5 redenen waarom jij deze winter nog naar Lapland wilt!

30-09-2022

Lapland staat bij veel mensen hoog op de travel bucketlist. Ver hoef je er niet voor te reizen, want met een directe vlucht bereik je in slechts drie uur deze compleet andere wereld. Lapland is een regio die zich uitstrekt over het meest noordelijke gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Lapland is een geweldige winterbestemming die zich bij uitstek leent voor een actieve sneeuwvakantie.

Klinkt een dik pak sneeuw, het noorderlicht, skiën, rendieren en een warme sauna je als muziek in de oren? Dan hebben wij goed nieuws! Deze winter kun je namelijk met Crusj mee op singlereis naar deze magische bestemming. Ben je nog niet helemaal overtuigd? In dit blog delen wij de vijf belangrijkste redenen waarom je vandaag nog moet boeken!

Je kunt eindelijk het magische noorderlicht in real-life bewonderen
Het noorderlicht ontstaat als elektrisch geladen delen van de zon via de noord- of zuidpool van de aarde binnendringen in de dampkring. Het resultaat: de mooiste lichtshow ter wereld waar je bij het zien direct het gevoel van tijd verliest. Do we need to say more?

Je kunt er prachtig skiën of snowboarden
Fins Lapland kent een aantal prachtige skigebieden met moderne liften. De fijnste poedersneeuw bedekt de pistes, wat het skiën een stuk aangenamer maakt dan de soms ijzige pistes en papperige sneeuw in de Alpen. Op loopafstand van ons landhuis vind je het mooie skigebied van Ruka.

Op de iconische huskey- of rendierslee door de sneeuw
Geen fan van skiën of snowboarden, maar wil je wel het uitgestrekte winterse landschap bewonderen? Stap dan in de husky- en/of rendierslee en geniet met respect voor deze prachtige dieren van Laplands unieke flora en fauna. Met een beetje geluk spot je misschien wel een eland tussen de bomen.

De inspirerende Scandinavische levensstijl
Het is geen geheim dat ze in Scandinavië een stuk vooruitstrevender zijn op het gebied van gezondheid en duurzaamheid dan bij ons. Zo duurt de gemiddelde ochtendwandeling hier zo’n anderhalf uur en leven de mensen in Lapland één met de natuur. Geniet in restaurants van verse ingrediënten die rechtstreeks uit het bos komen en zweet alle gifstoffen er ’s avonds weer uit in de Finse sauna. Hoe rustgevend wil je het hebben?  Vergeet niet om deze heerlijke levensstijl mee naar huis te nemen als je reis ten einde komt!

Geen outfit stress!
Waar je voor een vakantie richting een zomers oord uren bezig kunt zijn om de perfecte outfits samen te stellen, ben je met inpakken van een vakantie naar Lapland een stuk sneller klaar. De winter is hier namelijk koud met een hoofdletter K en de belangrijkste eis voor je garderobe is dat het je warm houdt. Gelukkig helpt het knisperende haardvuur hier een handje bij mee en krijg je van ons een thermisch overal wat je lekker warm houdt!