Laat je niet verleiden: kijk uit voor datingfraude!

13-12-2019

Beste singles,

Wie kent het niet? De date die online helemaal de ware leek te zijn, bleek offline toch net iets minder leuk/knap/grappig/spraakzaam/etc te zijn. Om meteen van een catfish te spreken is wellicht overdreven, maar ik heb weleens een date gehad met iemand waarbij me dat gevoel toch lichtelijk bekroop.

Van een hele andere orde van grote is datingfraude. Ik keek afgelopen woensdag vol verbazing naar de uitzending van Pauw. Gerenommeerde websites, zoals Lexa, zijn geïnfiltreerd door fraudeurs en twee dames vertelden hun pijnlijke verhaal hoe zij zijn opgelicht.

Bij de Fraudehelpdesk zijn dit jaar al 30% meer meldingen van datingfraude gemeld en verwacht wordt dat dit percentage nog een stuk hoger zal worden. Met name tijdens de feestdagen gaan veel singles online op zoek naar de ware en zullen vermoedelijk meer slachtoffers vallen.

Hoe voorkom je zo’n deceptie?

  • Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dus niet waar!
  • Maak nooit geld over!
  • Als je zo’n geweldige klik met iemand hebt, spreek dan direct af. Kan je vlam niet op korte termijn afspreken? Kap het dan af en ga op zoek naar een nieuwe ware!

Ik heb zelf online nooit succes gehad, maar aan de singlereizen, waarop ik mee ben geweest, heb ik wel hele goede vrienden overgehouden. Mocht je dus het online daten zat zijn, dan kan ik je aanraden om een singlereis te boeken. Wie weet ontmoet je hier de ware, maar sowieso heb je gegarandeerd een hele fijne tijd en doe je veel leuke nieuwe contacten op.

Dus stap uit je online comfortzone en hopelijk tot ziens op één van onze singlereizen!

Hartelijke groeten,

Emma Blanchard
Founder Crusj