Ja, het is een stap!

25-01-2015

Ongeveer 75% van de mensen die met Crusj meegaan, gaan voor het eerst op singlereis. Met de meeste mensen heb ik contact voordat ze boeken. Ze bellen of mailen over de vakantie en vragen zich dan vaak af: past dit wel bij mij, wat voor mensen gaan er mee en is het wel écht leuk? En de meeste mensen geven aan dat ze het echt een stap vinden om alleen op vakantie te gaan.

Waarom die twijfel en waarom is het zo een stap? Ja, dat vraag ik me ook met regelmaat af!
... Lees meer


Ik denk dat het grootste probleem ligt in het vooroordeel wat (helaas nog altijd) tegen singlereizen bestaat. Men denkt dat het of enorme sex-orgies zijn of dat het sneue mensen zijn die echt geen andere vrienden hebben om mee op vakantie te gaan en daarom maar op groepsreis gaan. En niet alleen de deelnemers hebben last van deze vooroordelen, maar ik ook. Als ik aan mensen vertel wat voor werk ik doe, dan krijg ik soms ook bovenstaande opmerkingen te horen.

Ik kan hier nu een enorm promo praatje gaan houden voor singlereizen maar dit is de reactie die ik na de vakantie met grote regelmaat hoor: 'Shit, had ik dit maar eerder gedaan!' Dat zegt toch alles? En naast het hebben van een fijne vakantie, is dit ook een uitgelezen kans om (1) je netwerk uit te breiden, (2) nieuwe vriendschappen op te doen en (3) misschien ontmoet je wel de ware (ja...toch een promopraatje, kan het niet laten!).

Wanneer ik 1 en 2 aan deelnemers vertel, dan krijg ik standaard het antwoord terug: 'Maar ik ben helemaal niet op zoek naar nieuwe vriendschappen!' Lees: ik ben niet sneu, ik heb al voldoende vrienden. Zelf heb ik ook voldoende vrienden, maar toch ontmoet je op elke reis weer een nieuw iemand met wie je een bijzondere klik hebt. Iemand die je in het dagelijkse leven nooit was tegengekomen. Iemand die misschien qua persoonlijkheid helemaal niet bij je past, maar die je na een week goed hebt leren kennen. Iemand die een aanvulling op je leven is.

En zo komen we dus ook bij punt 3 uit. Ja, het gebeurt wel eens dat mensen een relatie met elkaar krijgen. Dat vinden we natuurlijk fantastisch, maar het is gelukkig voor niemand de reden om een single vakantie te boeken. Het is iets wat je toevallig overkomt, wat je net zo goed in de supermarkt, in de trein of in een bar had kunnen overkomen. Maar...als het dan tijdens een van onze reizen gebeurt, dan geeft me dat een bijzonder (goed) gevoel!

Emma