Ontdek Lanzarote tijdens een Singlereis: 5 Must-See Bezienswaardigheden

09-08-2023

Ben je op zoek naar een avontuurlijke reiservaring vol natuurlijke schoonheid en culturele ontdekkingen? Lanzarote, een eiland in de Canarische Eilanden, biedt een perfecte bestemming voor singles die op zoek zijn naar een unieke reiservaring. Hier zijn vijf adembenemende bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je singlereis naar Lanzarote.

1. Timanfaya Nationaal Park: Vulkanische Pracht en Praal

Begin je reis met een bezoek aan het indrukwekkende Timanfaya Nationaal Park, een landschap dat lijkt op een buitenaardse wereld. Bewonder de vulkanische formaties en voel de intense hitte die nog steeds smeult onder de oppervlakte.

Tussen 1730 en 1736 braken gigantische vuurzeeën uit, bedekten het eiland met lava wat zorgden voor een surrealistisch maanlandschap.Het vernietigde elf dorpen, waarvan het eerste Timanfaya was - de naamgever van dit park. In 1974 werd dit unieke stuk aarde officieel tot nationaal park verklaard.

Tussen de stadjes Yaiza en El Golfo ligt Timanfaya National Park, ook wel liefkozend de 'Montañas del Fuego' genoemd - vertaald als Vuurbergen. Met hun roodbruine kleur en grillige vormen kun je tijdens je singlereis hier een wereld betreden die rechtstreeks uit een andere dimensie lijkt te komen. Gelukkig is de laatste grote uitbarsting al in 1824 geweest, dus we kunnen met gerust hart deze vulkanische parel ontdekken. Boek je singlereis naar Lanzarote en ontdek het onvergetelijk Timanfaya National Park.

2. Jameos del Agua: Een Ondergronds Paradijs

Een andere must-see attractie op Lanzarote is Jameos del Agua, een prachtig grottencomplex ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique. Dit ondergrondse paradijs heeft een natuurlijk zoutwatermeer, weelderige tuinen en zelfs een auditorium.

Betreed Jameos Del Agua en wordt meteen omarmd door een betoverende rust. Je stapt een exotische tuin binnen, met weelderige planten, cactussen en een schilderachtige lagune die samensmelt met het vulkanische landschap van Lanzarote. Volg de kronkelende trap naar beneden, en je belandt in het Jameo Chico, een natuurlijk gevormd auditorium dat fungeert als setting voor live concerten en andere culturele events. De natuurlijke akoestiek en de unieke ambiance maken dit een favoriete plek voor artiesten en bezoekers, waar je prachtige muziek kunt beluisteren. Even verderop vind je het Jameo Grande.  Hier strekt zich een meer uit, gevoed door kristalhelder water vanuit een ondergrondse lagune. Het water is zo helder dat je kleine, blinde albino-krabben van nauwelijks één centimeter lang ziet rondzwemmen. Deze unieke wezentjes vind je bijna nergens anders ter wereld aan het wateroppervlak.

Dus, als je binnenkort mee gaat met onze singlereis naar Lanzarote, zorg er dan voor dat Jameos Del Agua op je to do lijst staat.

3. César Manrique Foundation: Kunst en Natuur Hand in Hand

Ontdek de creatieve geest van César Manrique in zijn voormalige huis, dat nu de César Manrique Foundation herbergt. Dit huis-museum combineert kunst en natuur op een harmonieuze manier en is een eerbetoon aan de invloedrijke kunstenaar. Tijdens je singlereis, zul je zeker genieten van het delen van je indrukken van deze unieke plek met je medereizigers. Ook is het werk van César Manrique bij het Fundación César Manrique museum  zelf te bewonderen, maar ook stukken uit de privé-collectie van Manrique. Zo kun je hier werken van Miró, Tàpies en Pablo Picasso bewonderen

4. Playa de Papagayo: Paradijselijke Stranden voor Ontspanning

Als je verlangt naar ontspanning en zon, breng dan wat tijd door op Playa de Papagayo. Deze betoverende reeks stranden met fijn wit zand en turquoise wateren biedt de ideale achtergrond voor een ontspannen dag of een romantische zonsondergang. Deze stranden worden ook wel gezien als de mooiste stranden van het eiland. Niet zonder reden. De zandstranden liggen prachtig omringd door kliffen van lavasteen. Ze zijn hierdoor beschut en het water is er schitterend blauw. Dus gooi jezelf in de zee, gooi een balletje met een nieuwe buddy en laat de zonsondergang je lach nog meer laten stralen dan die al doet tijdens je singlereis.

5. Mirador del Río: Uitzicht op Oneindigheid

Voor een adembenemend panoramisch uitzicht over de oceaan en het naburige eiland La Graciosa, bezoek je Mirador del Río. Dit uitkijkpunt, opnieuw ontworpen door César Manrique, biedt een ongeëvenaard uitzicht op de omgeving en is een geweldige plek om te genieten van de schoonheid van Lanzarote. Dit uitzichtpunt is gelegen op een hoogte van ongeveer 475 tot 485 meter aan de noordkant van de kilometers lange klif Risco de Famara.

Met deze vijf must-see bezienswaardigheden ben je klaar om je singlereis naar dit prachtige eiland te plannen en onvergetelijke herinneringen te creëren, samen met gelijkgestemde reisgenoten. Wil jij deze bezienswaardigheden met je eigen ogen bewonderen? Boek je singlereis naar Lanzarote hier!