Singlereis rondreis Israël

Singlereis rondreis Israël

vliegreis

8 dagen

Leeftijdsgroepen

 • 25-50 jaar
 • 45-65 jaar

vliegreis

8 dagen

Leeftijdsgroepen

 • 25-50 jaar
 • 45-65 jaar

Ontdek de hoogtepunten van Israël!

Wil jij het bijzondere Israël ontdekken tijdens deze fantastische rondreis met circa 20 andere singles? Ga dan mee op deze singlereis! De schitterende natuur, heilige steden, diverse kerken en bijzondere opgravingen zorgen ervoor dat je je ogen uitkijkt. We gaan dit prachtige land ontdekken onder begeleiding van lokale gidsen en uiteraard is er ook reisleiding vanuit Crusj aanwezig.

 • Lokale reisleiding
 • Je vliegt met Transavia
 • Ontdek de locaties uit de Bijbelse verhalen
 • Israël

  Ontdek tijdens deze singlereis de prachtige hoogtepunten van Israël. Dit fascinerende land is gelegen tussen de Middellandse Zee en de Dode Zee in het Midden-Oosten. De schitterende natuur, de heilige steden, vele diverse kerken en bijzondere opgravingen zorgen ervoor dat je je ogen zult uitkijken. Onder begeleiding van lokale reisleiding ontdekken we diverse bezienswaardigheden in onder andere Nazareth, Kapernaum en Jeruzalem. Denk bijvoorbeeld aan het Karmelgebergte, de Westmuur (ook wel de klaagmuur genoemd), Shepherds Field en de Dode Zee! Deze singlereis zal een aaneenschakeling van hoogtepunten zijn!

  Hotel en verzorging
  Je verblijft tijdens de singlereis Israël in diverse 3-sterren hotels. De kamers beschikken minimaal over een badkamer met bad/douche en toilet. Je verblijft tijdens de rondreis op basis van logies en ontbijt.

  Vlucht

  Crusj maakt voor deze singlereis gebruik van luchtvaartmaatschappij Transavia. Onderstaande vluchttijden zijn onder voorbehoud.

  Heenreis
  Eindhoven – Tel Aviv
  Vertrek: 12:45
  Aankomst: 18:15

  Terugreis
  Tel Aviv - Eindhoven
  Vertrek: 19:15
  Aankomst: 23:05

  Je mag 10 kilo handbagage meenemen. Ruimbagage kan je tegen bijbetaling bijboeken.

  De garanties van Crusj

  Garanties van Crusj
  • Ontdek het bijzondere Israël
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Zeer afwisselende reis
  • Professionele lokale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Programma

  Dag 1: Eindhoven – Tel Aviv - Netanya
  Dag 2: Netanya - Caesarea - Karmelgebergte - Nazareth - Tiberias
  Dag 3: Tiberias - Kapernaum - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Golan - Tiberias
  Dag 4: Tiberias - Jeruzalem - Bethlehem
  Dag 5: Bethlehem - Jeruzalem - Bethlehem
  Dag 6: Bethlehem - Ein Gedi - Qumran - Massada - Dode Zee - Bethlehem
  Dag 7: Bethlehem - Mahane Yehuda ochtendmarkt - Ein Karem - Bethlehem
  Dag 8: Bethlehem - Tel Aviv - Eindhoven


  Dag 1: Eindhoven – Tel Aviv - Netanya
  We vliegen met Transavia Airlines vanaf Eindhoven naar Tel Aviv. De transfer brengt de groep naar Netanya. De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid invullen. Neem bijvoorbeeld een heerlijk verfrissende duik in zee of breng een bezoek aan het amfitheater.

