Singleweekend België

België is een heerlijke vakantiebestemming voor Nederlanders die niet te ver willen reizen maar er toch even op uit willen. Het heeft prachtige natuurgebieden, steden, het is ideaal voor een bourgondische vakantie en voor de mensen die het liefst met de auto op vakantie gaan. Het is het land van speciaal bier, mensen uit verschillende culturen en ze spreken goed Engels of soms zelfs Nederlands met een Vlaams accent. De kwaliteit van het eten, vaak bestaande uit lokale ingrediënten, en de bieren zijn overal uitstekend. Kies voor België als je op zoek bent naar een laagdrempelige singlereis met activiteiten in de natuur of in een van de gezellige steden.

Geschiedenis

België is als land nog vrij jong maar de Belgische streken hebben al een lange en rijke geschiedenis achter de rug. Hierdoor is het land uitgegroeid met diversiteit, openheid en eigenheid. België is onder het bewind van Nederland geweest en uiteindelijk brak in 1830 de revolutie uit in Brussel. Brussel kreeg hulp van vrijwilligers van buiten de stad en uiteindelijk is de grondwet vastgesteld; België ontstond. De Nederlandse koning Willen de eerste weigerde het akkoord wat tot een veldslag resulteerde. Vooral dankzij het optreden van het Franse leger werden de Nederlanders weer verdreven. Uiteindelijk stemde Willem in 1938 in met het nieuwe verdrag en was België onafhankelijk.

Bezienswaardigheden
België is een zeer gevarieerd land en dat maakt het een ideale vakantiebestemming voor iedereen. Van prachtige steden tot prachtige natuurgebieden en van gezellige authentieke dorpjes tot grote steden zoals Brussel en Antwerpen.

Wetenswaardigheden
In België betaal je met de Euro. Het land is sinds 1958 lid van de Europese Unie en is lid van het verdrag van Schengen. Er zijn dus geen visa of paspoorten nodig. Een ID kaart is voldoende.

Wie aan België denkt, denkt wellicht aan culinaire hoogstandjes, maar ook zeker heerlijke speciaal biertjes, mosselen, friet, mayonaise, chocolade, wafels, asperges, wildvlees en ga zo maar door. België heeft misschien wel meer te bieden dan je denkt.

Welke singlereis of single weekend jij ook kiest; het wordt sowieso een geweldige ervaring!

Reizen