7 redenen waarom je naar Ibiza MOET gaan

18-05-2016

Ok...ik geef het eerlijk toe: Ibiza heeft me nooit getrokken. Ik vond het altijd een beetje een nep bestemming, waar het alleen maar zien en gezien worden was, je te veel geld voor je drankje uit moest geven, de entree voor een club exorbitant hoog was, de mensen te hip waren, waar het vast hutje-mutje aan het strand liggen was en zo kan ik nog wel even doorgaan!
... Lees meer


Maar na 2 bezoeken aan Ibiza ben ik om hoor! Dus bij deze geef ik toe dat ik enorm bevooroordeeld was en dit zijn voor mij de 7 redenen waarom je echt een keer naar Ibiza moet gaan!

 • Overweldigende natuur
 • Ik ben op veel mooie plekken geweest maar weinig eilanden zijn zo mooi als Ibiza. Prachtige stranden, de mooiste baaien, de magische rots Es Vedra, zonsondergangen waar je u tegen zegt en een prachtige, kristalheldere zee waar je gewoon in moet springen!

 • Ibiza Stad
 • Ik ben verliefd geworden op Ibiza stad! Wat een prachtige plek is dit: stille straatjes waar je doorheen kan slenteren, gezellige (tapas)barretjes waar je lekker wat kunt eten en drinken, mooie winkeltjes, pleintjes waar de tijd stil heeft gestaan en de drukte valt best mee!

 • Sfeer
 • Er hangt een bepaalde sfeer op Ibiza die eigenlijk niet goed te omschrijven valt en die je gewoon moet ervaren. Alles is relaxt, de natuur is ongelooflijk mooi, de aardstralen schijnen fantastisch te zijn en de mensen zijn super aardig en open. Je voelt je eigenlijk direct thuis!

 • Fiesta
 • Wie houdt er niet van een feestje? Ik ben er in ieder geval graag bij! Hoeft van mij niet 7 dagen per week en ik kom graag een beetje uitgerust terug van vakantie. Naar Ibiza gaan en niet een feestje meepakken is een no go! Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je tot 7 uur 's ochtends naar één van de clubs hoeft te gaan! Ook op het strand vind je aan het einde van de dag de leukste feestjes! En wat is er beter dan met een cocktail in je handen te dansen en te genieten van een prachtige zonsondergang!?!

 • Iedereen gaat naar Ibiza
 • Van oude hippies tot gezinnetjes, van gezellige vriendengroepen tot uberhippe mensen: er bestaat geen standaard Ibiza ganger! En daardoor voel je je lekker op je gemak!

 • De prijzen vallen mee
 • Je verblijf op Ibiza kan je qua eten net zo goedkoop of duur maken als jij zelf wilt. De eerste avond at ik in mijn eentje (erg ongezellig) in een hip restaurant en was ik een godsvermogen kwijt. De volgende avond at ik samen met een vriendin in de haven op een super coole locatie met uitzicht op alle mega yachts. En we aten voor een prikkie! Ook in Ibiza stad kan je heerlijke tapas eten zonder flauw te vallen als je de rekening ziet. Zo houd je ook wat budget over om te gaan stappen!

 • Formentera
 • Je kan niet naar Ibiza gaan en dan geen bezoek brengen aan Formentera! Dit eiland ligt slechts 9 km bij Ibiza vandaan, maar het is alsof je op een andere planeet bent! Het is heel rustig, relaxt en de witte zandstranden zijn prachtig. Echt een aanrader om naartoe te gaan.

7 Redenen dus om ook je singlereis naar Ibiza te boeken en dit prachtige eiland te ontdekken!