Spot de meeste dieren tijdens deze singlereizen

07-11-2023

Bij singlereizen draait het niet alleen om het ontmoeten van nieuwe mensen, maar ook om het verkennen van de wereld en het ontdekken van haar verbazingwekkende flora en fauna. Voor de dierenliefhebbers onder ons, zijn er enkele geweldige bestemmingen om de meeste dieren te spotten en tegelijkertijd onvergetelijke herinneringen te creëren. We nemen je mee naar Gambia, Egypte en Curaçao, waar de natuur en de dierenwereld op hun best schitteren.

Gambia - De pracht van vogels & wildlife

In Gambia, wacht een rijke verscheidenheid aan wilde dieren en vogels om ontdekt te worden. Voor singles die graag vogels spotten, is dit een waar paradijs. De rivieroevers en wetlands van Gambia trekken ornithologen en natuurliefhebbers van over de hele wereld aan. Nationale parken zoals Abuko Nature Reserve bieden een ideale omgeving voor vogelspotters. Tijdens je singlereis in Gambia kun je tijdens de excursie naar de Mangrove nieuwsgierige krokodillen en, met een beetje geluk, nijlpaarden aantreffen. In de buurt van de mangroven kun je West-Afrikaanse zeekoeien spotten, mysterieuze bewoners van de brakke wateren.

Spot de Big Five tijdens de singlereis met een uitstap naar het Fathala Nature Reserve in Senegal. Hier zullen we starten met een game drive waar we allerlei verschillende dieren hopen te gaan spotten, zoals giraffen, Buffalo’s, zebra’s, neushoorns etc. Voor de echte durfal kan je ook nog een leeuwenwandeling maken van ongeveer 30/45 minuten.

Apenliefhebbers kunnen zich tijdens de excursie naar het Monkeypark verheugen op ontmoetingen met groene meerkatten en bavianen, maar schrik niet als je ze buiten het park ook al tegen komt. Terwijl je de paden bewandelt, kun je andere interessante bewoners van Gambia tegenkomen, zoals hagedissen, schildpadden en stekelvarkens. Genoeg dieren te zien dus!

Egypte - Onderwaterwereld van de Rode Zee & de cast van de woestijn

Voor avontuurlijke singles die van de onderwaterwereld houden, biedt Egypte een ongeëvenaarde kans om te duiken in de Rode Zee. De kristalheldere wateren en koraalriffen herbergen een divers scala aan zeeleven. Tijdens je singlereis naar Egypte kun je snorkelen en duiken om kleurrijke vissen, schildpadden en zelfs dolfijnen te spotten. De Rode Zee is ook de thuisbasis van zeldzame zeedieren, zoals zeekoeien en luipaardhaaien. Vergeet niet je onderwatercamera mee te nemen om deze prachtige wezens vast te leggen. Trek je de woestijngebieden in? Dan liggen ontmoetingen met woestijnvossen, snelle hagedissen, majestueuze gieren, krachtige arenden en zelfs kameelspinnen in het verschiet. En als je kameelspinnen aantreft, is het natuurlijk onmogelijk om een ontmoeting met een kameel te missen tijdens je avontuurlijke singlereis naar Egypte.

Curaçao - Ontdek de overvloed aan zeeleven

Curaçao, biedt een schat aan mogelijkheden om de onderwaterwereld te verkennen. Het koraalrif rondom het eiland is een van de meest diverse ter wereld. Tijdens je singlereis naar Curaçao kun je gaan snorkelen en duiken om oog in oog te komen met kleurrijke vissen, zeeschildpadden en zeepaardjes. Met wat geluk kun je zelfs enkele grote zeedieren spotten, zoals mantaroggen en walvishaaien. Voor degenen die liever aan land blijven, biedt Curaçao ook mogelijkheden om exotische vogels en unieke reptielen te zien. Spot leguanen, flamingo's en pelikanen in de rotsachtige gebieden, bij de zoutpannen en langs de kustlijnen.

Ben je klaar om deze prachtige bestemmingen te ontdekken en de meeste dieren te spotten? Het avontuur wacht op jou!