Singlereis Frankrijk

Frankrijk is niet voor niks een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Het heeft prachtige natuurgebieden, stranden, het is ideaal voor de wintersport en voor de mensen die het liefst met de auto op vakantie gaan. Het is het land van kaas, kunst en een aantrekkelijk klimaat zowel in de winter als de zomer. De kwaliteit van het eten, vaak bestaande uit lokale ingrediënten, en de wijnen zijn overal uitstekend. Kies in de zomer voor een van onze actieve wandel- en fiets singlereizen en in de winter voor de wintersport singlereizen in de Fransen Alpen.

Geschiedenis

Als een van de langst bewoonde plekken van europa heeft frankrijk vanzelfsprekend een erg rijk verleden. Het is al bewoond sinds de prehistorie, onderdeel geweest van het Romeinse Rijk maar ook de bakermat van de verlichting en de franse revolutie. Daarnaast is het de woonplaats geweest van bekende historische figuren zoals Marie Antoinette, Napoleon Bonaparte en Charles de Gaulle.

Frankrijk begon als koninkrijk (van de franken) in de vroege middeleeuwen en ontwikkelde zich tot het frankrijk van de zonnekoning Lodewijk xiv in de 17e eeuw. Eind 18e eeuw veranderde frankrijk een republiek waarvan de 5e republiek het huidige frankrijk is. meer recent vocht frankrijk mee in beide wereldoorlogen en stond het aan de wieg van de europese samenwerking.

Door deze lange geschiedenis frankrijk vind je naast prehistorische grotschilderingen, Romeinse overblijfselen en koninklijke paleizen ook prachtige historische binnensteden.

Door de jaren heen is de Franse cultuur verder ontwikkelt en heeft een wereldwijde invloed die hedendaags vaak terug te vinden is.  De Fransman is trots op zijn eigen land, spreekt graag zijn eigen taal en houdt van lekker eten en goede wijnen!

Bezienswaardigheden
Frankrijk is een zeer gevarieerd land en dat maakt het een ideale vakantiebestemming voor iedereen. Van prachtige stranden tot de beste skigebieden en van gezellige authentieke dorpjes tot grote steden zoals Parijs, Montpellier, Bordeaux en Nantes.

Bestaat jouw ideale vakantie uit fietsen en wandelen door de prachtige natuurgebieden in de Franse Alpen?  Ga dan mee op onze actieve wandel- en fiets singlereizen naar Frankrijk. Dit kleurrijke gebied is een aaneenschakeling van adembenemende bossen, felblauwe meren, vele bergen en indrukwekkende landschappen in de zomer.

Frankrijk is ook een goede wintersportbestemming! Ga met ons mee een weekje skiën bij Portes du Soleil. Met 600 kilometer aan skipisten dicht bij de grens met Zwitserland ten oosten van Genève. Vergeet niet om tussendoor op een terrasje te genieten van de heerlijke zon met een warme kop chocomelk en witte bergen als decor!

Wetenswaardigheden
In Frankrijk betaal je met de Euro. Het land is sinds 1957 lid van de Europese Unie en is lid van het verdrag van Schengen. Er zijn dus geen visa of paspoorten nodig. Een ID kaart is voldoende.

Wie aan Frankrijk denkt, denkt  wellicht aan culinaire hoogstandjes en verfijnde gerechten, maar ook zeker heerlijke kazen en de beste wijnen. Het eten is voor Frankrijk belangrijk. Het is een onderdeel van het sociale leven en hier nemen ze dan ook 's avonds uitgebreid de tijd voor. Frankrijk staat bekend om het beroemdste wijnland ter wereld. Ze hebben maar liefst 890.000 hectare aan wijngaarden! Een wijntje zoals een cabernet sauvignon, chardonnay, malbec, merlot, pinot noir, syrah en sauvignon blanc kunnen tijdens je vakantie in Frankrijk niet ontbreken.

Welke singlereis jij ook kiest; het wordt sowieso een geweldige ervaring!

Reizen

Blogs