  Dag 2: Netanya - Caesarea - Karmelgebergte - Nazareth - Tiberias
  Na een goede nachtrust en een smakelijk ontbijt vertrekken we naar het bijzondere dorp Caesarea. We bezoeken het archeologisch park waar diverse historische opgravingen te vinden zijn waaronder een aquaduct, kathedraal en Romeinse villa. We vervolgen de reis met een bezoek aan het indrukwekkende Karmelgebergte en daarna bekijken we de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth. Bij deze prachtige Christelijke kerk kijk je je ogen uit! Na deze veelzijdige dag arriveren we in Tiberias, waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

  Dag 3: Tiberias - Kapernaum - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Golan - Tiberias
  We beginnen de dag bij het Tiberias meer. Dit meer heeft volgens de Bijbel een grote rol in het leven van Jezus gespeeld en dit meer is bekend door het beroemde verhaal waar Jezus over het water liep. Hier zullen we per boot een mooie rondvaart maken. Vervolgens bezoeken we Kapernaum. In het Nieuwe Testament staat Kapernaum aangegeven als de woonplaats van Jezus. Hier zullen we diverse overblijfselen bewonderen, waaronder een synagoge en het huis van Petrus, waarvan verondersteld wordt dat Jezus hier ook een tijd gewoond heeft. Daarnaast nemen we een kijkje bij Tabgha (de plaats van de zeven bronnen), Mount of Beatitudes (Berg der Zaligsprekingen) en de Golanhoogten (het heuvelachtige gebied op de grens van Israël, Syrië, Jordanië en Libanon).

  Dag 4: Tiberias - Jeruzalem - Bethlehem
  De indrukwekkende oude stad van Jeruzalem mag niet overgeslagen worden tijdens een singlereis door Israël. Vandaag is de dag aangebroken dat we deze bijzondere stad, die tevens één van de oudste steden ter wereld is, bezoeken. We beginnen de dag bij de 826 meter hoge Olijfberg, waar veel Bijbelse gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Vervolgens rijden we door naar de Tempelberg en nemen we een kijkje bij de Westmuur, door niet Joodse mensen ook wel de Klaagmuur genoemd. De Westmuur is een overblijfsel van de tweede Joodse tempel die op de Tempelberg heeft gestaan. Tussen de voegen van deze oude muur stoppen mensen briefjes met gebeden en verzoeken.
  Ook de wereldberoemde Via Dolorosa slaan we niet over. Deze straat in het oude gedeelte van Jeruzalem wordt gezien als een deel van de kruisweg die Jezus heeft afgelegd. Daarna bezoeken we de Heilig Grafkerk die gebouwd is op de plek waar Jezus zowel gekruisigd, begraven en herrezen is.
  Tot slot bezoeken we vandaag de oude souk. Laat de geur van diverse kruiden en lekkernijen tot je doordringen en struin op je gemak langs de vrolijke kraampjes. Aan het eind van deze interessante dag brengt de transfer ons naar Bethlehem. Hier verblijven we de komende 4 nachten.

  Dag 5: Bethlehem - Jeruzalem - Bethlehem
  Vandaag staat de nieuwe stad van Jeruzalem op de planning, maar voordat we daar aankomen maken we een fotostop bij Knesset: het parlementsgebouw van Israël. Aansluitend bezoeken we het monument ter nagedachtenis aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust en het bijbehorende historisch museum Yad Vashem.
  We rijden door naar Bethlehem waar je als eerst kunt genieten van een adembenemend uitzicht over Shepherds Field, het veld van de herders uit het geboorteverhaal van Jezus. Vervolgens bezoeken we de Geboortekerk op de plaats waar Jezus geboren zou zijn.

  Dag 6: Bethlehem - Ein Gedi - Qumran - Massada - Dode Zee - Bethlehem
  De prachtige natuur van Israël kunnen we niet overslaan tijdens deze rondreis, daarom bezoeken we vandaag na het ontbijt een oase in de Judeawoestijn: Ein Gedi. Geniet van de prachtige flora en fauna, diverse vogelsoorten die langs vliegen en fraaie watervallen.
  Ook de eeuwenoude ruïnes van het dorpje Qumran zullen veel indruk op je maken. Hier zijn niet alleen voorwerpen en resten van huizen uit verschillende periodes teruggevonden, maar ook 11 grotten met de Dode Zee-rollen.
  Het volgende hoogtepunt dat we bezoeken is Massada: een prachtige citadel uit 40 voor Christus. Dit citadel is gebouwd op een rots bij de Dode Zee. Met een kabelbaan kun je de berg opgaan en rondwandelen op het fort dat is opgenomen op de werelderfgoed lijst van UNESCO. De sportievelingen onder ons kunnen de berg ook te voet trotseren via een eeuwenoud slangenpad.
  Nadat je bent uitgekeken bij de citadel, vertrekken we richting de Dode Zee. Verzorg je huid met een heerlijke duik en ervaar de magie!

