Crusj x Trees for All

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk onderwerp. We worden immers continue geconfronteerd met extreem weer, een stijgende zeespiegel, ontbossing, etc. Omdat wij in de reissector zitten en deze branche aangemerkt wordt als één van de meest vervuilende, vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen. Hiervoor zijn we dan ook een uitstekende samenwerking aangegaan met Trees for All.

Vanaf 2021 werken wij samen met Trees for All en voor elke geboekte singlereis plant Crusj één boom. Dit zorgt ervoor dat een deel van de uitstoot van jouw singlereis gecompenseerd wordt. We geven aan onze reizigers bovendien de keuze om zelf extra bomen te laten planten. Zo kan jij met een goed gevoel op vakantie en kunnen wij samen onze bijdrage leveren aan een betere planeet voor iedereen.

Trees For All
Trees for All is een stichting die via duurzame bosprojecten jaarlijks tientallen hectares bos aanplant in Nederland en het buitenland. Door te kiezen voor lokale projecten draagt Trees for All ook bij aan verbeterde leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden.

Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Door bomen te planten in Nederland en het buitenland wordt CO2-uitstoot gecompenseerd. Dit wordt gedaan via duurzame bosprojecten. Zo wordt bijgedragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking.

Zo gaat Trees for All de komende jaren in Costa Rica meer dan 105 hectare bos (dat zijn minimaal 105.000 bomen) planten om de oorspronkelijke natuur te herstellen. Dit gaan ze doen in het regenwoud van Carara, het leefgebied van Jaguars, prachtig gekleurde Ara’s en krokodillen.

Het Carara National Park is één van de natuurgebieden met de hoogste biodiversiteit in Midden-Amerika. Door grootschalige ontbossing zijn veel plant- en diersoorten verdwenen. Hier zal Trees for All samen met de lokale bevolking de bomen gaan opkweken, planten en onderhouden. En wie weet organiseren we in de toekomst een reis naar Costa Rica en geven we jou de kans om dit bos met eigen ogen te zien!

We zijn begonnen met een donatie van 150 bomen en we hopen dat het er heel snel, heel veel meer gaan worden! Op deze pagina houden we je op de hoogte van het aantal geplante bomen.

Trees for All