. We arriveren hier de volgende ochtend.

  Dag 2: Teheran
  Bij aankomst wacht je een hartelijk welkom door de gids waarna je per comfortabele transferbus naar het 5-sterren Espinas hotel wordt gebracht. We verblijven hier twee nachten. De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid invullen.

  Dag 3: Teheran
  Na het ontbijt vertrekken we naar het adembenemende Golestan Palace. Hier kijk je gegarandeerd je ogen uit dankzij de combinatie van felle kleuren en prachtige architectuur. Niet voor niets staat dit paleis op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook bezoeken we het Nationaal Museum van Iran. Vervolgens wandelen we over de indrukwekkende wandelbrug, Tabiat. Deze brug verbindt twee mooie parken en biedt een prachtig uitzicht over Teheran.

  Dag 4: Teheran – Kashan
  Vandaag reizen we verder naar Kashan. Hier bezoeken we de historisch Perzische tuin Fin Garden en het Sultan Amir Ahmad-badhuis. Dit traditionele Iraanse badhuis bied je een kijkje in het dagelijks leven van de 16e eeuw. Het prachtige interieur, voorzien van onder andere turquoise/gouden tegels en diverse beschilderingen zullen zeker je aandacht trekken. Tot slot nemen we nog een kijkje bij het monumentale Borujerdishuis. Je zal hier versteld staan bij de aanblik van de mooie binnenplaats en de prachtige muurschilderingen.

  Dag 5: Kashan – Yazd
  Rond 09.00 uur vertrekken we richting Yazd. Het is een lange rit van circa 5 uur. Bij aankomst in Yazd zullen we genieten van een gezamenlijke lunch (niet inbegrepen). De rest van de middag kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. Neem een kijkje in het Fahadan-disctrict, het hart van één van de oudste steden ter wereld! Proef de unieke sfeer die hier heerst. De komende twee nachten verblijven we in het 4-sterren Moshir Garden Hotel in Yazd.

  Dag 6: Yazd
  Vandaag bezoeken we gezamenlijk een aantal van de hoogtepunten van Yazd. De historische ‘Tower of Silence’, de Dowlat Abad tuin, de vuurtempel van Yazd en het indrukwekkende Amir Chakhmaq Complex. Daarnaast brengen we ook een bezoek aan de vrijdagmoskee, die je mogelijk herkent van de afbeelding op het 200 Rial biljet.

  Dag 7: Yazd – Shiraz
  We reizen door naar Shiraz, de op vijf na grootste stad van Iran. Onderweg maken we een tussenstop bij de Abarkuh boom, één van de oudste bomen ter wereld met een leeftijd tussen de 4000 en 5000 jaar oud! Ook brengen we een bezoek aan een zogeheten Yakhchal, een ruimte waar vroeger ijs bewaard en geproduceerd werd. Vervolgens brengen we een bezoek aan de indrukwekkende ruïnes van Pasargadae. Op deze archeologische vindplaats kun je onder andere de overblijfselen van de graftombe van Cyrus II en het koninklijk paleis bewonderen. De komende twee nachten verblijven we in het 4-sterrenhotel Park Saadi in Shiraz.

  Dag 8: Shiraz
  Na het ontbijt gaan we gezamenlijk de hoogtepunten van deze veelzijdige stad ontdekken. Allereerst brengen we een bezoek aan de Nasir Al Molkmoskee en de Vakilhammam (bazaar). De lunch is vandaag inclusief. Geniet van een typisch Iraanse middagmaaltijd in het Sharzeh restaurant. Na de lunch staat een bezoek aan de 127.000 m2 Afif-Abadtuin op de planning, waar je tegelijkertijd het voormalige koninklijk verblijf en een museum kunt bewonderen. De Tombe van Hafez, een sierlijke graftombe gewijd aan dichter Hafez, staat vandaag ook nog op de planning. De avond is gevuld met het bezichtigen van het prachtige Iraanse nationaal monument, het Shapouri herenhuis en de citadel van Karim Khan.

  Dag 9: Shiraz – Esfahan
  Vandaag reizen we door naar de grote stad Esfahan. Het is een lange rit, dus zijn er twee interessante tussenstops op de route. De eerste stop zal plaatsvinden bij Persepolis, een twaalftal archeologische opgravingen van bouwwerken die zijn opgenomen op de werelderfgoed cultuurlijst van UNESCO. De volgende stop vindt plaats bij een andere archeologische vindplaats: Naqsh-e-Rustam. Deze bijzondere plek bezit onder andere zes reliëfs uit de tijd van Sassaniden en er liggen vier Archaemenische vorsten begraven. De komende twee nachten verblijven we in het 4-sterren Safir Hotel, in Esfahan.