  Dag 7: Bethlehem - Mahane Yehuda ochtendmarkt - Ein Karem - Bethlehem
  Het einde van deze indrukwekkende rondreis is bijna in zicht. Morgen stappen we op het vliegtuig terug naar Eindhoven, maar niet voordat we de Mahane Yehuda ochtendmarkt hebben bezocht. Hier vind je werkelijk van alles! Van vers fruit tot huishoudelijke artikelen en van textiel tot likeur. Ben je nog op zoek naar een leuk souvenirtje voor thuis? Dan is dit het moment om er één te kopen! Ook Ein Karem, een oud dorp waar de profeet Johannes de Doper geboren is en de kerk van de Visitatie, bekend van de lofzang van Maria, zullen we vandaag bezoeken.
  De rest van de middag kun je op eigen gelegenheid invullen.

  Dag 8: Bethlehem - Tel Aviv - Eindhoven
  Na een bijzondere week in Israël is de rondreis helaas afgelopen en vliegen we vandaag weer terug naar Eindhoven.

  De garanties van Crusj

  Garanties van Crusj
  • Ontdek het bijzondere Israël
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Zeer afwisselende reis
  • Professionele lokale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Info

  Tijd
  In Israël is het 1 uur later dan in Nederland. In het voorjaar en het najaar schakelt Israël ook over op winter- of zomertijd.

  Taal
  Israël kent twee officiële talen; Hebreeuws & Arabisch. De meeste mensen spreken ook Engels.

  Voltage
  Het voltage is 230 volt. Israël kent 2 soorten stopcontacten; ongeaard met twee ronde gaten of geaard met drie rechthoekige of ronde gaten. Wij adviseren je om een wereldstekker mee te nemen.

  Eten en drinken
  Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.
  De Israëlische keuken bestaat uit een grote verscheidenheid aan gerechten. De belangrijkste invloeden voor de Israëlische keuken zijn mediterraans en oosters gemengd met Arabische specerijen. Typische gerechten die veel gegeten worden zijn Hummus, Pita Falafel en Shakshuka. De gerechten worden bereid met verse en vaak gezonde producten. Aubergine, courgette en uien vind je vaak terug. Naast deze 3 ingrediënten worden de gerechten ‘kosher’ bereid. Dit wil zeggen dat er bepaalde regels worden nageleefd bij het bereiden van bijvoorbeeld het vlees en is alleen vlees toegestaan van herkauwende dieren met gespleten hoeven (bijv. geiten, runderen en schapen).

  Geldzaken en fooi
  De munteenheid van Israël is de Nieuwe Sjekel (ILS). Informeer van tevoren bij je bank naar de actuele koers. De bekende creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Je kunt overal in Israël pinnen of geld wisselen bij één van de vele wisselkantoren of banken. Bekijk echter wel eerst kritisch de koers.

  Reisdocumenten
  Reizigers dienen in het bezit te zijn van een nationaal paspoort dat tot tenminste 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

  Visum
  Wanneer je over de Nederlandse nationaliteit beschikt is een visum niet vereist. Bij aankomst in Israël zal je een gratis bezoekersvisum (in-reis stempel) krijgen voor maximaal 3 maanden. Let op! Laat het visum niet in je paspoort maar op een apart inlegformulier stempelen! Dit in verband met het eventueel betreden van andere landen na je reis door Israël.
  De procedures tijdens de grenscontroles naar Israël zijn over het algemeen iets anders dan naar andere landen. Op de luchthaven in Nederland worden er een paar vragen gesteld over je reis naar Israël. Ook op de luchthaven in Israël kan het zijn dat er extra vragen gesteld worden over je verblijf. Dit is de normale gang van zaken.

  Gezondheid
  Voor Israël zijn in principe geen inentingen verplicht. Wel raadt de GGD inentingen tegen DTP en Hepatitis A aan. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kun je terecht op de website van het LCR of de website van KLM Health Services.

