Singlereis sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk

Singlereis sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk

Treinreis vanaf Utrecht/Arnhem naar Tauplitzalm is inclusief

8 dagen

Leeftijdsgroep

 • 45-65 jaar

Treinreis vanaf Utrecht/Arnhem naar Tauplitzalm is inclusief

8 dagen

Leeftijdsgroep

 • 45-65 jaar

Heerlijke winter wandel vakantie!

Wil jij een unieke wintersport vakantie beleven? Ga dan mee op deze sneeuwschoen wandelvakantie! Samen met andere actieve singles maak je prachtige wandelingen door het indrukwekkende berglandschap. Bovendien verblijf je in een heerlijk hotel met uitzicht op het bergpanorama vanuit de sauna en het zwembad. 'Cheffin' Erika serveert persoonlijk heerlijke maaltijden in het gezellige restaurant, dus ook voor de inwendige mens wordt tijdens deze singlereis goed gezorgd!

 • Heerlijk 3* hotel met panoramisch bergzicht
 • Incl. treinreis, materiaal en volpension
 • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
 • Sneeuwschoenwandelen

  Je verblijft tijdens deze singlereis in de Tauplitzalm. Dit is een autovrije, glooiende hoogvlakte aan de boomgrens met idyllische meertjes tussen steil oprijzende rotswanden. Het afwisselende karstlandschap heeft een gevarieerde vegetatie en je zult tijdens de wandelingen regelmatig sporen zien van herten, gemzen, vogels, vossen en sneeuwhazen.

  De reisleider laat je kennismaken met de bijzondere ligging en omgeving van de Tauplitzalm. Hij/zij bouwt het weekprogramma zorgvuldig op met een rustige inloopdag. Veelal start de wandeling direct bij het hotel, maar soms wordt openbaar vervoer, taxibusjes of kabelbanen gebruikt om naar het beginpunt van een wandeling te komen.

  Hotel

  Het bijzonder mooi gelegen wandel- en sporthotel Kirchenwirt met zijn gastvrije sfeer is in de zomer van 2018 compleet gemoderniseerd (de foto's hieronder zijn van voor de modernisering). Het hotel straalt een gemoedelijke en eigentijdse sfeer uit met moderne houten inrichting.

  Je voelt je direct welkom door de rust, het comfort en de informele bediening. De gastvrije familie Reischl runt het hotel met persoonlijke betrokkenheid en serveert een uitstekende lokale en internationale keuken. Tradities worden in ere gehouden wat zich bijvoorbeeld uit in het dragen van klederdracht.

  De Kirchenwirt is een driesterren hotel en het hotel is lid van de ‘qualitätsgeprüften Best Alpine Wander-hotels´. Het hotel heeft ruime wellness-faciliteiten, met o.a. een Finse sauna, infraroodcabines, een stoom cabine en een zwembad. Het ligt midden op het autovrije bergplateau. Gasten en hun bagage worden met een pistebully en sneeuwscooters opgehaald, wat op zich al een belevenis is!

  • Ruime kamers met badkamer, WC en WIFI
  • Uitgebreid ontbijtbuffet en diner met meer gangen keuzemenu en saladebuffet
  • Lunchpakket kan zelf worden samengesteld met thee (eigen thermoskan)
  • Moderne wellness met panoramisch uitzicht: zwembad, sauna’s en rustruimte
  • Panoramisch gelegen op autovrij bergplateau

  De garanties van Crusj

  • Unieke wintersport vakantie
  • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
  • Gezellige groep gelijkgestemden
  • Heerlijk hotel met sauna en zwembad!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Programma

  De wandelingen geven een goede indruk van de bijzondere omgeving en ligging van de Tauplitzalm. Je loopt over de karsthoogvlakte, langs almen en meertjes, de hellingen van de geleidelijk aan stijl oprijzende ruige rotspieken en over ongerepte paden door het bos in het brede dal. Het wandelgebied ligt op een hoogte van 800 tot 2.180m en biedt veel afwisseling.

  Tijdens de lunchpauze kan je soms bij een restaurant terecht waar je heerlijke lokale specialiteiten kunt uitproberen. Maar er wordt ook pauze gehouden op een zonnige of beschutte plek in de natuur of bij een in de winter ongebruikte hut, waar je kunt genieten van het meegenomen lunchpakket.

  Heb je een dagje geen zin om mee te wandelen? Geen probleem! Ook tijdens deze singlereis ons motto vrijheid/blijheid!

  Dagprogramma

  Dag 1: heenreis
  Vertrek ‘s morgens vanuit Utrecht / Arnhem.
  Aankomst op de Tauplitzalm in de avond en transfer naar het hotel.

