1 op de 5 Nederlanders wil meer vrienden

23-02-2023

Ons motto bij Crusj is "Meeting Friends!" omdat we graag vriendschappen willen creëren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 1 op de 5 Nederlanders meer vrienden zou willen hebben. Om deze vriendschappen zoveel mogelijk kans van slagen te geven, hebben we daarom onze groepssamenstellingen met veel zorg gekozen.

En hier krijgen we best vaak vragen over. De meest voorkomende zijn:

“Ik ben ouder, mag ik toch mee? (Ik zie er trouwens echt jong uit hoor!)”
“Ik heb geen HBO diploma, en nu?”
“Ik zie dat de groep niet een 50/50 verdeling heeft tussen mannen en vrouwen, hoe komt dit?”

We hebben voor “Meeting Friends” gekozen omdat bij Crusj de nadruk echt op het ontmoeten van nieuwe mensen ligt. Uiteraard bestaat er een kans dat daar de ware tussen zit, maar we vinden niet dat dat de insteek van je vakantie zou moeten zijn. Dus als je liever niet alleen op vakantie wilt gaan, maar met een gezellige groep singles een hele leuke tijd wilt beleven, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Feitjes over vriendschappen:

  • Een kwart van de mensen vindt vrienden belangrijker dan familie;
  • Bijna 50% van alle Nederlanders heeft één tot vijf vrienden;
  • 28% van de Nederlanders heeft 6 tot 10 vrienden;
  • 10% van de Nederlanders heeft 10 tot 15 vriendschappen;
  • 7% van de Nederlanders ziet meer dan 16 mensen als vriend;

HBO+ niveau

Ook over het opleidingsniveau krijgen we veel vragen als mensen overwegen mee te gaan op één van onze singlereizen. Opleidingsniveau zegt veel (maar niet alles!) over iemands manier van denken, meer praktisch of meer abstract. Als je wat dat betreft op één lijn zit, dan praat je minder vaak langs elkaar heen. Het is dan ook logisch dat mensen vaak vrienden zoeken die een beetje op elkaar lijken, dus bijvoorbeeld in dezelfde leeftijdsgroep zitten of hetzelfde opleidingsniveau hebben.

Uit Amerikaans onderzoek is zelfs gebleken dat vrienden ook vaak hetzelfde denken. Ze lieten de proefpersonen verschillende soorten filmpjes zien en keken naar wat er gebeurde in de hersenen. Daaruit bleek dat de hersenactiviteit 'uitzonderlijk gelijk' is bij vrienden. De onderzoekers konden zelfs de scans naast elkaar leggen en precies zien wie vrienden van elkaar zijn.

Leeftijdsverdeling

Onze groepen bestaan voornamelijk uit twee leeftijdscategorieën, 25 – 50 jaar en 45 – 70 jaar. Gezien het bovenstaande (mensen willen graag vrienden in dezelfde leeftijdscategorie), beseffen we ons dat de leeftijdscategorieën van onze groepen wel wat ruim zijn. Maar wist je dat je altijd vooraf de groepssamenstelling kunt zien als je de reis wilt boeken? Bij elke reis is er een tabje met groepsinfo. Hier zie je precies welke mensen er met je groep mee gaan, handig om te weten toch?

Gayfriendly

Tot slot krijgen we ook wel eens de vraag of onze groepsreizen gayfriendly zijn. Wij vinden dit echter zo vanzelfsprekend dat we dit niet apart aangeven bij onze reizen. Aangezien daten niet de insteek is bij onze groepsreizen is 50/50 man/vrouw verhouding dan ook geen een harde eis of garantie. Al streven we hier natuurlijk wel naar voor een gezellige groepsdynamiek. Daarnaast kijken we dus ook niet naar geaardheid. Al onze reizen zijn dan ook zeker gayfriendly!
Toch overwegen we momenteel om speciale gayreizen te organiseren, maar nog steeds met ons zelfde motto “Meeting Friends”. Dit om nog meer in de lijn van gelijkgestemddheid te gaan zitten!

We zijn benieuwd naar jouw mening hierover en willen graag weten of hier behoefte naar is. Laten jullie het ons weten? Stuur een mailtje naar info@crusj.com als je wilt reageren op dit blog.