  Dag 10: Esfahan
  Vandaag staat in het teken van het ontdekken van Esfahan. Onder begeleiding van een gids maken we een interessante stadstour. Te beginnen met een bezoek aan de prachtige Jameh Moskee van Esfahan. Het is geen wonder dat deze grote moskee is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De unieke vier-iwan-bouwstijl, waarbij vier poorten tegenover elkaar zijn geplaatst, onderscheidt zich duidelijk van andere stijlen. Vervolgens bezoeken we het voormalige gastenpaleis van de sjah, Chehel Sotoun. Tot slot bezoek je het immense ‘Plein van de Imam’, voorheen Naghsh-e Jahan. Bewonder de diverse monumentale gebouwen langs dit indrukwekkende plein, struin langs de winkeltjes, bezoek de grote bazaar en neem een kijkje in de prachtige moskeeën die hier gevestigd zijn. Stuk voor stuk de moeite waard. In overleg zal vanavond het afscheidsdiner plaatsvinden in een goed restaurant. Een mooie afsluiting van deze indrukwekkende rondreis!

  Dag 11: Esfahan – Abyaneh – Teheran
  Het einde van de singlereis Iran is helaas in zicht. Morgen stappen we op het vliegtuig terug naar Amsterdam, maar niet voordat we de Vank-kathedraal van Esfahan en het Jolfa disctrict bezocht hebben. De transferbus brengt je vervolgens naar Abyaneh, ook wel het dorp in de rode klei genoemd. Werkelijk alle gebouwen, huizen, poorten en straten zijn hier roodgekleurd. Schiet wat mooie plaatjes met je telefoon en dwaal door de karakteristieke straatjes. We reizen daarna door naar Teheran waar we verblijven in het 5-sterren Novotel Airport Hotel.

  Dag 12: Teheran – Istanbul – Amsterdam
  Na meerdere bijzondere dagen in Iran is de rondreis helaas afgelopen en vliegen we vandaag weer terug naar Amsterdam. Je arriveert dezelfde avond op Schiphol.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek het onontdekte Iran
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Zeer afwisselende reis
  • Professionele locale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Info

  Tijd
  In Iran is het, zowel in de zomer als de wintertijd, 2.5 uur later dan in Nederland.

  Taal
  De officiële taal in Iran is Perzisch.

  Voltage
  In Iran is de voltage 220 volt. Een wereldstekker is voor een reis naar Iran niet vereist.

  Eten en drinken
  Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

  De Iraanse ofwel Perzische keuken is divers waarbij iedere regio zijn eigen specialiteiten heeft. Daarnaast zijn er vele overeenkomsten met de keuken van het Midden-Oosten. De meest bekende gerechten zijn Kebab, Khoresht, aash, Kookoo en Plov. Bij iedere maaltijd worden verschillende salades, brood en dranken geserveerd.
  Alcohol is verboden in Iran. Het is dan ook niet toegestaan om alcohol mee te nemen vanuit Nederland.

  Geldzaken en fooi
  De munteenheid van Iran is de Iraanse rial. De wisselkoers tussen de euro en de rial verandert regelmatig.
  In Iran is het niet mogelijk om geld te pinnen. Wij adviseren voor reizen naar Iran dan ook om rond de €300,- per persoon per week contant mee te nemen voor persoonlijke uitgaven en uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen (meer informatie zie inclusief/exclusief). Dit bedrag is een richtbedrag.
  Naast persoonlijke uitgaven en uitgaven die niet inbegrepen zijn in de reissom is het gebruikelijk om fooien te geven in Iran.

  Reisdocumenten
  Reizigers dienen in het bezit te zijn van een nationaal paspoort dat tot tenminste 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

  Visum
  Voor een bezoek aan Iran is een visum verplicht. Wij verwijzen je hiervoor graag door naar deze visum website. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen navraag te doen bij hun eigen ambassade voor de vereiste grensdocumentatie.

  Gezondheid
  Voor Iran zijn in principe geen inentingen verplicht. Wel raadt de GGD, inentingen tegen DTP en Hepatitis A aan. In Iran komt malaria voor. Bescherming tegen muggen is hier raadzaam. Naast malaria kunnen muggen hier ook het Zika-virus, Chikungunya en/of knokkelkoorts overdragen. Laat je door een deskundige reisgeneeskundige adviseren of het meenemen van een Malaria noodkuur nodig is. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kun je terecht op de website van het LCR of de website van KLM Health Services.

  Klimaat
  Het klimaat in Iran bestaan uit een combinatie van woestijn-, land- en bergklimaat. Hierdoor kunnen de temperaturen in Iran uiteenlopen. In de streken langs de woestijn lopen de temperaturen vaak hoog op, in de zomer tot ca. 45 graden. In de berggebieden zoals Shiraz kan het in de avonden een stuk koeler zijn.

