Single reizen in Nederland!

28-05-2020

Wil je op singlereis in Nederland? Dan ben je nu bij Crusj ook aan het juiste vakantieadres! Voor een fijne zomervakantie hoef je echt niet naar een ver land af te reizen, want ook ons prachtige Nederland heeft jou heel veel moois te bieden.

Deze bijzondere tijd heeft in ieder geval als positief aspect dat we vakantie in eigen land meer zullen gaan waarderen! Neem bijvoorbeeld de foto bovenaan dit blog. Ik dacht eerst dat dit lavendelvelden in Zuid-Frankrijk waren, maar dit is gewoon Nederlandse heide die in de bloei staat! Ik heb dit prachtige fenomeen zelf nog nooit gezien en op dat soort momenten realiseer je je pas wat ons kleine Nederland ons allemaal te bieden heeft!

In dit blog gaan we je daarom beter kennis laten maken met de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug; de twee locaties waar je deze zomer kunt genieten van een onbezorgde singlereis. Ook vertellen we je welke activiteiten je er kunt doen tijdens jouw single vakantie.

De Sallandse Heuvelrug
Wist je dat de Sallandse Heuvelrug uit maar liefst 26 heuvels bestaat? Je vindt hier dus prachtige vergezichten én het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest-Europa! Aan het einde van de zomer staat de heide in bloei; een werkelijk uniek gezicht!

Als je van mountainbiken houdt, dan kan je hier zeker je hart ophalen! Er zijn twee bewegwijzerde mountainbikeroutes uitgezet; steile afdalingen, vergezichten en verschillende landschappen wisselen elkaar voortdurend af! Je fietst door bossen, over heidevelden, berg op en berg af. Het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug is door zijn heuvelachtige karakter zeer geliefd bij mountainbikers. Onze reisleiding gaat natuurlijk mee en mocht je geen mountainbike hebben, dan kan je er altijd één huren!

De middeleeuwse Hanzesteden Zwolle en Deventer liggen beiden aan de IJssel en daardoor waren deze steden vroeger zeer belangrijk voor de handel. Bezoek in Zwolle de oude Sassenpoort, beklim de Peperbus en sla zeker een bezoekje aan Waanders in de Broerenkerk niet over. Haal een ijsje bij één van de beste ijssalons van Nederland, Salute, en loop langs de Oude Gracht. Sluit de dag af op één van de vele gezellige terrassen.

Tijdens jouw singlereis naar de Sallandse Heuvelrug organiseren we natuurlijk ook heel veel leuke activiteiten. De meest bijzondere activiteit is toch wel het boskoken! Na een stevige wandeling met de gids door het glooiende landschap word je ontvangen in een heuse bosleven-setting. Met oeroude technieken kook je met wat de natuur je in dit jaargetijde biedt. Een tipje van de sluier: boomstammen, hakbijlen en een seizoenssoep bereid op houtvuur.

Verder gaan de Olympische Spelen dit jaar helaas ook niet door, maar...we hebben een goed alternatief gevonden: de Boerenlympics! Tijdens deze spelen zullen verschillende boerensporten worden gespeeld. Welke houden we nog even als verassing zodat we tijdens de Boerenlympics allemaal op hetzelfde niveau beginnen.

De Veluwe
Gevarieerd, weids, zeldzaam, toegankelijk: zo omschrijft het park zichzelf en daar is geen speld tussen te krijgen! Als een ware Freek Vonk kan je (samen met de boswachter) wilde dieren spotten en prachtige wandelingen en fietstochten maken!

Ontdek alle landschapstypes van het Park; wandel door loof-, naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Een bezoek aan het Kröller-Müller museum en het Jachthuis Sint Hubertus mag ook niet ontbreken. In het Kröller-Müller museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld.

De Veluwe leent zich ook perfect voor een beetje actie met een buggy! Smalle paden, open vlaktes en bossen; zie jij jezelf hier al rond crossen? Haal je navigatie skills uit de kast en trek er samen op uit voor een gezellige dag vol actie en avontuur.

Praktisch naast onze camping ligt recreatiepark Zeumeren. Je vindt hier prachtige strandjes, goede faciliteiten en vele sportactiviteiten. Dus bij warm weer is het heel lekker om hier een dagje te vertoeven en voor de waaghalzen onder ons: je kan er ook (leren) waterskiën!

Verder zijn de gezellige steden in de omgeving ook een bezoekje waard! Ga bijvoorbeeld naar het gezellige Apeldoorn en breng een bezoek brengen aan Paleis het Loo!

Op de vakantieparken
Naast de prachtige omgevingen met veel te zien en te doen is er nog een reden om met ons mee op vakantie in Nederland te gaan. Wij maken er op vakantiepark Sallandshoeve en Recreatiepark de Boshoek een feestje van! Je bent samen met andere singles, dus het wordt sowieso super gezellig; denk aan gezellige borrels, samen koken en dineren, kletsen en heel veel lachen. Verder doen we op de dag van aankomst een welkomst-BBQ zodat de gezelligheid meteen van start kan gaan.

Welke Nederlandse single bestemming je ook kiest: het wordt een vakantie waarvan je zorgeloos kunt genieten en waar je kunt bijtanken, tot rust kunt komen, kunt opladen in een andere omgeving én leuke mensen kunt ontmoeten. Boek nu dus jouw singlereis in eigen land!