Singlereis rondreis Roemenië
2 jul 8 dgn. Kamer indeling

€ 0,- *

Boek deze reis
Of neem een optie

Singlereis rondreis Roemenië

vliegreis

8 dagen

Leeftijdsgroepen

 • 45-65 jaar
 • 55+

vliegreis

8 dagen

Leeftijdsgroepen

 • 45-65 jaar
 • 55+

Ontdek klassiek Roemenië!

Wil jij het betoverende Roemenië ontdekken tijdens deze fantastische rondreis met circa 20 andere singles? Ga dan mee op deze singlereis! De rondreis neemt je mee door Transsylvanië, een historische regio van Roemenië, waar je zult genieten van Middeleeuwse stadskernen, prachtige kerken en betoverende natuurverschijnselen. We gaan dit prachtige land ontdekken onder begeleiding van lokale gidsen.

 • Ontdek de culturele schatten van Roemenië
 • Reis gaat gegarandeerd door met een grote groep!
 • Inclusief vlucht en 23 kg ruimbagage
 • Roemenië

  Laat je tijdens deze singlereis verassen door de culturele rijkdom van Roemenië! Dit is één van de mooiste landen van Oost-Europa en je vindt hier de mooiste Byzantijnse kloosters vol prachtige fresco’s, oude kastelen en historische steden. De rondreis neemt je mee door Transsylvanië waar je Middeleeuwse stadskernen, prachtige kerken en betoverende natuur gaat ontdekken. Uiteraard ontbreken het indrukwekkende Parlementspaleis in de hoofdstad Boekarest, het schilderachtige Sibiu en ‘de Parel van de Karpaten’, Sinaia niet tijdens deze singlereis.

  Hoewel het land volop in ontwikkeling is, lijkt het soms alsof je terug in de tijd bent. Zo kom je vast en zeker een ossenkar of ezelwagen tegen en zie je op het platteland overal nog waterputten. De bevolking is uiterst gastvrij en vriendelijk, het lokale eten zeer smakelijk en je zult genieten van de indrukwekkende cultuur in dit prachtige land.

  Hotel en verzorging

  Je verblijft tijdens de singlereis Roemenië in goede 4-sterrenhotels. De kamers beschikken minimaal over een badkamer met bad/douche en toilet, TV en telefoon. Je verblijft tijdens de rondreis op basis van logies en ontbijt.

  Vlucht

  Crusj maakt voor deze singlereis gebruik van luchtvaartmaatschappij Tarom Airlines. Onderstaande vluchttijden zijn onder voorbehoud.

  Heenreis

  Amsterdam - Boekarest

  Vertrek: 11:50

  Aankomst: 15:35

  Terugreis

  Boekarest - Amsterdam

  Vertrek: 16:55

  Aankomst: 18:55

  Je mag 23 kg ruimbagage meenemen.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek klassiek Roemenië
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Historische steden & oude kastelen
  • Professionele lokale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Programma

  Dag 1: Amsterdam - Boekarest - Predeal

  Dag 2: Predeal - Sinaia - Predeal

  Dag 3: Predeal - Sighisoara - Targu Mures

  Dag 4: Targu Mures - Cluj - Targu Mures

  Dag 5: Targu Mures - Sibiu - Predeal

  Dag 6: Predeal - Poiana Brasov - Brasov - Predeal

  Dag 7: Predeal - Prejmer - Harman - Predeal

  Dag 8: Predeal - Boekarest - Amsterdam


  Dag 1: Amsterdam - Boekarest - Predeal

  Je vliegt 's ochtends met Tarom Airlines vanaf Amsterdam naar Boekarest. Na aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door de lokale gids die ons begeleidt gedurende de rondreis. Aansluitend reizen we naar ons hotel in Predeal, waar we de komende nacht verblijven.

  Dag 2: Predeal - Sinaia - Bran - Predeal

  Vandaag brengen we een bezoek aan het kasteel van Peles, de voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie. Vervolgens bezoeken we het kasteel van Bran, berucht als Dracula's Castle door de legende van prins Vlad Tepes. Oorspronkelijk werd het kasteel gebouwd voor militaire doeleinden door de Teutoonse Ridders, waarna het tijdens het interbellum door koningin Mary werd betrokken.

  Dag 3: Predeal - Sighisoara - Targu Mures

  Deze dag is gewijd aan de cultuur van de Transsylvanische Saksen. Na het ontbijt gaan we op weg naar Sighisoara, waar we het mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouw uit dit deel van Europa zullen bewonderen: de opvallende klokkentoren met zijn kleurrijke dakpannen. Wandel in het historische centrum door de kronkelige straatjes en langs oude stadsmuren. Ook kun je in Sighisoara een bezoek brengen aan de kerk op de heuvel, het huis waar Graaf Dracula is geboren of breng een bezoek aan de Heilige Maria kerk. In de namiddag arriveren we in ons hotel, waar we de komende twee nachten verblijven.

