7 redenen waarom jij op vakantie naar Curaçao moet!

23-11-2020

1. Ontdek de prachtige stranden
Curaçao staat bekend om zijn paradijselijke stranden met wuivende palmen, hagelwit zand en turquoise water. De populairste stranden zijn Jan Thiel Beach, Cabana beach en Mambo Beach. Deze stranden staan bekend om de gezellige beachclubs en strandfeestjes. Stranden als Playa Porto Marie, Playa Lagun, Playa Kalki, Grote- en Kleine Knip hebben minder faciliteiten en zijn ook niet zo luxe. Maar daardoor zijn deze stranden zeker niet minder leuk! Dit zijn namelijk die prachtige stranden die je terug kunt vinden op de promotie foto's van Curaçao! Over prachtige stranden gesproken... Cas Abao beach is het mooiste strand van allemaal en een bezoek aan dit strand mag zeker niet ontbreken tijdens jouw singlereis!

2. Relaxt rondstruinen door Willemstad
De gezellige hoofdstad van Curaçao is een must see! Het historische centrum staat niet voor niks op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De sfeervolle straatjes met gekleurde huisjes doen wat met je. Struin door de gezellige straatjes van Punda, over de handelskade en door de hippe wijk Pietermaai. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Curaçao? Breng dan een bezoek aan het Kura Hulanda Museum en ontdek het belang van Curaçao tijdens de slavenhandel. Stop ook even bij het Koningin Wilhelminapark, want zonder een foto bij de "Dushi" en "Curaçao" kun je niet thuiskomen! Heb je intussen honger gekregen? Er gaat niks boven een heerlijk diner bij de Gouverneur!

3. Curaçao heeft fantastische snorkel- en duiklocaties
Curaçao kent ontelbaar veel fantastische snorkel- en duiklocaties! Langs de kustlijn tref je schitterende koraalriffen en duizenden kleurrijke vissen aan. Op sommige duiklocaties heb je zelfs kans om dolfijnen, roggen, schildpadden of een haaitjes te zien. Je hoeft op Curaçao geen duikbrevet te hebben om van de wonderbaarlijke onderwaterwereld te genieten! Playa Grandi is de nummer één snorkelspot van het eiland en de kans is heel erg groot dat je hier een zeeschildpad spot. Bij de Caracasbaai vind je nog zo een gave locatie: Tugboat! Je kunt hier snorkelen of duiken bij een gezonken sleepboot. Wil je meer actie? Bij Curaçao Sea Aquarium kun je tijdens het snorkelen citroenhaaien, verpleegsterhaaien, pijlstaartroggen en andere roofvissen voeren. Geen zorgen! Want de haaien zwemmen aan de andere kant van een glazen muur!

4. Bezoek het onbewoonde eiland Klein Curaçao
Om Klein Curaçao te bezoeken moet je vroeg opstaan, maar dit is zeker de moeite waard! Het onbewoonde eilandje is een waar paradijs. Op wat hutjes voor vissers en een verlaten vuurtoren na zijn er geen gebouwen, wegen, huizen en winkels. Wat is er wel? Het witste strand en blauwste water wat je ooit zult vinden! Voor de kust van Klein Curaçao zijn vaak zeeschildpadden te spotten, dus neem je snorkeluitrusting mee! Je kunt ook lekker wandelen naar de verlaten vuurtoren en de verschillende scheepswrakken.

5. Geniet van tropische cocktails tijdens de Happy Hours
Curaçao staat bekend om zijn super gezellige Happy Hours! Het is veel meer dan alleen een drankje aan de bar, want zo'n Happy Hour wordt misschien wel één van jouw mooiste feestjes op het eiland. Je kunt elke dag wel ergens een Happy Hour vinden. Op zaterdag moet je bij Zanzibar zijn, maar op zondag is Mambo the place to be! Helaas zijn er tijdelijk geen Happy Hours vanwege COVID-19, maar de cocktails kun je nog altijd bestellen!

6. Restaurants zijn open, dus ga mee uit eten!
Je kunt heel lekker eten op Curaçao! En nu we in Nederland niet uit eten kunnen gaan vanwege de lockdown, klinkt dit natuurlijk extra verleidelijk in de oren! Daarom hebben we een top 5 gemaakt van de leukste en lekkerste restaurants op Curaçao:
1. Gouverneur - Willemstad
2. Zest - Jan Thiel Baai
3. Zanzibar - Jan Thiel Baai
4. Hemingway - Mambo Beach
5. The Pier - Caracasbaai

7. Dertig graden en zon, dat is toch de perfecte vakantie temperatuur?
Op vakantie in eigen land maar dan met een tropisch klimaat. Dat is hoe je een vakantie naar dit prachtige eiland in het kort kan omschrijven! Want eerlijk is eerlijk: dertig graden, zon, een duik in de azuurblauwe zee en een verfrissend windje is toch alles wat je nodig hebt voor dé perfecte singlevakantie?