Singlereis Tanzania

Tanzania is gelegen in Oost-Afrika en staat bekend om prachtige natuurparken en paradijselijke bounty eilanden zoals Zanzibar. Jouw singlereis naar Tanzania zal een opeenstapeling van mooie momenten en belevenissen zijn!

Geschiedenis
Voor 1964 bestond Tanzania uit twee landen genaamd Tanganyika en Zanzibar. In de vierde eeuw kwamen de Arabieren naar Tanzania om handel te drijven. In de zestiende eeuw hadden de Portugezen de handel overgenomen van de Arabieren. In 1828 werden ze toch weer verslagen door de Arabieren. Zanzibar was vanaf 1840 de residentie van de Sultan van Oman. Op de markt werden Tanzaniaanse slaven te werk gesteld op kruidnagelplantages of verscheept naar de Caraïben. In 1890 werd Tanganyika een kolonie van Duitsland. Na de Eerste wereldoorlog viel Duits-Oost-Afrika in Britse handen. Zo werd ook het links autorijden ingevoerd.

Na de Tweede Wereldoorlog groeide het nationaal bewustzijn en werden er partijen en verenigingen opgezet. In 1961 werd Tanganyika een onafhankelijk land. In 1964 voegde Tanganyika en Zanzibar zich samen en kwam de Verenigde Republiek Tanzania tot stand.

Bezienswaardigheden
Veel mensen reizen naar Tanzania om op safari te gaan in één van de nationale parken. Serengeti National Park, Arusha National Park en Tarangire National Park zijn de bekendste en meest bezochte safari parken. De Ngorongoro-krater is één van de zeven natuurwonderen en een uniek park. De krater is 260km2 groot en is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Het gebied heeft een gevarieerde natuur en er leven rond de 25.000 wilde dieren in de krater zoals onder andere zebra’s, gnoes, olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en antilopen.

Daarnaast is een bezoek aan de Kilimanjaro, de hoogste berg van het continent Afrika, een bijzondere ervaring. De berg bestaat uit drie vulkanen en is gelegen in het noorden van Tanzania in de buurt van Arusha National Park.

Na een paar dagen safari in één van de nationale parken van Tanzania is het tijd om te relaxen aan het paradijselijke strand van Zanzibar. Witter dan het zand op Zanzibar wordt het haast niet! Naast relaxen kun je ook een bezoek brengen aan het fascinerende Stone Town, de oudste stad van Zanzibar. Wandel door de smalle straatjes naar marktjes en bazaars of bezoek een museum.

Feitjes en weetjes
De hoofdstad van Tanzania is Dodoma, maar de grootste stad is Dar es Salaam. De officiële landstalen zijn Swahili en Engels. Tanzania heeft maar liefst 17 nationale parken met in totaal meer dan 4 miljoen wilde dieren.

In de Tanzaniaanse keuken kom je veel rijst, bananen, bonen, kokosmelk, gestoofd vlees en vis tegen. Het traditionele gerecht ugali, een maïspap met kip of geit is zeker het proberen waard tijdens een singlereis Tanzania. Tanzanianen drinken vooral veel thee.

Reizen