  Dag 4: Targu Mures - Cluj - Targu Mures

  We maken kennis met de stad Cluj-Napoca, of kortweg Cluj genoemd. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de barokke Franciscaner kerk die op het fundament van een 12de-eeuwse kerk staat, één van de laatste Franciscaner kloosters in Roemenië. Daarnaast bezoeken we de Orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus. Op korte afstand van Cluj-Napoca treffen we de stad Turda, waar de ruïnes van de oude Citadel teruggaan tot de 14e eeuw. 's Avonds kan je genieten van een feestelijk diner met folklore muziek en kun je wijn uit de regio proeven (dit diner is optioneel en kan je ter plaatse bijboeken)!

  Dag 5: Targu Mures - Sibiu - Predeal

  Vandaag maken we kennis met Sibiu. Deze middeleeuwse handelsstad speelde een belangrijke politieke en economische rol in Transsylvanië. De gebouwen aan de grote en de kleine ring, het Bruckenthal Paleis en de Brug der Leugens zijn slechts enkele voorbeelden van architectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. In het historische centrum worden de huizen gesierd met vele kleine dakkappelletjes. Voordat we naar ons hotel reizen, brengen we ook nog even een bezoek aan de Evangelische kerk.

  Dag 6: Predeal - Ponaia Brasov - Brasov - Predeal

  We vervolgen onze rondreis naar de middeleeuwse stad Brasov, gelegen in het hart van Roemenië. We maken een rondleiding door de stad en doen daarbij het oude stadhuis en de verborgen Orthodoxe Kerk aan. Ook maken we een tocht naar Poiana Brasov, het belangrijkste skiresort in Roemenië maar ook een belangrijk punt voor wandelaars. Tijdens een korte fotostop op een panoramapunt kun je mooie foto's nemen van Brasov.

  Dag 7: Predeal - Harman - Prejmer - Predeal

  Vandaag staat in het teken van Transsylvanië. Na een goed ontbijt reizen we naar Harman. De versterkte kerk van Harman werd gebouwd in de 13de eeuw op de plek van een oude Romeinse basiliek die uit de 12de eeuw dateert. In Prejmer zien we de 13de eeuwse boerenburcht gebouwd in vroeg bourgondisch-gotische stijl. Dit bijzonder gebouw is de grootste, als fort gebouwde, kerk van Zuid-Oost Europa. Vandaag bezoeken we ook nog de Zwarte Kerk in Brasov, het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa. Hierna keren we terug naar ons hotel.

  Dag 8: Predeal - Boekarest - Amsterdam

  Vandaag komt er alweer een einde aan de rondreis door Roemenië. We brengen in de ochtend nog een bezoek aan de hoofdstad, Boekarest, waar we een rondleiding krijgen en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zullen bekijken. Onder meer de Patriarchenkerk, de Triomfboog en het Plein van de Revolutie komen aan bod. Daarnaast maken we een fotostop bij het indrukwekkende Parlementsplein, het twee na grootste gebouw ter wereld. Aan het eind van de middag vliegen we terug naar Amsterdam.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek klassiek Roemenië
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Historische steden & oude kastelen
  • Professionele lokale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Info

  Tijd

  In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.

  Taal

  De officiële taal is Roemeens.

  Voltage

  In Roemenië is de voltage en frequentie gelijk aan Nederland.

  Eten en drinken

  Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

  De Roemeense keuken staat bekend om de vleesgerechten met weinig groenten. De keuze is vaak beperkt. Meestal vertelt de ober waar je uit kunt kiezen en er is niet altijd een menukaart aanwezig.

  Een typisch Roemeens ontbijt bestaat uit brood met boter, jam of honing. Ook kaas, vleeswaren, omelet, tomaat en groenten worden als beleg gebruikt. Er wordt ook wel eens ontbijtgranen gegeten als ontbijt. Tijdens het ontbijt drinken Roemenen koffie, thee of melk. Koffie wordt standaard met suiker gezet. Wanneer je melk bij de koffie wilt zal je dit expliciet aan de ober moeten vragen.

  In Roemenië eet men twee keer per dag warm. Een lunch bestaat vaak uit soep, gegrild of gebraden vlees, frites of rijst en een salade. Het avondeten ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar dan ontbreekt de soep. Typisch Roemeense gerechten zijn ciorba de burta (maagvellensoep) en mamaliga (maïsbrij).