  Onvoorziene gebeurtenissen
  Wanneer je reist door het Midden-Oosten, kan het helaas voorkomen dat er belemmeringen zijn onderweg waardoor de reis niet zoals beschreven kan worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan stakingen of wegafsluitingen. Dit kan voor de reisleiding een reden zijn om een ander vervoersmiddel in te schakelen of een extra hotelnacht te regelen. Meerkosten zullen dan ter plaatse aan je worden doorberekend.

  Programma
  We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren. Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties. Voor deze reis is het verstrekken van diverse persoonlijke (paspoort)gegevens noodzakelijk. Wij willen je erop wijzen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het correct doorgeven / controleren van deze gegevens. Crusj is niet aansprakelijk voor fouten in de door jouw verstrekte persoonlijke gegevens als naam, geboortedatum, paspoortgegevens etc. Eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor eigen rekening.

  Jouw reisleiding
  De inhoud van deze reis, inclusief excursies, kan gewijzigd worden. Als de tijd het toelaat dan kan de reisleiding soms andere, of extra excursies ter plaatse voor je regelen waarvan de tarieven niet zijn benoemd in onze reisinformatie. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

  Leeftijdsgroepen

  We bieden deze singlereis aan in de volgende leeftijdsgroep: 45-65 en 25-50 jaar. Je mag maximaal 2 jaar jonger of ouder zijn dan de maximale leeftijd van de groep. Indien dit overschreden wordt dan nemen we contact met je op en zullen we je, in overleg, omboeken naar een andere vakantie. Onze vakanties zijn voor actieve en zelfstandige singles/alleengaanden.

  Let op: je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie.

  De garanties van Crusj

  Garanties van Crusj
  • Ontdek het bijzondere Israël
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Zeer afwisselende reis
  • Professionele lokale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Wat is inclusief?

  Om het overzichtelijker te maken volgt hier een opsomming van alles wat inclusief is tijdens onze singlereizen:

  • Vliegreis Eindhoven – Tel Aviv per Transavia Airlines
  • Handbagage
  • Transfers
  • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
  • 7 overnachtingen in toeristenklasse hotels in een kamertype zoals gekozen
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt en gezamenlijk diner op de laatste avond van de rondreis
  • Crusj reisleiding (dag 1 t/m 8)*
  • Lokale reisleiding (dag 2 t/m 7)*
  • Omschreven excursie programma (excl. entreegelden)
  • Luchthavenbelastingen


  Wat is niet inclusief:

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes
  • Entreegelden en andere bijkomende kosten à € 85,- wat je verplicht ter plaatse dient te betalen
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten (€ 25,-)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)


  * Tijdens deze reis zal onze lokale reisleiding 24/7 voor je klaar staan. Deze local kent het land als geen ander en staat ook voor je klaar wanneer er calamiteiten zijn, etc. Daarnaast zal er vanuit Crusj ook reisleiding aanwezig zijn. Deze reisleder zal o.a. de WhatsApp groep aanmaken, ervoor zorgen dat elke avond in een leuk restaurant gegeten kan worden, je laten weten waar de leukste bars zijn en je aanspreekpunt zijn mocht je ergens niet uitkomen met onze lokale reisleider.

  Er kan een vluchttoeslag berekend worden voor deze reis, we brengen je hiervan direct op de hoogte. Je boeking is definitief als je akkoord bent met de eventuele toeslag.

  De garanties van Crusj

  Garanties van Crusj
  • Ontdek het bijzondere Israël
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Zeer afwisselende reis
  • Professionele lokale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Data en prijzen

  Reis

  Vertrek

  Dagen

  Leeftijd

  Deelnemers

  Kamer

  M/V Ga met je muis over het icoontje voor meer informatie

  Vanaf *

De garanties van Crusj

Garanties van Crusj
 • Ontdek het bijzondere Israël
 • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
 • Zeer afwisselende reis
 • Professionele lokale gidsen

Reiservaringen

 • Al 10.000+ tevreden reizigers
 • 9,0 op Ekomi
 • 64% boekt een tweede reis
 • 96% van de reizigers raadt Crusj aan