De 8 meest gestelde vragen over singlereizen

09-02-2024

Komt dit je bekend voor? Je surft naar een website, struint door bergen informatie, maar vindt nog steeds geen heldere antwoorden op je vragen? Been there, done that! Daarom hebben we de 8 meest gestelde vragen over singlereizen voor je op een rijtje gezet. Misschien vind je hier wel precies wat je zoekt voor jouw volgende singlereis!

Waar vind ik de groepssamenstelling?

Benieuwd naar je medereizigers? Op de website kun je onder "Deelnemers & Prijzen" bij jouw gekozen reis de groepsinformatie bekijken. Hier zie je het aantal mannen en vrouwen en hun leeftijden onder het kopje "Groepsinfo".

Waar vind ik de vluchttijden?

De vluchttijden vind je op onze website onder het kopje praktisch. Deze tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Ook vind je de vluchttijden terug op je vliegticket, dat je ongeveer een week voor vertrek ontvangt. Deze vluchttijden kunnen te allen tijde, ook op de dag van vertrek uit Nederland of bij je terugreis uit het buitenland, afwijken van de bij boeking opgegeven informatieve tijden.

Kan ik met een vriend(in) op de kamer?

Ja! Kies voor een kamer op indeling en geef in het opmerkingenveld, vlak voor het definitief maken van je boeking, aan dat je bij een vriend(in) op de kamer wilt en wat de naam van je vriend(in) is.

Hoelang kan ik een optie nemen?

Ongeveer zes weken voor vertrek nemen we contact met je op om te vragen of jij jouw optie definitief wilt maken. Zit de reis al eerder vol? Dan nemen we op dat moment contact met je op en dien je binnen een paar dagen te beslissen of jij jouw optie wilt verzilveren of toch wilt laten verlopen. Je bent dus verzekerd van een plekje, maar je zit helemaal nergens aan vast.

Hoe komt het dat ik geen optie meer kan nemen?

Voor bepaalde reizen hebben we een beperkt aantal kamers beschikbaar gekregen van het hotel. Hierdoor kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld geen optie meer kunt nemen voor een kamer voor alleengebruik, zelfs als er slechts een paar personen op de deelnemerslijst staan. Indien een bepaald kamertype volgeboekt is, is het niet langer mogelijk om een optie te nemen op dat specifieke kamertype. Als je toch graag een optie wilt voor een paar dagen, neem dan contact op met ons kantoor om de beschikbare mogelijkheden te bespreken.

Wanneer heeft de reis een vertrekgarantie?

Bij minimaal 10 deelnemers gaat een reis door. Onze kleinste groep bestaat uit 10 personen en de grootste uit circa 30. Bij minder dan 10 deelnemers gaat de reis vaak helaas niet door. Wanneer de reis vertrekgarantie heeft, zie je een oranje vertrekgarantielabel bij jouw reis staan. Als de reis die je hebt geboekt nog geen vertrekgarantie heeft, ontvang je hierover een e-mail zodra de garantie voor vertrek is bevestigd.

Hoe komt het dat er weinig mensen op de reis staan, maar de reis al volgeboekt is?

In het begin reserveren we een vast aantal kamers en stoelen bij het hotel en de luchtvaartmaatschappij. Tot een specifieke optiedatum (meestal tot 6 weken voor vertrek) kunnen we dit aantal in optie houden. Na deze datum moeten we een vastgesteld aantal kamers garanderen. Als bijvoorbeeld 10 personen tegen de optiedatum hebben geboekt, nemen we 10 kamers en stoelen af, en de overige gereserveerde plekken worden vrijgegeven. Vanaf dit punt kan de reis alleen nog op aanvraag geboekt worden. Als je na de optiedatum wilt deelnemen, kunnen we proberen een extra stoel en kamer te regelen, maar dit is afhankelijk van beschikbaarheid bij de vlucht en het hotel. Het kan voorkomen dat met 10 personen geen extra boekingen meer mogelijk zijn en de reis volgeboekt is. Dus, als je mee wilt, raden we aan zo vroeg mogelijk te boeken, bij voorkeur 1,5 maand voor vertrek of eerder. Hoe later je boekt, des te kleiner is de kans op beschikbaarheid.

Ontmoet ik mijn medereizigers nog voor vertrek?

We maken twee weken voor vertrek een besloten Fun WhatsAppgroep per reis aan. Zo kan je jouw medereizigers alvast leren kennen. De dag voor vertrek maken we een Info- WhatsAppgroep aan. Op Schiphol is er bovendien een Meeting Point. De exacte locatie en tijd zal in de e-mail staan die je ontvangt samen met jouw vouchers en tickets.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Ga dan hier naar onze website om nog meer veelgestelde vragen te bekijken.