  Er wordt in Roemenië veel alcohol gedronken. Het land heeft al een lange traditie in wijn maken. Er wordt zowel rood als wit geschonken tegen zeer betaalbare prijzen. Daarnaast kun je genieten van de heerlijke lokale biertjes en de nationale drank Tuica (Palinka in het Hongaars).

  Geldzaken en fooi

  De officiële munteenheid is de Roemeense leu. 1 euro is ca 4,66 Roemeense Leu (september 2018). In Roemenië en ook op de luchthaven zijn geldautomaten aanwezig waar je geld kunt pinnen. Daarnaast kun je in de meeste winkels en restaurants met creditcard betalen.

  Onvoorziene gebeurtenissen

  Wanneer je reist, kan het helaas voorkomen dat er belemmeringen zijn onderweg waardoor de reis niet zoals beschreven kan worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan stakingen of wegafsluitingen. Dit kan voor de reisleiding een reden zijn om een ander vervoersmiddel in te schakelen of een extra hotelnacht te regelen. Meerkosten zullen dan ter plaatse aan je worden doorberekend.

  Programma

  We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren. Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties. Voor deze reis is het verstrekken van diverse persoonlijke (paspoort)gegevens noodzakelijk. Wij willen je erop wijzen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het correct doorgeven / controleren van deze gegevens. Crusj is niet aansprakelijk voor fouten in de door jouw verstrekte persoonlijke gegevens als naam, geboortedatum, paspoortgegevens etc. Eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor eigen rekening.

  Jouw reisleiding

  De inhoud van deze reis, inclusief excursies, kan gewijzigd worden. Als de tijd het toelaat dan kan de reisleiding soms andere, of extra excursies ter plaatse voor je regelen waarvan de tarieven niet zijn benoemd in onze reisinformatie. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

  Leeftijdsgroepen

  We bieden deze singlereis aan in de volgende leeftijdsgroep: 45+ jaar. Je mag maximaal 2 jaar jonger of ouder zijn dan de maximale leeftijd van de groep. Indien dit overschreden wordt dan nemen we contact met je op en zullen we je, in overleg, omboeken naar een andere vakantie. Onze vakanties zijn voor actieve en zelfstandige singles/alleengaanden.

  Let op: je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek klassiek Roemenië
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Historische steden & oude kastelen
  • Professionele lokale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Wat is inclusief?

  Om het overzichtelijker te maken volgt hier een opsomming van alles wat inclusief is tijdens onze singlereizen:

  • Vliegreis Amsterdam – Boekarest per Tarom Airlines met 1 stuks ruimbagage van 23kg per persoon
  • Transfers
  • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
  • 7 overnachtingen in 4-sterren hotels in een kamertype zoals beschreven
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • Crusj reisleiding (dag 1 t/m 8)*
  • Lokale reisleiding (dag 2 t/m 7)*
  • Omschreven excursie programma (excl. entreegelden)
  • Luchthavenbelastingen

  Wat is niet inclusief:

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes
  • Toeristenbelasting, tol- en entreegelden ca. € 46 p.p. (verplicht ter plaatse te betalen)
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten (€ 25)
  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)

  * Tijdens deze reis zal onze lokale reisleiding 24/7 voor je klaar staan. Deze local kent het land als geen ander en staat ook voor je klaar wanneer er calamiteiten zijn, etc. Daarnaast zal er vanuit Crusj ook reisleiding aanwezig zijn. Deze reisleder zal o.a. de WhatsApp groep aanmaken, ervoor zorgen dat elke avond in een leuk restaurant gegeten kan worden, je laten weten waar de leukste bars zijn en je aanspreekpunt zijn mocht je ergens niet uitkomen met onze lokale reisleider.

  Er kan een vluchttoeslag berekend worden voor deze reis, we brengen je hiervan direct op de hoogte. Je boeking is definitief als je akkoord bent met de eventuele toeslag.

  De garanties van Crusj

  • Ontdek klassiek Roemenië
  • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
  • Historische steden & oude kastelen
  • Professionele lokale gidsen

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Data en prijzen

  Reis

  Vertrek

  Dagen

  Leeftijd

  Deelnemers

  Kamer

  M/V Ga met je muis over het icoontje voor meer informatie

  Vanaf *

De garanties van Crusj

 • Ontdek klassiek Roemenië
 • Gezellige groep singles van jouw leeftijd
 • Historische steden & oude kastelen
 • Professionele lokale gidsen

Reiservaringen

 • Al 10.000+ tevreden reizigers
 • 9,0 op Ekomi
 • 64% boekt een tweede reis
 • 96% van de reizigers raadt Crusj aan