  Dag 2 – 7: wandelprogramma
  Elke dag maken we een mooie wandeling. Klik hier voor de mogelijke wandelroutes. Er wordt per dag circa 4 uur gewandelend met een stijging/daling van 300 – 500 meter en een afstand van 7 - 12 km.

  Voor wie een keer een meer inspannende wandeling wil maken is er gelegenheid om op één dag te kiezen voor een wandeling met de plaatselijke gids.

  Dag 8: terugreis
  Vertrek ‘s morgens vanuit het hotel in Oostenrijk.
  Aankomst Utrecht / Arnhem in de avond.

  De garanties van Crusj

  • Unieke wintersport vakantie
  • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
  • Gezellige groep gelijkgestemden
  • Heerlijk hotel met sauna en zwembad!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Info

  Crusj biedt deze vakantie aan in samenwerking met Sneeuwhaas, een gerenommeerde organisatie die al vele jaren wandelvakanties aanbiedt.

  Treinreis
  Vertrek vanuit Utrecht en Arnhem ’s morgens vroeg, tijdindicatie rond 8:00/8:30 uur.
  Aankomst ‘s avonds Bad Mitterndorf en transfer van 45 min. naar het hotel op de Tauplitzalm, aansluitend avondeten.
  Wij stappen 2 á 4 keer over, afhankelijk van de verbinding (uiterlijk 2 weken voor vertrek bekend).

  Bij eigen vervoer kan een korting gegeven worden.

  Groepsgrootte
  Minimaal 7 personen en maximaal 15 personen. Bij meer dan 15 personen zal er een tweede gids meegaan.

  Het reisgezelschap
  Het reisgezelschap bestaat veelal uit actieve ‘veertigers tot senioren’, met belangstelling voor natuur, bergen en een ontspannen ‘huiselijke sfeer’.

  Vertrekinformatie
  Uiterlijk twee weken voor vertrek ontvang je per mail:

  • het gedetailleerde reisschema met tijden en informatie over waar je de reisleider ontmoet
  • het adres met contactgegevens van het hotel
  • een deelnemersoverzicht
  • een paklijst

  Sneeuwschoen, wandelbenodigdheden en kledingadvies
  Voor deze vakantie heb je hoge wandel- of bergschoenen nodig die waterdicht zijn. Gamaschen, die van je schoen tot onder de knie lopen, zorgen ervoor dat je geen sneeuw in je schoenen krijgt. Snowsteps voorkomen het uitglijden op verijsde wegen en straten.
  Met wind en koud weer verliest je hoofd de meeste warmte en een muts zorgt ervoor dat je warm blijft. Dus neem een fijne muts mee handschoenen die niet te dik zijn.

  Kleding dient goed te ventileren én te beschermen tegen kou, wind, regen en sneeuw. Tijdens inspanning kun je namelijk flink transpireren en wanneer je pauzeert en het koud is, koel je snel af. Meerdere dunne laagjes onder een wind- en regendicht jack en/of een windbreker/fleece werken het beste, evenals een synthetische broek waarover je bij nat of koud weer een regenbroek kunt aantrekken (een katoenen- of spijkerbroek wordt snel nat en droogt slecht). Ook (sport)onderkleding die weinig vocht opneemt is aan te bevelen. We adviseren een dagrugzak van ca. 35 liter mee te nemen.

  EHBO: een thermodeken, pleisters en eigen benodigdheden zijn gewenst. De echte EHBO basis heeft de reisleider bij zich.

  Wandelniveau's
  Het winterwandelen met of zonder sneeuwschoen is qua wandeltechniek en inspanning vergelijkbaar met wandelen in de zomer. Om mee te kunnen lopen hoef je geen ervaren zomer- of winter bergwandelaar te zijn. Het wandelen in de bergen is vooral inspannend tijdens het stijgen. Het wandel inspanningsniveau zoals hieronder beschreven wordt bepaald door het stijgen en dalen, maar ook de afstand en de weer- en sneeuwconditie. Een sneeuwschoen wandelweek wordt een echte vakantie als je fit bent en als je het bij jouw passende inspanningsniveau kiest.
  Het weekprogramma wordt zorgvuldig opgebouwd, met een rustige start op de eerste dag. De routes en het tempo worden afgestemd op het weer en de specifieke sneeuwcondities in de bergen. Zo wordt ervoor gezorgd dat een dagtocht door diepe sneeuw niet zwaarder wordt en langer duurt. Bij koud weer worden er meerdere korte pauzes gehouden.

  Het niveau van deze vakantie is ontspannen. Je wandelt circa 4 wandeluren per dag met meerdere pauzes in een rustig tempo over glooiend terrein met geprepareerde paden en af en toe steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde bevroren stukken.
  Afstand: ca. 300 – 500 meter stijgen en/of dalen en een afstand van 7 - 12 km per dag.