  Kledingvoorschriften
  Het is voor vrouwen verplicht om tijdens de rondreis op de openbare plekken het hoofd te bedekken. Daarnaast moeten de schouders en knieën ook bedekt zijn. De kledingvoorschriften zullen in de reisinformatiebrief verder worden toegelicht.

  Onvoorziene gebeurtenissen
  Wanneer je reist door het Midden-Oosten, kan het helaas voorkomen dat er belemmeringen zijn onderweg waardoor de reis niet zoals beschreven kan worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan stakingen of wegafsluitingen. Dit kan voor de reisleiding een reden zijn om een ander vervoersmiddel in te schakelen of een extra hotelnacht te regelen. Meerkosten zullen dan ter plaatse aan je worden doorberekend.

  Programma
  We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren. Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties. Voor deze reis is het verstrekken van diverse persoonlijke (paspoort)gegevens noodzakelijk. Wij willen je erop wijzen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het correct doorgeven / controleren van deze gegevens. Crusj is niet aansprakelijk voor fouten in de door jouw verstrekte persoonlijke gegevens als naam, geboortedatum, paspoortgegevens etc. Eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor eigen rekening.

  Jouw reisleiding
  De inhoud van deze reis, inclusief excursies, kan gewijzigd worden. Als de tijd het toelaat dan kan de reisleiding soms andere, of extra excursies ter plaatse voor je regelen waarvan de tarieven niet zijn benoemd in onze reisinformatie. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

  Leeftijdsgroepen

  We bieden deze singlereis aan in de volgende leeftijdsgroep: 25-50 jaar. Je mag maximaal 2 jaar jonger of ouder zijn dan de maximale leeftijd van de groep. Indien dit overschreden wordt dan nemen we contact met je op en zullen we je, in overleg, omboeken naar een andere vakantie. Onze vakanties zijn voor actieve en zelfstandige singles/alleengaanden.

  Let op: je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek het onontdekte Iran
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Zeer afwisselende reis
  • Professionele locale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Wat is inclusief?

  Om het overzichtelijker te maken volgt hier een opsomming van alles wat inclusief is tijdens onze singlereizen:

  • Vliegreis Amsterdam – Teheran per Turkish Airlines (met een overstap in Istanbul) met 1 stuks ruimbagage per persoon
  • Transfers
  • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
  • 10 overnachtingen in 4- en 5-sterren hotels in een kamertype zoals gekozen
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt en gezamenlijk diner op de laatste avond van de rondreis
  • Crusj reisleiding (dag 1 t/m 12)*
  • Lokale reisleiding (dag 2 t/m 11)*
  • Omschreven excursie programma (excl. entreegelden)
  • Fooien in de restaurants en hotels
  • Luchthavenbelastingen

  Wat is niet inclusief:

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes
  • Entreegelden en andere bijkomende kosten ter plaatse (€ 65,- verplicht ter plaatse te betalen)
  • Optionele excursies
  • Fooien voor de chauffeur en gidsen (chauffeur ca. € 2,- p.p.p.d. & gids ca. € 4,- p.p.p.d.)
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten (€ 25,-)
  • Calamiteitenfonds (€2,50)
  • Visumkosten

  * Tijdens deze reis zal onze lokale reisleiding 24/7 voor je klaar staan. Deze local kent het land als geen ander en staat ook voor je klaar wanneer er calamiteiten zijn, etc. Daarnaast zal er vanuit Crusj ook reisleiding aanwezig zijn. Deze reisleder zal o.a. de WhatsApp groep aanmaken, ervoor zorgen dat elke avond in een leuk restaurant gegeten kan worden, je laten weten waar de leukste bars zijn en je aanspreekpunt zijn mocht je ergens niet uitkomen met onze lokale reisleider.

  Er kan een vluchttoeslag berekend worden voor deze reis, we brengen je hiervan direct op de hoogte. Je boeking is definitief als je akkoord bent met de eventuele toeslag.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek het onontdekte Iran
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Zeer afwisselende reis
  • Professionele locale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Data en prijzen

  Reis

  Vertrek

  Dagen

  Leeftijd

  Deelnemers

  Kamer

  M/V Ga met je muis over het icoontje voor meer informatie

  Vanaf *

De garanties van Crusj

 • Ontdek het onontdekte Iran
 • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
 • Zeer afwisselende reis
 • Professionele locale gidsen

Reiservaringen

 • Al 10.000+ tevreden reizigers
 • 9,0 op Ekomi
 • 64% boekt een tweede reis
 • 96% van de reizigers raadt Crusj aan