  Indien er meer dan 15 deelnemers zijn gaat er een tweede gids mee en zullen er ook op actief niveau wandelingen aangeboden worden. Je wandelt dan circa 5 wandeluren per dag met enkele pauzes in een gemiddeld tempo door heuvelachtig terrein met geprepareerde paden en regelmatig steile stukken en/of diepe sneeuw en/of harde bevroren stukken.
  Afstand: ca. 500 – 750 meter stijgen en / of dalen en een afstand van 10 - 15 km per dag.

  Winterse weertypes en klimaat
  In de winter kan er sprake zijn van bijzondere weersomstandigheden of sneeuwcondities. Ook kan een situatie van overmacht ontstaan. Een programmawijziging zal met de groep besproken worden, maar is te allen tijde ter beoordeling en besluitvorming van de reisleider.
  In de winter is het op het hoog gelegen bergplateau vaak prachtig weer met strak blauwe luchten en relatief veel zon. Op grotere hoogte kijk je regelmatig bovenop de wolken die in het dal blijven hangen. Niettemin kan het ook bewolkt zijn en dan valt er – bijna sprookjesachtig – sneeuw met dikke vlokken, waarbij de natuur verstilt.
  Iedere periode heeft zo zijn eigen weertype. In december is op een hoogte vanaf 1.650 meter de eerste sneeuw gevallen. Januari, februari en maart hebben de hoogste sneeuwzekerheid met al eerder gevallen en veel nieuwe, lichte poedersneeuw. Met deze sneeuwcondities is het lopen over de maagdelijk witte hellingen een bijzonder genot. In maart zal de zon vaak schijnen. Op een windstil plekje kun je dan gerust in een T-shirt zonnebaden. De dagen zijn langer en de temperaturen lopen in de zon flink op. De straling van de zon vereist dan wel een goede bescherming van de huid. Op de (zuidelijke) hellingen is de sneeuw in de ochtend bevroren en hard en in de middag soms papperig.
  Op een winterdag kun je in de bergen temperaturen verwachten tussen -15 en + 5, maar kan de gevoelstemperatuur daarvan flink afwijken door zon en wind.

  Leeftijdsgroepen

  We bieden deze singlereis aan in de volgende leeftijdsgroepen: 45-65 jaar. Je mag maximaal 2 jaar jonger of ouder zijn dan de maximale leeftijd van de groep. Indien dit overschreden wordt dan nemen we contact met je op en zullen we je, in overleg, omboeken naar een andere vakantie. Onze vakanties zijn voor actieve en zelfstandige singles/alleengaanden.
  Let op: je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie.

  De garanties van Crusj

  • Unieke wintersport vakantie
  • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
  • Gezellige groep gelijkgestemden
  • Heerlijk hotel met sauna en zwembad!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Wat is inclusief?

  Om het overzichtelijker te maken volgt hier een opsomming van alles wat inclusief is:

  • Treinreis Utrecht of Arnhem (gereserveerde plaatsen)
  • Je verblijft in een zeer goede 3* hotel
  • Kamer op indeling of voor alleen gebruik
  • Handdoeken en beddengoed zijn inclusief
  • Volpension: ontbijt, lunchpakket met thee en diner met 4 gangen keuzemenu
  • Gebruik sneeuwschoenen en stokken
  • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
  • Vervoer ter plaatse (indien noodzakelijk voor het wandelprogramma)

  Wat is niet inclusief:

  • Bijdrage Garantiefonds € 2,50
  • Boekingskosten € 25
  • Consumpties onderweg
  • Drankjes
  • Kabelbanen (€ 30 á € 60)
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Toeslag 1-persoonskamer € 120
  • Toeslag afwijkende vertrekplaatsen

   

  De garanties van Crusj

  • Unieke wintersport vakantie
  • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
  • Gezellige groep gelijkgestemden
  • Heerlijk hotel met sauna en zwembad!

  Reiservaringen

  • Al 10.000+ tevreden reizigers
  • 9,0 op Ekomi
  • 64% boekt een tweede reis
  • 96% van de reizigers raadt Crusj aan
 • Data en prijzen

  Reis

  Vertrek

  Dagen

  Leeftijd

  Deelnemers

  Kamer

  M/V Ga met je muis over het icoontje voor meer informatie

  Vanaf *

De garanties van Crusj

 • Unieke wintersport vakantie
 • Deskundige Nederlandse reisleiding op alle wandeldagen
 • Gezellige groep gelijkgestemden
 • Heerlijk hotel met sauna en zwembad!

Reiservaringen

 • Al 10.000+ tevreden reizigers
 • 9,0 op Ekomi
 • 64% boekt een tweede reis
 • 96% van de reizigers raadt Crusj aan